Merkantil Bank Liga: a listavezető a sereghajtóhoz látogat

2017. március. 17., 23:25   |    

Merkantil Bank Liga: a listavezető a sereghajtóhoz látogat

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 26. fordulóját, melyben a listavezető a sereghajtóhoz látogat, a Békéscsaba pedig a forduló rangadóján állíthatja meg zuhanórepülését.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Zalaegerszeg, 13.00)

A ZTE hazai pályán a legutóbbi kilenc mérkőzéséből csak hármat nyert meg, s tavasszal egyébként is visszaesett a formájában. Az idei fordulókban eddig három döntetlen mellett egyszer győzött, egyszer kikapott, ez egy középcsapat mérlege. A balmazújvárosiak csütörtökön hazai pályán nem bírtak a Váccal (0-0), így most már a vesztett pontokat tekintve sem állnak a legjobban a mezőnyben. 2017-ben még veretlenek a Merkantil Bank Ligában, s továbbra is feljutó helyen állnának az elmaradt mérkőzés megnyerésével.

CIGÁND SE–SZOLNOKI MÁV FC
(Cigánd, 15.00)

A cigándiak nagy bravúrt értek el a hétközi fordulóban, a második helyen álló Soroksár otthonában szereztek egy pontot. Mindazonáltal továbbra is az utolsó előtti helyen állnak, kevés a reményük a bennmaradásra. December 11. óta nem nyertek bajnoki mérkőzést. Pályaválasztóként legutóbb döntetlent játszottak a jó formában lévő Budaörssel. A Szolnok a legutóbbi hat fordulóban minden riválisánál több pontot gyűjtött, öt győzelem mellett csak egyszer játszott döntetlent. Jó sorozatával már a mezőny első felébe kapaszkodott fel. Vendégként a legutóbbi négy meccsét (ezek közül idén egyet) megnyerte.

VÁC FC–BUDAÖRS FC
(Dunaújváros, 15.00)

Két jó formában lévő csapat találkozik, a Budaörs veretlen a legutóbbi öt meccsén, a Vác csak egyszer kapott ki. A váciak pályaválasztóként a legutóbbi hatból öt mérkőzésüket megnyerték, ezekből az utolsó hármat kivétel nélkül 1-0-ra. Kiváló mérlegük ellenére szeptember 18. óta hazai pályán csak egyszer értek el egynél több gólt. A Budaörs december 4. óta veretlen, idén mind a két eddigi idegenbeli bajnoki találkozója 1-1-gyel ért véget.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–CEGLÉDI VSE
(Mosonmagyaróvár, 15.00)

A hazai csapat nagyon visszaesett őszvégi önmagához képest a tavaszi folytatásra, a legutóbbi négy mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerzett, a legutóbbi 270 játékpercben egyetlen gólt sem szerzett. 2017-ben már háromszor is játszott pályaválasztóként, a Kozármisleny elleni győzelem után kikapott a Siófoktól és 4-0-ra (!) a Dorogtól. A Cegléd a legutóbbi négy fordulóban kilenc ponttal lett gazdagabb, noha az idegenbeli mérlege továbbra is gyenge, a legutóbbi két alkalommal megverte a Cigándot és csak 1-0-ra kapott ki az erős Váctól.

BFC SIÓFOK–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Siófok, 15.00)

A Siófok eddigi egyetlen tavaszi győzelmét a gyengélkedő Mosonmagyaróvár ellen érte el, a legutóbbi három meccsén nem tudott gólt szerezni. De az is igaz, hogy a legutóbbi hat bajnokiját tekintve egyszer sem kapott egynél több gólt. Pályaválasztóként szeptember 18. óta nyeretlen… Az akadémisták december eleje óta veretlenek, már a hatodik helyen állnak, pedig a legutóbbi két meccsükön csak egy-egy pontot szereztek. November 27. óta csak a sereghajtó SZEOL vette be a hálójukat, de azt a mérkőzést a Szeged 2011 3-1-re megnyerte.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DOROGI FC
(Nyíregyháza, 15.00)

A Szpari elindult felfelé, egymás után kétszer is győzött, de csütörtökön kikapott Pécsen a Kozármislenytől. Hazai pályán a legutóbbi háromból két mérkőzést megnyert, ilyenre szeptember óta nem akadt példa. A Dorog legutóbb idegenben 4-0-ra megverte a Mosonmagyaróvárt, ez a legjobb eredménye vendégként az idényben. Azt megelőzően augusztus 24-én nyert idegenben, a siófoki és a mosonmagyaróvári győzelem között összesen nem szerzett négy gólt.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Békéscsaba, 15.00)

A csabaiak vezetőedzője, Zoran Szpisljak lemondott a felcsúti vereség után, de a hírek szerint nem biztos, hogy a szakítás végleges. A Kisvárda ellen mindenesetre nem ő, hanem Boér Gábor irányítja a csapatot. A lila-fehérek tavasszal eddig csak egy pontot szereztek, a legutóbbi három mérkőzésüket 0-10-es (!) gólkülönbséggel elveszítették. A Kisvárda a jelek szerint kilépett a gödörből, a legutóbbi két mérkőzését már megnyerte. Ugyanakkor idegenben eddig csak kikapott tavasszal, igaz, a Puskás Akadémia és a Soroksár pályáján.

SZEOL SC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szeged, 15.00)

A sereghajtó jól kezdte a tavaszt, de azóta négyszer is kikapott, hazai pályán augusztus 24. óta csupán egy pontot szerzett. A Puskás Akadémia elveszítette az első 2017-es idegenbeli bajnokiját Szolnokon, de azóta nyert Sopronban. Pintér Attila együttese a legutóbbi négy fordulóban 12 pontot szerzett, s ennek köszönhetően vezeti a bajnoki tabellát. A szolnoki botlás óta nem kapott gólt.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Sopron, 15.00)

A soproniaknak nem megy pályaválasztóként, augusztus 14. óta nyeretlenek, aztóta két mérkőzésüket elveszítették otthon, a többin döntetlent játszottak. A bajnokságban november 27. óta nyeretlenek. A Kozármisleny a legutóbbi három fordulóban hat pontot szerzett, de vendégként a legutóbbi hat mérkőzését (összesen csupán egy gólt szerezve) elveszítette.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SOROKSÁR FC
(Csákvár, 17.00)

A Csákvári TK mind az öt eddigi 2017-es bajnoki mérkőzését elveszítette, hármon legalább három gólt kapott. Pályaválasztóként, noha egész ősszel veretlen maradt, kettőből kettőt veszített. A Soroksár csütörtökön, nagy meglepetésre, csak döntetlent játszott otthon a Cigánddal, ezen kívül eddig csak egy, a soproni bajnokiját nem nyerte meg. Idegenben a legutóbbi három mérkőzésén négy pontot szerzett.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS