Merkantil Bank Liga: A listavezető a ZTE-t fogadja

2017. november. 11., 10:20   |    

Merkantil Bank Liga: A listavezető a ZTE-t fogadja

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 17. fordulóját. Az észak-nyugati csapatok egymás ellen játszanak, az ETO a Sopront, a Gyirmót a Mosonmagyaróvárt fogadja.

BUDAÖRS FC–VÁC FC
(Tatabánya, 13.30)
A budaörsiek négy forduló óta veretlenek, feljöttek a tabella tizenkettedik helyére, sőt, egy újabb győzelemmel akár a mezőny első felébe is kerülhetnek. Két győzelem után kétszer döntetlent játszottak. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésükön hét pontot szereztek. A Vác az ötödik helyen áll, ugyancsak veretlen maradt a legutóbbi négy mérkőzésén, három győzelmet követően döntetlent játszott Óbudán egy hete. Vendégként két vereséggel kezdett a Kazincbarcika és az MTK ellen, de azóta veretlen, öt mérkőzésen csupán két gólt kapott. Legutóbb 5-1-re kiütötte a Szolnokot. 

BUDAFOKI MTE–SZOLNOKI MÁV FC
(Budafok, 13.30)
A Budafok a legutóbbi fordulóban pontot szerzett Óbudán a Váctól, a Szolnok, javítva az éppen a váciak elleni botlást, legyőzte a Gyirmótot. A Budafok mindazonáltal visszacsúszott a 18. helyre, hetek óta nyeretlen. Pályaválasztóként a legutóbbi négy találkozóján pont nélkül maradt, mindössze egy gólt szerzett. A tabellán alulról, míg a Szolnok „felülről” a harmadik. Utóbbi gárda idegenben augusztus közepe óta csak egyszer, meglepetésre a Csákvártól szenvedett vereséget. 

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Gyula, 13.30)
Az akadémisták a tizenötödik helyre csúsztak vissza, a legutóbbi négy fordulóban három döntetlent is játszottak, hosszú hetek óta nyeretlenek. Gyulán szeptember 10-én győztek legutóbb, azóta kikaptak a Kazincbarcikától, majd döntetlenre végeztek a Sopronnal és az ETO legénységével. A Kisvárda magabiztos előnnyel második, meglepetést keltett a legutóbbi fordulóban, hogy csak egy pontot szerzett, igaz, a Kazincbarcika ellen. Vendégként a legutóbbi négy bajnokiján tíz pontot szerzett. 

KAZINCBARCIKA BSC–BFC SIÓFOK
(Tiszaújváros, 13.30)
Az újonc a negyedik helyen áll, a legutóbbi fordulóban bravúros pontot szerzett Kisvárdán. A hazai mérlege négy győzelem, két döntetlen, s egy, az MTK-tól elszenvedett vereség. A legutóbbi négy hazai meccsén csak a listavezetőtől kapott (egy) gólt. A Siófok a legutóbbi három fordulóban kétszer is nyerni tudott, így hosszú hetek után nem áll már a három kiesőhely egyikén. Vendégként ugyanakkor a legutóbbi négy alkalommal kikapott. 

SOROKSÁR FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Soroksár, 13.30)
A Soroksár az egyetlen csapat a mezőnyben, amely nem szerzett pontot a legutóbbi három fordulóban, a Csákvár három találkozón egyet gyűjtött, miután döntetlent játszott otthon egy hete a Doroggal. A mostani pályaválasztó a tizennegyedik, a vendég a tizenkilencedik helyen ál a táblázaton. A Soroksár otthon, a Szamosi Mihály Sporttelepen augusztus 6. óta csak egyszer kapott ki, éppen legutóbb, a Kisvárda ellen. A Csákvár vendégként a legutóbbi hat meccséből ötöt elveszített, de Budafokon nyerni tudott. 

DOROGI FC–CEGLÉDI VSE
(Dorog, 13.30)
A Dorog a 13., a Cegléd a 7. helyen áll, öt pont választja el egymástól a két csapatot. A mostani pályaválasztó a legutóbbi öt fordulóban nyolc pontot szerzett, a Buzánszky Jenő Stadionban a Kazincbarcika elleni, szeptember másodikat vereség óta három győzelem, egy döntetlen a mérlege, még a listavezető MTK-t is megverte. A szezon egyik meglepetéscsapata, a Cegléd, a legutóbbi öt fordulóban veretlen maradt, ugyanakkor az idegenbeli mérlege gyengébb a hazainál, április 9. óta csupán egyszer, Mosonmagyaróváron tudott három pontot szerezni. A legutóbbi négy alkalomból háromszor döntetlent játszott.

SOPRONI VSE–WKW ETO FC GYŐR
(Sopron, 14.30)
Az ETO Szentes Lázárral még veretlen, a legutóbbi fordulóban legyőzte az MTK-t. Győzelmével feljött a mezőny első felébe, a kilencedik helyre. Vendégként a legutóbbi négy találkozóján nyolc pontot szerzett. A Sopron az utolsó helyen szerénykedik, a legutóbbi négy fordulóban csupán két pontot tudott gyűjteni. Pályaválasztóként a legutóbbi öt meccséből hármat elveszített, de október 8-án 2-0-ra megverte a Kazincbarcikát. 

MTK BUDAPEST–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Hidegkuti Stadion, 16.00)
A fővárosi kék-fehérek ugyan a legutóbbi fordulóban kikaptak idegenben Győrben, de a hazai mérlegük továbbra is félelmetes: hét mérkőzésen hét győzelem, 25 adott, 5 kapott gól. A ZTE éppen tíz hellyel áll a listavezető mögött, a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer tudott nyerni. Vendégként a legutóbbi négy meccséből hármat szerzett gól nélkül elveszített, csak Tatabányán, a Budaörs ellen tudott győzni.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Nyíregyháza, 16.00)
A két, korábbi jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező gárda közül a Békéscsaba, amelyik két ponttal előzi meg mostani riválisát, a hatodik, a Nyíregyháza a nyolcadik helyen áll a táblázaton. A Szpari a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer tudott nyerni. Szeptember eleje óta ötször játszott otthon, csak az ETO ellen kapott gólt, de így is veszített hét pontot. Háromszor gólképtelen maradt. A Békéscsaba a legutóbbi nyolc idegenbeli meccséből csak egyen játszott döntetlent, ötöt megnyert, kettőt elveszített. (Az egyik győzelmet még az előző idény végén aratta.)

GYIRMÓT FC GYŐR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Gyirmót, 16.00)
A tavasszal még az élvonalban szerepelt gárda edzőt váltott, ismét Hannich Péter, a korábbi válogatott középpályás dirigálja a csapatot. Az edzőváltás ténye feltételezi, hogy a Gyirmót nem szerepelt jól az utóbbi időben, a legutóbbi öt fordulóban mindössze két pontot szerzett. A legutóbbi forduló után a helyi rivális ETO is a tizedik helyre visszacsúszott sárga-kékek elé került. A Gyirmót pályaválasztóként a legutóbbi öt meccséből csak a Szeged 2011 ellenit nyerte meg, nem bírt a Soroksárral és a Sopronnal sem. A Mosonmagyaróvár csak a tizenhatodik, de a legutóbbi három meccséből a két hazait megnyerte. Vendégként augusztus 13. óta csupán az MTK-nak rúgott gólt, de a kék-fehérektől hatot kapott. Pozitívum: a Dorog és a Kazincbarcika ellen elhozott egy-egy pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS