Merkantil Bank Liga: Békéscsabán rendezik a forduló rangadóját

2015. március. 13., 16:32   |    

Merkantil Bank Liga: Békéscsabán rendezik a forduló rangadóját

Szombaton hét, hétfőn egy mérkőzést rendeznek a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában. Többek között Ajkán játszik a Vasas, Békéscsabára megy a Mezőkövesd.

Nem lesz könnyű dolga a listavezető Vasasnak a középmezőny alsó részében, a tizenegyedik helyen álló Ajka otthonában, hiszen a Mezőkövesd kétgólos döntetlent játszott tavasszal a Veszprém megyeiek ellen, és a Gyirmót is csak egy góllal nyert Ajkán. A Vasas legutóbbi mérkőzésén az utolsó helyezett Balmazújváros ellen nyert 2-0-ra, a télen igazolt rutinos, volt válogatott Kenesei Krisztián, valamint Ádám Martin góljával.


Ismét izgalmas összecsapást hozhat a Szolnok és a Sopron párharca, hiszen az őszi szezonban négygólos döntetlenre végeztek egymás ellen a csapatok. Akkor a szolnoki Urbin Péter kétszer is beköszönt, ám ezúttal - a szeptemberi súlyos sérülése miatt - még nem számíthat a csatárra Kis Károly vezetőedző. A Szolnoknak eddig mindenből kijutott az idén, egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség a mérlege az együttesnek, amely a legutóbbi fordulóban Csákváron nem tudott pontot szerezni. A Sopron 4-4-es döntetlennel kezdte a szezont az Ajka ellen, majd ezt követően a Kaposvár ellen Zamostny Balázs duplájával nyert a csapat, de legutóbb a Békéscsaba ellen nem sikerült pontot szereznie.


A kieső zónát éppen csak elkerülő Siófok az utolsó helyen álló Balmazújvárost fogadja. A hazaiak már négy pontot szereztek az eddigi három mérkőzésükön, míg a Balmazújváros három vereséget szenvedett, de nem volt könnyű a sorsolása, hiszen a bajnokság élén álló Vasassal, a második Mezőkövesddel és a harmadik Gyirmóttal játszott a hajdú-bihari együttes.

Megszerezheti idei első győzelmét a Soroksár és a ZTE is, hiszen a bajnokság tavaszi fordulójában eddigi összes mérkőzésén döntetlent játszott mindkét együttes. Előbbi csapat hazai pályán játszik az idén még szintén nyeretlen Cegléddel, míg a zalaiak a Szeged otthonába látogatnak. A Cegléd egyébként rendkívül balszerencsés a tavaszi idényben: mindegyik mérkőzésén csupán egy góllal kapott ki, szinte kivétel nélkül rendkívül szoros találkozókon.

A forduló zárómérkőzésén két jó formában lévő éllovas csapat, a Békéscsaba és a Mezőkövesd találkozik. Az előző fordulóban a jelenlegi második Mezőkövesd 3-0-ra nyert a Kaposvár ellen, míg a negyedik helyen álló Békéscsaba 2-0-ra győzött Sopronban. Az első osztályról álmodozó Békés megyeiek és a Mezőkövesd között csupán egy pont a különbség, így a három pont mindkét csapat számára jelentős előrelépést jelentene, ugyanis győzelem esetén a Gyirmót és a Vasas mérkőzésének fényében, akár az élre is állhat mindkét együttes. A két csapat őszi mérkőzésén a Mezőkövesd hazai pályán 4-0-ra nyert.



A forduló programja:

2015.03.14 Szombat

14:30 BFC SIÓFOK - BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
14:30 FC AJKA - VASAS FC
14:30 SZOLNOKI MÁV FC - SOPRONI VSE-GYSEV
14:30 SZTK-ERIMA - AQVITAL FC CSÁKVÁR
14:30 SZEGED 2011-GROSICS AKAD. - ZTE FC
14:30 SOROKSÁR SPORT CLUB - CEGLÉDI VSE
16:30 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - GYIRMÓT FC GYŐR

2015.03.16 Hétfő 14:30

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS