Soroksáron folytathatja jó idegenbeli szériáját a Budafok

2020. február. 22., 20:35   |    

Soroksáron folytathatja jó idegenbeli szériáját a Budafok

Vasárnap a huszonötödik fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. A listavezető MTK Ajkán, a második helyen álló Budafok Soroksáron szerepel. Ezúttal a Magyar Kupában még érdekelt Dorog a szabadnapos.

WKW ETO FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Győr, 12.30)
A győri ETO FC-t nem könnyű legyőzni, de a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. Pályaválasztóként november közepe óta jó szériában volt, de legutóbb kikapott a Siófoktól. A Szeged-Csanád még az ETO-n is túltesz a döntetlenjei számát tekintve, kilencszer „ikszelt” eddig az idényben. A legutóbbi három bajnoki találkozója kivétel nélkül döntetlennel ért véget. Vendégként a legutóbbi két találkozóján egy-egy pontot szerzett.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK
(Szolnok, 14.00)
A Szolnok a legutóbbi mérkőzésén fontos idegenbeli győzelemmel javította helyzetét Gyirmóton a mögötte álló Haladással szemben, ez volt az első sikere a Merkantil Bank Ligában 2020 tavaszán. Pályaválasztóként legutóbb döntetlent játszott, éppen a szombathelyiek ellen. A Siófok a vesztett pontokat tekintve csak négy ponttal áll a második Budafok mögött, november 27. óta nem szenvedett vereséget a Merkantil Bank Ligában. Vendégként százszázalékos tavasszal, mindkétszer Győrben, előbb a Gyirmót, majd az ETO ellen nyert.

BUDAÖRS–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Tatabánya, 14.00)
A Budaörs a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített – ez rosszul hangzik. Az már jobban, eddigi tavaszi bajnoki mérkőzésein ötvenszázalékos a mérlege, egyet nyert, egyet veszített 1-0-ra. Tatabányán a legutóbbi két bajnokiját elveszítette – ez rosszul hangzik. Az már jobban, hogy szoros mérkőzéseken kapott ki, a tabella első és második helyezettje ellen. A Haladás kiesése ellenére is nagyon jól szerepelt a Magyar Kupában, hosszabbításra kényszerítette a Bp. Honvédot, s a bajnokságban javított, a legutóbbi három meccsén öt pontot szerezve közelített közvetlen riválisaihoz. Vendégként egy hosszú vereségszériát lezárva Szolnokon már szerzett egy pontot legutóbb.

SOROKSÁR SC–BUDAFOKI MTE
(Soroksár, 14.00)
A forduló egyik rangadója, legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése. A Soroksár „csak” a nyolcadik helyen áll, de a legutóbbi hat bajnokijából ötöt megnyert, csak a liga legjobbjától, az MTK-tól kapott ki két hete, 4-3-ra. A legutóbbi négy találkozóján, köztük a három tavaszin mindig legalább két gólt szerzett. Pályaválasztóként viszont szembetűnően gyengébb a mérlege: szeptember közepe óta kilenc mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg. A Budafoké a kapott gólok számát tekintve a Merkantil Bank Liga legkiválóbb védelme, a csapat legutóbb október 20-án, az MTK ellen szenvedett bajnoki vereséget. Vendégként a legutóbbi három meccsét kapott gól nélkül megnyerte.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VÁC FC
(Békéscsaba, 14.00)
A lila-fehérek mindhárom eddigi tavaszi bajnoki mérkőzésükön döntetlent játszottak, azaz veretlenek és nyeretlenek is egyben. A Magyar Kupában ellenben sima kettős vereséggel elbúcsúztak a nyolcaddöntőben a Puskás Akadémiával szemben. A Merkantil Bank Ligában a legutóbbi négy hazai bajnokijukból csak egyen tudták otthon tartani a három pontot. A Vác szinte reménytelen helyzetben van, december 8. óta még gólt sem szerzett a Merkantil Bank Ligában. Két hete Dorogról azért elvitt egy pontot.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI LC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Tiszakécske, 14.00)
A tiszakécskei gárda tavasszal mindössze egy pontot szerzett eddig, a tizenhetedik helyen áll a táblázaton. Sőt: november 27. óta mindössze a Kazincbarcika elleni egy pont került a neve mellé. Pályaválasztóként három elveszített meccset követett a Kazincbarcika elleni 2-2. A Nyíregyháza pompásan zárta az őszi idényt, de a tavasz eddig nem sikerült. Három fordulóban egyetlen pontot gyűjtött. Igaz, azt éppen idegenben, Békéscsabán.

KAZINCBARCIKA BSC–VASAS FC
(Putnok, 14.00)
A Vasas a Várady Béla Sportközpontban vizitál. A barcikaiak háromszor is döntetlenre játszottak eddig tavasszal, öt gólt szereztek, ötöt kaptak. Pályaválasztóként november 10. óta nyeretlenek. A Vasas a tabella első hét helyezettjéből egyedüliként nyert a legutóbbi fordulóban. Ennek köszönhetően feljött a negyedik helyre, de a feljutó helyen álló Budafokkal szemben még mindig kilenc pont a hátránya. A piros-kékek a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésükön három győzelmet arattak, a negyediken 5-3-ra kaptak ki a Soroksártól.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–GYIRMÓT FC GYŐR
(Csákvár, 17.00)
A hetedik helyen álló Csákvár felemásan szerepelt eddig tavasszal, a Budafok elleni idegenbeli pontszerzés dicséretes, a szombathelyi 0-3 már nem az. Pályaválasztóként a csapat egy „szeplős”, de nagyszerű széria után a legutóbbi két mérkőzésén nyeretlen maradt. Tavasszal először játszik otthon. A Gyirmót a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idényében is jobban szerepelt ősszel, mint tavasszal, úgy tűnik, ez nem változott. A kisalföldi együttes eddigi mindkét 2020-as hazai bajnokiját elveszítette, csak Szegeden szerzett egy pontot. Pozitívum: augusztus 11. óta mindössze egyszer szerzett vendégként vereséget a Merkantil Bank Ligában.

AJKAI FC–MTK BUDAPEST
(Ajka, 17.00)
A tizenötödik helyen álló ajkai legénység a legutóbbi mérkőzését megnyerte, mégpedig bravúrral, Nyíregyházán. Pályaválasztóként eddig csak a Vasassal játszott idén, 3-2-re kikapott. A legutóbbi négy hazai meccsei mindegyikén szerzett gólt. Az MTK a legjobb eredménysorral rendelkező csapat, amely az előző fordulóban a Békéscsaba elleni 1-1-gyel zárta le öt mérkőzésből álló győzelmi sorozatát. Vendégként eddig egyszer játszott idegenben a tavaszi idényben, 4-3-ra győzött Soroksáron.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS