Merkantil Bank Liga: A Nyíregyháza fogadja a listavezetőt, Óbudán a DVTK

2022. március. 19., 23:14   |    

Merkantil Bank Liga: A Nyíregyháza fogadja a listavezetőt, Óbudán a DVTK
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

A listavezető Vasas a Nyíregyháza vendége lesz Balmazújvárosban, míg a második helyen álló, az előző négy bajnokiján három vereséget begyűjtő Diósgyőr a III. Kerületi TVE otthonába látogat a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában.

ETO FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Győr, 14.00)
A Magyar Kupában vitézkedő ETO FC a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített. Pályaválasztóként a legutóbbi, Csákvár elleni győzelme lezárt egy hosszú, nyeretlenségi sorozatot. A Siófok a hatodik, három hellyel megelőzi az ETO-t. A legutóbbi fordulókban, két döntetlen és két vereség mellett, egyetlen vereséget szenvedett. Idegenben a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze egy gólt kapott, tíz pontot szerzett.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–VASAS FC
(Vasárnap, Balmazújváros, 14.00)
A Nyíregyháza feljött az ötödik helyre, miután megnyerte a legutóbbi két mérkőzését. A balmazújvárosi albérletben november 21. óta, a Soroksár elleni sokkoló vereséget leszámítva, minden mérkőzését megnyerte. A Vasas egy négy mérkőzésből álló győzelmi szériában van, ismét vezeti a tabellát, már nyolc pont az előnye a harmadik helyezettel szemben. Idegenben a legutóbbi két meccsét, egyaránt 1-0-ra, megnyerte.

III. KERÜLETI TVE–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Óbuda, 14.00)
A Kerület csak a tizenhatodik helyen áll, a Diósgyőr második. Mégis, február 20. óta a borsodiak mindössze három pontot szereztek, az óbudaiak ezzel szemben hatot. (Sőt, az előző meccsüket is beleszámítva, öt találkozón kilencet.) A fővárosi együttes ugyanakkor idén még nem győzött pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában. A DVTK elveszítette a legutóbbi két idegenbeli meccsét.

DOROGI FC–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Dorog, 14.00)
Már csak két ponttal előzi meg a Dorog a Soroksárt, pedig öt fordulóval ezelőtt még hét pont volt a különbség a két csapat között. Az egykori bányászváros legénysége szerdán is játszott bajnoki mérkőzést, 2-2-re végzett otthon a Szentlőrinccel. Idén még nem tudott győzni pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában. A Soroksár az első tavaszi bajnoki mérkőzésén kikapott otthon a Kecskeméttől, de azóta veretlen a bajnokságban, ebből következően 2022-ben vendégként még nem veszített bajnoki találkozót. Igaz, csak kétszer játszott, egy győzelem, egy döntetlen a mérlege.

BUDAFOKI MTE–SZOLNOKI MÁV FC
(Vasárnap, Budafok, 17.00)
Az utolsó és az utolsó előtti játszik egymással, aligha kell hangsúlyozni, mindkét csapat számára életbevágóan fontos lenne a győzelem. A Budafok az előző fordulóban bravúros győzelmet aratott Szombathelyen. A Promontor utcában október 3. óta nyeretlen, a legutóbbi öt hazai találkozóján mindössze egy gólt és egy pontot szerzett. A Szolnok 2022-ben eddig egy mérkőzést nyert meg,. idegenben, a múlt heti, kecskeméti döntetlen előtt, sorozatban hatszor kikapott.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)
A csabaiak a 14., a csákváriak a 18. helyen állnak a tabellán, öt pont választja el őket. A lila-fehérek a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerezve javítottak helyzetükön, az ellenfél viszont immár sorozatban három fordulóban maradt pont nélkül. A Csákvár október 24. óta nyeretlen idegenben. A Békéscsaba ellenben október 3. óta nem kapott ki bajnoki mérkőzésen a Kórház utcai pályán.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–FC AJKA
(Vasárnap, Szeged, 17.00)
A szegediek kicsit lefékeztek, a legutóbbi négy mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, ezzel a negyedik helyen állnak, ötpontos hátrányban a második Diósgyőrrel szemben. Ugyanakkor a hazai mérlegük kitűnő: a legutóbbi négy mérkőzésükön tíz pontot szereztek. Az Ajka a tizenharmadik helyen áll, három forduló óta nyeretlen. Idegenben november 24. óta a győri győzelmen kívül csak veszített.

TISZAKÉCSKEI LC–BUDAÖRSI SC
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)
A Tiszakécske menekül, már a tizenötödik, miután a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett. Még nem vonult el minden felhő a csapat feje fölül – négy pont az előnye a már kiesőhelyen álló Csákvárral szemben – de a két ponttal mögötte álló Budaörs elleni siker sokat jelentene. Pályaválasztóként a legutóbbi nyolc mérkőzéséből ötöt megnyert, idén eddig két győzelem, egy döntetlen, egy vereség a mérlege. A Budaörs a tizenhetedik helyen áll, a legutóbbi mérkőzését megnyerte, ezzel került ki a kiesőhelyen álló csapatok közül. Idegenben november 21. óta veretlen volt, majd március 9-én 6-0-ra kikapott a szegedi Fórumban.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZENTLŐRINC SE
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)
A Haladás az első tavaszi fordulóban győzött Győrben, de azóta nyeretlen, immár hét forduló óta. Otthon a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén pont nélkül maradt. A Szentlőrinc szerdán 2-2-es döntetlent játszott Dorogon, ezzel tizenegyedik a tabellán. Mindössze három mérkőzést játszott eddig idegenben a Merkantil Bank Liga 2022-es fordulóiban, egyelőre nyeretlen.

PÉCSI MECSEK FC–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Hétfő, Pécs, 20.00)
A pécsiek február és március fordulóján megnyertek két mérkőzést kapott gól nélkül, azóta egy vereség és egy döntetlen a mérlegük, szerzett gól nélkül. A táblázaton a nyolcaik hely az övék. Otthon legutóbb kikaptak a Vasastól, előtte hol nyertek, hol kikaptak, döntetlen augusztus 18-án játszottak legutóbb. Úgy tűnt, a KTE kilábalt a gödörből, két egymást követő mérkőzést ismét megnyerte, de a múlt heti, Szolnok elleni 0-0 nem javítja a mérleget. Az újonc még így is harmadik, négypontos hátránnyal a második helyezett Diósgyőr mögött.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS