Merkantil Bank Liga: a ZTE a listavezetőt a fogadja

2017. április. 15., 11:07   |    

Merkantil Bank Liga: a ZTE a listavezetőt a fogadja

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 30. fordulóját. Az utóbbi hetekben kiválóan szereplő Kisvárda Dunaújvárosba, a Váchoz látogat, a listavezető Puskás Akadémiát a ZTE fogadja.

VÁC FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Dunaújváros, 13.30)
A váciak a legutóbbi öt fordulóban csak öt pontot szereztek, de ebből négyet is Dunaújvárosban, miután megverték a Budaörsöt és döntetlenre végeztek a Szolnokkal. E két mérkőzésen összesen öt gólt szereztek, kompenzálva gyengébb idegenbeli mérlegüket. Utóbbi kapcsán mentségükre legyen írva: a Balmazújváros, a Soroksár és a Puskás Akadémia vendégei voltak. A Kisvárda kiválóan szerepel az elmúlt hetekben, miután a legutóbbi négy fordulóban csak nyert, azonos pontszámmal állva, több győzelmével megelőzte a második helyért a Soroksárt. A legutóbbi négy idegbenbeli meccséből csak az utolsót, a cigánd ellenit nyerte meg, de előtte a Soroksár, a Puskás Akadémia és a Békéscsaba volt a vendéglátója.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SZOLNOKI MÁV FC
(Mosonmagyaróvár, 16.30)
A Mosonmagyaróvár visszakapaszkodott a mezőny első felébe, miután a szerdai fordulóban, nagy meglepetésre, legyőzte idegenben a Soroksárt. A csapat ugyan győzelemmel kezdte a tavaszi idényt, de azóta hazai pályán háromszor kikapott, majd a Budaörs ellen döntetlent játszott. A Szolnok is nyert a hétközi fordulóban, 3-1-re verte a Zalaegerszeget, így maradt egy ponttal a Mosonmagyaróvár előtt. Idegenben a legutóbbi négy mérkőzéséből Békéscsabán nyert, Kisvárdán kikapott, kétszer döntetlent játszott. A ZTE elleni siker egy – minden sorozatot figyelembe véve – hat mérkőzésből álló nyeretlenségi széria végére tett pontot.

BFC SIÓFOK–SOROKSÁR SC
(Siófok, 16.30)
A Siófok előrelépett az elmúlt hetekben, a legutóbbi öt fordulóban kilenc pontot szerzett, a legutóbbi két mérkőzését megnyerte. Hazai pályán ugyanakkor csak a legutóbbi, a Balmazújváros elleni találkozóját tudta hozni eddig idén. A Soroksár szerdán meglepetésre kikapott a Mosonmagyaróvártól, s ezzel lecsúszott a második helyről. Vendégként 2017-ben még veretlen a bajnokságban, de idegenben csak a sereghajtó SZEOL ellen tudott nyerni.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BUDAÖRS FC
(Nyíregyháza, 16.30)
A hazaiak szinte példátlanul rossz sorozatban vannak, a legutóbbi öt mérkőzésükön nem szereztek pontot. Pályaválasztóként az eddigi négy 2017-es bajnokin csupán három pontot szerzett, a Mosonmagyaróvár legyőzésével. A Budaörs jól kezdte a tavaszt, az első meccsén veretlen maradt, azóta ellenben nyeretlen. A legutóbbi négy fordulóban csupán két pontot gyűjtött. Vendégként a legutóbbi négy bajnokijából csak a Vác ellen, Dunaújvárosban kapott ki.

DOROGI FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Dorog, 16.30)
A forduló egyik rangadóját kiváló mérleggel várja a dorogi együttes: a legutóbbi öt fordulóban tizenegy pontot szerzett. Noha csak a tizedik helyen áll, ebben a periódusban jobban teljesített, mint a hat pontig jutó, de így is negyedik Balmazújváros. A Dorog tavasszal még veretlen pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában, de a következő három hazai ellenfele a Balmazújváros, a Soroksár és a Puskás Akadémia lesz. A vendégek eddig idén egyedül a Vác elleni hazai mérkőzésükön játszottak döntetlent, a legutóbbi két idegenbeli meccsüket, Zalaegerszegen és Siófokon elveszítették.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–CEGLÉDI VSE
(Gyula, 16.30)
Az akadémisták idén eddig mindössze egyszer kaptak ki, a múlt héten Dorogon – ebből az is következik, hogy pályaválasztóként még veretlenek. Legutóbb, november 27-én, a Soproni VSE győzött Gyulán. A Szeged 2011 kétszer döntetlenre játszott, kétszer nyert eddig idén pályaválasztóként, gólt még nem kapott. A Ceglédi VSE hosszú hónapok után ellépett a kiesőhelyekről, miután a legutóbbi öt fordulóban veretlenül menetelve tizenegy pontot gyűjtött. 2017-ben már háromszor, Cigándon, Mosonmagyaróváron és Nyíregyházán is nyerni tudott vendégként.

CIGÁND SE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Cigánd, 16.30)
A cigándiak 2017-ben még nem nyertek bajnoki mérkőzést, kilenc fordulóban ötször döntetlenre játszottak. Pályaválasztóként négy meccsből két pont a mérlegük. A Békéscsaba kétségtelenül szeszélyes csapat, de hetek óta ismét a szebbik arcát mutatja, a legutóbbi négy fordulóban csak győzött, ezt pedig rajta kívül egyedül a Kisvárda mondhatja el magáról a Merkantil Bank Liga 2016–2017-es idényének mezőnyében. Idén eddig vendégként ugyan a Soroksár és a Puskás Akadémia otthonában súlyos vereséget szenvedett, de nyerni tudott Dorogon, Balmazújvárosban és Sopronban is.

SZEOL SC–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(SZEGED, 16.30)
A kiesőhelyeken álló három csapatból kettő találkozik egymással Szegeden. A SZEOL sorsa szinte kilátástalan, de a kozármislenyiek nagyon sokat nyernének a három ponttal. Mind a két együttes pont nélkül maradt az elmúlt három fordulóban. A SZEOL pályaválasztóként egy nagy bravúrra volt képes, pontot rabolt a Puskás Akadémiától. A Kozármisleny vendégként csak Sopronban szerzett eddig pontot 2017-ben.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SWIETELSKY-SOPRONI VSE
(Csákvár, 18.00)
A Csákvár három döntetlen után (ezek közül az egyiket a Puskás Akadémiát fogadva érte el) szerdán kikapott Kisvárdán. Minden pontra szüksége van a kiesés elleni harcban. Pályaválasztóként idén még nem nyert bajnoki mérkőzést, ellenben a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, február 11-én, 2-1-re győzött a soproni vasutasok ellen. Az ellenfél a legutóbbi néghy fordulóban csak egyszer kapott ki, a megszerzett öt ponttal erősítette a pozícióját. A kupavereség ellenére vendégként ponterősebb, mint pályaválasztóként.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Zalaegerszeg, 18.00)
A ZTE kikapott 3-1-re a Szolnoki MÁV otthonában, így megszakadt három mérkőzésből álló, veretlenségi sorozata. Pályaválasztóként nehéz meccseken van túl eddig 2017-ben, a Nyíregyházát és a Balmazújvárost legyőzte, a Szeged 2011 és a Soroksár ellen döntetlent játszott. A Puskás Akadémia magabiztosan vezeti a tabellát, vitathatatlanul a legjobb játékosállománnyal rendelkezik, de ezekhez mérten meglepően szerény a tavaszi idegenbeli mérlege. Négy mérkőzésen (a Szolnok, a Sopron, a SZEOL és a Csákvár ellen) hét pontot veszített. A mezőny három leggólképesebb támadósorából kettő találkozik ezen a mérkőzésen, az első 29 fordulóban a felcsútiak szerezték a legtöbb gólt (55), a zalaegerszegiek (46) e listán a harmadikok a Soroksár (49) mögött.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS