Merkantil Bank Liga: A szegedieknek nem biztos, hogy elég a szokásos döntetlen

2018. június. 02., 22:26   |    

Merkantil Bank Liga: A szegedieknek nem biztos, hogy elég a szokásos döntetlen

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as idényének utolsó fordulóját. A feljutás már eldőlt, igazi tétje a kiesés elkerüléséért harcoló csapatok mérkőzéseinek van. A Sopron már kiesett, a Szolnok, a Szeged 2011, a Zalaegerszeg és a Siófok van még veszélyben.

BUDAFOKI MTE–BUDAÖRS
(Budafok, 17.00)

A nagyszerűen hajrázó budafoki gárda a legutóbbi győzelmével biztosította a bennmaradását, az előző öt fordulóban négyszer is nyert. Most a tizenkettedik helyen áll, még egyet előre léphet, amennyiben nyer, s a Dorog nem szerez három pontot. A Budaörs az utóbbi hetekben veretlen maradt, története legjobb idényét zárja. A forduló előtt a negyedik helyen áll, előrébb már nem léphet, de ha nem szerez pontot, két helyet visszacsúszhat.

ZALAEGERSZEGI TE FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Zalaegerszeg, 17.00)

A ZTE a legutóbbi két fordulóban megtáltosodott, hat pontot is gyűjtött, s ezzel a saját kezébe vette a sorsát. Ha legyőzi a Mosonmagyaróvárt, bennmarad.  Amennyiben pontokat veszít, retteghet, milyen eredményt ér el a vele azonos pontszámmal álló Szeged, s a náluk két ponttal kevesebbet gyűjtött Szolnok. A vendégcsapat már túl van a nehezén, ugyan vereséget szenvedett a legutóbbi fordulóban, de már nem eshet ki. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–SOPRONI VSE
(Kisvárda, 17.00)

A második helyen feljutó hazaiak ezzel a mérkőzéssel zárják le egy időre második ligás szereplésüket, ősszel az OTP bank Ligában rajtolhatnak. A legutóbbi három hazai meccsükből csak egyet nyertek meg, de aligha vitatható, hogy nagy favoritjai a súlyos gondokkal küzdő, utolsó helyezett Sopron elleni mérkőzésnek. A vendégek legnagyobb vágya alighanem az, hogy túl legyenek a szezonon. 

BFC SIÓFOK–MTK BUDAPEST
(Siófok, 17.00)

A hazai csapat számára még nagyon is fontos a találkozó, mindössze egy ponttal előzi meg a Szegedet és a Zalaegerszeget, hárommal a Szolnokot, még utóbbi is megelőzheti. A siófokiak a legutóbbi öt fordulóban nyeretlenek maradtak. Az MTK a legutóbbi két bajnoki mérkőzését elveszítette, a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki mérkőzéséből csupán egyet nyert meg. 

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Csákvár, 17.00)

Miután a Csákvár az előző fordulóban nyert idegenben a Kazincbarcika ellen, eldőlt, hogy ősztől is a második osztályban indulhat. Soros ellenfele, a Szeged pontszámban ugyan még utolérheti, de lényegesen kevesebb győzelme miatt megelőzni nem tudja. Ugyanakkor a hosszú hetek óta veretlen akadémisták számára óriási a tét: a bennmaradás. Vereséggel kiesik a gárda, a „szokásos” döntetlen kizárólag akkor elég, ha a ZTE nem szerez pontot otthon a Mosonmagyaróvár ellen. A győzelem csak akkor elég, ha a ZTE és a Siófok nem szerez ugyancsak három pontot. Elképzelhető, hogy a Szeged úgy búcsúzik a második vonaltól, hogy valamennyi csapat közül a legkevesebb gólt kapta. 

CEGLÉDI VSE–KAZINCBARCIKAI BSC
(Albertirsa, 17.00)

A ceglédiek nyugodtan játszhatnak, a kilencedik helyen állnak a tabellán, előre már nem tudnak lépni, hátrább legfeljebb egy helyet csúszhatnak. A Kazincbarcika, noha a múlt héten kikapott pályaválasztóként a Csákvártól, már nem eshet ki, újoncként, elsősorban az őszi idény első felében mutatott remek teljesítményének, s a legutóbbit megelőző három fordulóban szerzett hét pontnak tulajdoníthatóan bennmaradt. 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOROKSÁR SC
(Békéscsaba, 17.00)

A lila-fehérek biztosan a harmadik helyen zárják a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as szezonját, nyilván szeretnének jó hazai teljesítménnyel zárni. A Soroksár nyolcadik lesz, a legutóbbi két fordulóban győzött, jó teljesítménnyel zárja az idényt, amelyben megvetette a lábát a középcsapatok között. 

VÁC FC–DOROGI FC
(Óbuda, 17.00)

A legutóbbi három fordulóban, a megszerzett pontokat tekintve, egyformán teljesített a két gárda, győzelem, döntetlen, majd vereség követte egymást. A váciak a tizedik, a dorogiak a tizenegyedik helyen állnak, a vendégek, ha nyernek, megelőzik riválisukat. 

SZOLNOKI MÁV FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Szolnok, 17.00)

A Szolnok április elsején győzött legutóbb a Merkantil Bank Ligában, ha nem töri meg rossz sorozatát, esélye sincsen a bennmaradásra. Ha legyűri a Nyíregyházát, s számára kedvezően alakulnak a riválisok eredményei, akár még a Szeged, a ZTE és a Siófok elé is kerülhet. A döntetlennel semmire sem megy. A Nyíregyháza az ötödik helyen áll, lehet még negyedik, vagy hatodik. Október óta csak kétszer nyert idegenben.

WKW ETO FC GYŐR–GYIRMÓT FC GYŐR
(Győr, ETO Stadion, 17.00)

A forduló legnagyobb presztízs rangadója dönt a két győri csapat közötti sorrendről. Amennyiben a tavaly még az OTP Bank Ligába szereplő vendégek nyernek, megelőzik a Merkantil Bank Liga a harmadik vonalból érkezett újoncát. De csak akkor.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS