Merkantil Bank Liga: A hajrázás volt a listavezető nagy fegyvere

2021. december. 15., 16:30   |    

Merkantil Bank Liga: A hajrázás volt a listavezető nagy fegyvere
Fotó: dvtk.eu

A DVTK több szempontból is a remek hajrájának köszönheti, hogy az élen telel a Merkantil Bank Ligában.

Az idény kezdete előtt sokan várták a tabella élére a DVTK-t, ám az őszi szezon közepén már kevesen tippeltek volna arra, hogy a diósgyőriek zárják az élen a másodosztály őszi küzdelmeit. A 11. fordulóban a DVTK ugyanis csupán a hetedik helyen állt, tetemesnek mondható lemaradással az akkor még veretlenül az élen álló Haladás mögött.

Aztán a miskolciak begyújtották a rakétákat, és az év utolsó kilenc bajnokiját nyolc győzelemmel és egy vereséggel zárva mindenkit megelőztek a riválisok közül. A 11. fordulóig 18-14 volt a DVTK gólkülönbsége, míg az utolsó kilenc meccsen 20-5-ös gólkülönbség jött ki. Így végül a diósgyőrieké lett a legtöbb szerzett gól ősszel (38), ezt megközelíteni csak a Vasas tudta (37 góllal).

Amint arra a szezon előtt számítani lehetett, a DVTK és a Vasas szerezte a legtöbb gólt és gyűjtötte a legtöbb pontot ősszel

A Kondás Elemér vezette együttes a meccseken belül is jól hajrázott, hiszen a legtöbb gólját a mérkőzések utolsó negyedórájában szerezte, csak a Vasas talált be nála többször ebben a periódusban. A DVTK házi gólkirálya a nemrégiben még válogatott kerettag Könyves Norbert lett 11 góllal, nála csak a góllövőlistát vezető csákvári Takács Tamás (13 gól) volt eredményesebb ősszel.

A Wyscout statisztikái alapján a DVTK domináns futballt játszott ősszel, 58%-os labdabirtoklásánál egyik riválisé sem volt magasabb, de a támadásokat építő passzokban is csak a Vasas rendelkezik jobb mutatóval nála.

Ez a két csapat szerepelt a legjobban hazai pályán, mindketten veretlenül, 8 győzelemmel és 2 döntetlennel zárták az őszt, rajtuk kívül egyedül a Siófok nem kapott ki saját pályáján. A legjobb idegenbeli mérleggel az ETO FC Győr dicsekedhet, a zöld-fehérek 10 meccsen 20 pontot szereztek vendégként, miközben hazai pályán ugyanennyi próbálkozásból mindössze 12-t.

Az első félidei eredmények alapján elkészített képzeletbeli tabellán a Tiszakécske javítana a legtöbbet, a sereghajtó csak az első 45 perceket figyelembe véve hét hellyel és kilenc ponttal állna jobban, mint most.

Az ősz legjobb védelmével a Haladás rendelkezik (13 kapott gól), a szombathelyiek hátsó alakzata főleg a szezon első felében remekelt, az első 12 fordulóban mindössze négy gólt kapott, az utolsó nyolcban viszont már kilencet.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS