Merkantil Bank Liga: A Budafokot fogadja a Vasas a hétközi fordulóban

2021. augusztus. 17., 21:38   |    

Merkantil Bank Liga: A Budafokot fogadja a Vasas a hétközi fordulóban

Hétközi fordulót tartanak szerdán a Merkantil Bank Ligában. Különösen érdekesnek ígérkezik a Vasas–Budafok és a Diósgyőr–Kecskemét mérkőzés.

BUDAÖRS FC–WKW ETO FC GYŐR
(Budaörs, 17.30)
A Budaörs hullámzó teljesítményt nyújtott az eddigi három fordulóban, akad már győzelem, vereség és döntetlen is a neve mellett. A hazaköltözés óta ez lesz pályaválasztóként a második bajnoki mérkőzése, az elsőn 3-2-re kikapott a Szolnoktól. Az ETO egy ponttal többet szerzett eddig, a nyitó fordulóban aratott győzelmet két döntetlen követte. Egy valami állandó: a győriek mind a három eddigi mérkőzésükön egy gólt szerzetek.

SZENTLŐRINC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Kaposvár, 17.30)
Az albérletben játszó baranyai gárda mintha kottából játszotta volna az eddigi meccseit: akárcsak az előző idény záró fordulójában, úgy a 2021–2022-es szezon első három mérkőzésén is, független attól, hogy Kaposváron, vagy idegenben játszott, mindig 1-1-re végzett. Ebből következően még veretlen, de egyben nyeretlen is a mostani bajnokságban. A Nyíregyháza kifejezetten jól indította az évet, még soha nem fordult elő a magyar labdarúgásban, hogy az idény egy bizonyos pontján (ezúttal a harmadik forduló után) az első és a második vonalban is szabolcsi együttes vezesse a tabellát. A Nyíregyháza két győzelemmel rajtolt, majd vasárnap gól nélküli döntetlenre végzett otthon a Haladással.

DOROGI FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Tatabánya, 17.30)
A dorogiak a Grosics Gyuláról elnevezett stadionban fogadják a Grosics Akadémia együttesét. Az első fordulóban elszenvedett vereség óta kétszer is nyertek, vasárnap Óbudáról, az újonc III. Kerületi TVE pályájáról vitték el a három pontot. Az elmúlt hetekben, sőt hónapokban megtáltosodott szegediek esetében különlegesség, hogy Budafokon hagytak két pontot, hiszen az előző hét bajnoki meccsüket megnyerték. Vendégként is kitűnő a mérlegük. Január 31. óta nem kaptak ki.

VASAS FC–BUDAFOKI MTE
(Illovszky Rudolf Stadion, 18.00)
A Vasas 2021-ben egyetlen kivételével minden hazai bajnoki mérkőzését megnyerte, csak a Gyirmót ellen játszott döntetlent. Ugyanakkor a mostani bajnokságban az Ajkát és a Csákvárt is csak szűken, 2-1-re verte, közben pedig kikapott Diósgyőrben. A tavasszal még az élvonalban szereplő Budafok ugyan győzelemmel kezdett, de azóta csak egy pontot gyűjtött, otthon a Szeged-Csanád ellen. Egyetlen eddigi idegenbeli mérkőzése, a III. Kerület elleni a győztes a háromból.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BFC SIÓFOK
(Felcsút, Pancho Aréna, 19.00)
Nagyon nehéz sorsolást kapott a nyáron sokat változott csákvári együttes az első három fordulóra. Előbb a Diósgyőrrel, aztán a Budafokkal, majd a Vasassal játszott, ezekből három pontot szerzett, a Promontor utcai stadionban aratott sikerrel. A Siófok eddig mindhárom fordulóban döntetlent játszott, előbb a otthon a Soroksár, aztán idegenben az Ajka, majd újra otthon a Diósgyőr ellen. Az előző idényben a két csapat mindkét egymás elleni találkozóját a Siófok nyerte, 2-1-re.

DIÓSGYŐRI VTK–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Diósgyőr, 19.00)
Az új, magyar játékosok köré épített Diósgyőr jól vette eddig az akadályokat, az első két fordulóban szerzett hat ponthoz vasárnap még egyet hozzátett Siófokon. Százszázalékos hazai mérleggel várja idénybeli második diósgyőri bajnokiját, az elsőn a Vasast verte meg 2-1-re. A KTE az elő mérkőzést elrontotta, azon 3-2-re kikapott a Széktői Stadionban a Budaörstől. Ám azóta kétszer is nyert, mégpedig látványos, gólerős játékkal, előbb a Soroksárt, majd az Ajkát verte meg. Most szerdán játszik majd először idegenben az idényben, rögtön az egyik legnehezebb ellenféllel szemben.

FC AJKA–SZOLNOKI MÁV FC
(Ajka, 19.00)
Az Ajka mindössze egy pontot szerzett eddig a három fordulóban, két veresége mellett a második fordulóban, otthon döntetlent játszott a Siófokot fogadva. November közepe óta csak egyszer, a Nyíregyháza ellen kapott otthon ki, de az utóbbi hetekben-hónapokban csak a Rákóczit verte meg. A Szolnok kitűnően rajtolt az első három mérkőzését összefoglalva, az első forduló a Szentlőrinc elleni döntetlenje után következett két szép győzelem a Budaörs és a Soroksár ellen. A legutóbbi három idegenbeli bajnokiján nyolc gólt szerzett.

PÉCSI MECSEK FC–SOROKSÁRI SC
(Pécs, 19.00)
Mind a két csapat szereplése elmaradt az eddigi várakozásoktól. A PMFC, miután az előző szezonban újoncként végig az élcsoportban tanyázott, idén eddig még nyeretlen, mind a három mérkőzésén kapott egy gólt, a Haladástól kikapott, majd a Szentlőrinc és a Budaörs ellen döntetlent játszott. Április 7. óta nyeretlen a Merkantil Bank Ligában pályaválasztóként. A Soroksár Siófokon döntetlennel kezdett, majd Kecskeméten és Szolnokon is kikapott. Ahogyan a Pécsen ellenit, az előző hármat is vendégként játszotta.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szombathely, 19.00)
A Haladás kevés gólos mérkőzéseket játszik, Pécsen nyert 1-0-ra, aztán 1-1-es döntetlent játszott az ETO-val, majd nem hozott gólt a nyíregyházi vendégjátéka. Pályaválasztóként március 7. óta mindössze egyszer tudott nyerni a Merkantil Bank Ligában. A vasi zöld-fehérek öt pontjával szemben a Békéscsaba mindössze egynél tart. Előbb a Szeged-Csanádtól, majd a Dorogtól kikapott, aztán otthon döntetlent játszott a Tiszakécskével. Február 7. óta mind a nyolc idegenbeli bajnoki mérkőzését elveszítette.

TISZAKÉCSKEI LC–III. KERÜLETI TVE
(Tiszakécske, 19.00)
A két újonc összesen egy pontot szerzett az első három fordulóban. A „Kerület” háromszor is kikapott, 1-9-es gólkülönbsége azt mutatja, a csapat még nem erősödött bele a második vonalba. A Tiszakécske kicsivel jobban teljesített eddig, különösen indokolja a kitételt a vasárnapi, békéscsabai 2-2. Előtte 1-0-ra kapott ki Győrben az ETO-tól, majd 4-1-re otthon a Nyíregyházától.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS