Merkantil Bank Liga: Az MTK bajnok lehet, a Kisvárda feljuthat

2018. május. 12., 15:15   |    

Merkantil Bank Liga: Az MTK bajnok lehet, a Kisvárda feljuthat
Fotó: mtkbudapest.hu

Alakulhatnak úgy az eredmények a Merkantil Bank Ligában, hogy eldől, melyik csapat végez a 2017–2018-as idényben az első, s melyik a második helyen. Mindezek mellet, természetesen, továbbra is óriási a harc a kiesés elkerüléséért.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)

A hatodik helyen álló Gyirmót az előző fordulóban megszakította nyeretlenségi sorozatát, győzött a már kiesett Sopron ellen. A Szolnoki MÁV picit fékezett a lejtőn, sorozatos vereségei után döntetlent játszott Óbudán a Váccal. Két ponttal előzi meg a még kieső helyen álló Szegedet, a tizenhatodik helyen áll.

BUDAFOKI MTE–VÁC FC
(Budafok, 17.00)

A Budafok az utóbbi hetekben kiválóan szerepel, a mezőnyben egyedüliként kilenc pontot szerzett három mérkőzésen. Ezzel feljött a tizennegyedik helyre, de csak három ponttal áll a tizennyolcadik helyezett Szeged előtt. Ha meg tudja nyerni a hátralévő két idegenbeli mérkőzését (Vác, Budaörs), minden bizonnyal bennmarad. A Vác igazi középcsapat, hetek óta nyeretlen, de semmiféle baj nem érheti. Idegenben november 12. óta csak egyszer, Sopronban nyert.

BUDAÖRS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 17.00)

A Budaörs a legutóbbi két fordulóban ismét győzött, feljött az ötödik helyre, sőt, ha megnyeri ezt a mérkőzést, pontszámban utoléri a harmadik helyen álló Békéscsabát. Tatabányán idén még nem szenvedett bajnoki vereséget. A Békéscsaba az utóbbi hetekben kiválóan menetelt, nagy hátránya ellenére üldözte a Kisvárdát, de a Budafok elleni hazai veresége ismét tízpontosra növelte a különbséget a második és a harmadik között. Idegenben a legutóbbi négy meccsén tíz pontot szerzett.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–CEGLÉDI VSE
(Nyíregyháza, 17.00)

A szabolcsiak a harmadik helyért harcolnak, hetek óta veretlenek. Hazai pályán, a Mosonmagyaróvár elleni tavaszi és a Győri ETO elleni tavaly őszi kisiklástól eltekintve, veretlenek. A Ceglédi VSE a legutóbbi két fordulóban veszített, így kilencedik a táblázaton, középcsapatként fogja zárni az évet, nagy eredmény az előző szezonhoz képest, hogy egyáltalán nem kellett tartania a kieséstől. Vendégként ősszel csak kétszer tudott nyerni, tavasszal még egyszer sem.

DOROGI FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 17.00)

A Dorog a tizenegyedik, a Csákvár a tizenkettedik helyen áll, azaz a tabella szerint a középcsapatok közé tartoznak. Mégis, mindkettő számára nagyon fontos ez a mérkőzés, ha valamelyik győz, minden bizonnyal végleg megnyugodhat a bennmaradást illetően. Annak, aki ellenben kikap, a közelébe mehet a mögötte állók egy része. A Dorog a legutóbbi két meccsét megnyerve javított pozícióján. A Csákvárnak volt egy nagyon sikeres időszaka, de a legutóbbi négy mérkőzésén csak egyetlen pontot szerzett.

SOROKSÁR SC–BFC SIÓFOK
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 17.00)

A soroksáriak a legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg, de a mezőny első felébe tartoznak, a nyolcadik helyen állnak, igaz, hat ponttal leszakadva a hetediktől. Pályaválasztóként tíz pontot gyűjtöttek a legutóbbi négy meccsükön. A Siófok a tizenharmadik helyen áll, de csupán négy ponttal előzi meg a tizennyolcadik helyezett Szegedet. A legutóbbi két bajnoki találkozóját elveszítette.

KAZINCBARCIKA BSC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Putnok, Várady Béla Sportközpont, 17.00)

A kazincbarcikaiaknak nagy szüksége lenne a győzelemre, mert mindössze két ponttal a Szeged előtt, a legjobb nem kieső helyen állnak. Négy forduló óta nyeretlenek. A Kisvárda számára a győzelem – története során első ízben – az élvonalba jutást jelenti. A mostani forduló után még három mérkőzés vár a csapatokra, ha a Kisvárda előnye marad tíz pont a legközelebbi üldözőjével szemben, célba ért. Ha esetleg nem győzne Putnokon, még mindig biztossá válhat a feljutása, ám ehhez a Békéscsabának és a Nyíregyházának is botlania kellene.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Gyula, 17.00)

A forduló egyik legfontosabb mérkőzésén két, egyaránt kieső helyen álló csapat találkozik. A Szeged a tizennyolcadik, egy ponttal többet szerzett riválisánál. A ZTE a tizenkilencedik. A hazaiak a legutóbbi tíz (!) bajnoki meccsükön veretlenek maradtak, de ezeken a mérkőzéseken csak tizennégy pontot szereztek. A legutóbbi hat fordulóban csak döntetlent játszottak. A ZTE a legutóbbi tíz fordulóban csak egyszer, a Dorog ellen tudott nyerni. Vendégként október elseje óta tizenegy találkozón mindössze két pontot gyűjtött.

SOPRONI VSE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Sopron, 17.00)

A soproniaknak már matematikai esélye sincsen a kiesés elkerülésére, tavasszal mindössze egy pontot tudtak szerezni eddig pályaválasztóként. A mosonmagyaróváriak harcolnak a bennmaradásért, három ponttal állnak a hozzájuk hasonlóan döntetlen-király Szeged előtt. A legutóbbi nyolc idegenbeli mérkőzésükön veretlenek maradtak, három győzelem és öt döntetlen a mérlegük.

MTK BUDAPEST–WKW ETO FC GYŐR
(Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)

A forduló zárómérkőzésén a már biztos feljutó MTK a bajnoki címét is bebiztosítja, amennyiben megveri az ETO-t. A kék-fehérek kiváló hazai mérleggel rendelkeznek, a Dorog elleni döntetlen kivételével minden, pályaválasztóként játszott bajnoki találkozójukat megnyerték. A Hidegkuti Nándor Stadionban ötven gólt szereztek eddig, csak öt csapat van rajtuk kívül, amely otthon és idegenben együtt elérte a félszázas határt a szerzett góljaival az első 34 fordulóban. A szezont újoncként kezdő Győr a hetedik, a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot szerzett.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS