Merkantil Bank Liga: Békéscsabán a Vasas, egymás ellen a hatpontos csapatok

2019. augusztus. 10., 19:28   |    

Merkantil Bank Liga: Békéscsabán a Vasas, egymás ellen a hatpontos csapatok

Kilenc mérkőzést vasárnap, egyet, a Békéscsaba–Vasas találkozót hétfő este rendezik a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában. A két győzelemmel rajtoló öt csapat közül négy egymás között játszik.

SOROKSÁR SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Soroksár, 17.30)
A Soroksár hazai döntetlennel kezdte az idényt a Kazincbarcika ellen, majd – bár kétgólos előnybe került a mérkőzés elején – súlyos vereséget szenvedett a Vasastól. 2019-ben mindössze kétszer kapott ki bajnoki meccsen a Szamosi Mihályról elnevezett sportközpontban, előbb a Budafoktól, majd a Siófoktól. A Nyíregyháza jobb hazai rajtban reménykedett, szerdán kikapott a Dorogtól, de az első fordulóban remekelt, Tatabányán megverte a Budaörs gárdáját. 

DOROGI FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Dorog, 17.30)
„A Dorog a liga egyik éllovasaként fogadja az MTK-t” – a mondat akár a hatvanas évek első felében is íródhatott volna, de most, ötvenvalahány évvel később is aktuális. A remek rajtot vevő dorogiak az első fordulóban a Vasast, a másodikban, idegenben a Nyíregyházát győzték le, hat ponttal állnak. Az MTK az első fordulóban kikapott Csákváron, majd szerdán döntetlent játszott a Budaörssel, ennél biztosan jobb idénykezdetre számítottak a csapat hívei. Az elmúlt három évben három tétmérkőzést játszott egymás ellen a két csapat, a kék-fehérek ezek közül egyiket sem tudták megnyerni.

BUDAÖRS FC–VÁC FC
(Vasárnap, Tatabánya, 17.30)
Még mindkét csapat nyeretlen. A nagyszerű tavaszt produkáló budaörsiek vereséggel kezdtek pályaválasztóként a Nyíregyháza ellen, majd – győzelmi esélyt elszalasztva –döntetlent játszottak az élvonalból érkező MTK ellen a Hidegkuti Nándorról elnevezett stadionban. A megfiatalított váci csapat előbb a Szolnoktól, majd a Csákvártól kapott ki, egyaránt 2-1-re. 

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMA–HALADÁS FC
(Vasárnap, Gyula, 17.30)
Több mint nyolcszáz kilométert utazik összesen a mérkőzés előtt és után a Haladás, hogy megszerezze első győzelmét a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as idényében. A tavasszal még az élvonalban szereplő vasiak előbb idegenben a Gyirmóttal, majd otthon a Siófokkal játszottak eddig döntetlent. Az akadémisták sima hazai vereséggel indították a szezont a Budafok ellen, majd idegenben nyertek a nehéz helyzetben lévő Balmazújváros ellen. 

FC AJKA–KAZINCBARCIKA BSC
(Vasárnap, Ajka, 19.00)
Az újonc egyelőre pont nélküli, az első fordulóban kikapott otthon a Győri ETO-tól, majd szerdán idegenben is egygólos vereséget szenvedett, mégpedig vendégként a Duna Aszfalt TLC-től. A Kazincbarcika elvitt egy pontot Soroksárról a nyitányon, majd Putnokon kikapott a rossz rajtját kijavítani szándékozó Békéscsabától. A borsodiak a legutóbbi három idegenbeli bajnoki meccsükön hét pontot szereztek. 

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Csákvár, 19.00)
Az első két forduló eredményei alapján „rangadóvá” lépett elő a találkozó, holott mindkét csapat (A Budafok esetében: jóindulattal) a középmezőnyben végzett az előző szezonban. A csákváriak előbb az MTK ellen nyertek pályaválasztóként, majd idegenben is megszerezték a három pontot, mégpedig a Vác ellen. A Budafok Gyuláról, a Szeged-Csanád elleni meccsről vitte el a három pontot az előző hétvégén, majd szerdán otthon is nyert, mégpedig az újonc Szolnoki MÁV ellen. Hat ponttal, 6-0-s gólkülönbséggel áll a tabella élén. A legutóbbi két idényben négy mérkőzést vívott egymással a két csapat, 2017–2018-ban mindkettőt az aktuális vendég nyerte meg, 2018–2019-ben kétszer is döntetlent játszottak. 

SZOLNOKI MÁV FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC
(Vasárnap, Szolnok, 19.00)
Az újonc 2-1-es győzelemmel kezdett a Vác ellen otthon az első fordulóban, majd sima vereséget szenvedett Budafokon. A licenc nélkül maradt Balmazújváros – helyzetét is figyelembe vevő minősítéssel élve – bravúros döntetlennel kezdett Siófokon, ám a második mérkőzését elveszítette, mégpedig otthon, a Szeged-Csanád ellen. Soraiból hiányozni fog az eltiltott kulcsember, Papucsek Barna. 

BFC SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Siófok, 19.00)
A Siófoknál az előző idényben csak öt csapat játszott több döntetlent a Merkantil Bank Ligában, ennek tudatában nem meglepő, hogy két „iksszel” kezdett a Balaton-parti gárda. A kettő között azért volt különbség: a Balmazújváros ellen a papírforma győzelmet ígért, a Haladás ellen ellenben értékes a pont. A Gyirmót is éppen a Haladással játszott a korábbiakban (tehát ebben a párban két olyan csapat találkozik, amelyik játszott már a mostani szezonban a Haladással, mindkettő döntetlent ért el), az ott elért döntetlen után váratlanul nagy különbséggel elveszítette az ETO elleni városi presztízsrangadót. 

WKW ETO FC GYŐR–DUNA ASZFALT TLC
(Vasárnap, Győr, 19.00)
Remek rajtot vett az élvonalba jutást megcélzó győri legénység, előbb Ajkáról hozta el a három pontot, majd megverte otthon a Gyirmótot. Két forduló után még kapott gól nélkül áll. Kitűnően kezdett a Duna Aszfalt TLC is, amely az első fordulóban nyerni tudott Békéscsabán, majd győzött az újonc Ajka ellen is. Az előző idényben, Győrben, döntetlent játszott a két csapat egymással. 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VASAS FC
(Hétfő, Békéscsaba, 20.00)
A nyitányon vereség, szerdán győzelem – ez mindkét csapat eddigi mérlege. Az utóbbi időben nagyon rossz hazai mérleggel rendelkező békéscsabaiak előbb kikaptak a tiszakécskeiektől, majd idegenben nyertek a Kazincbarcika ellen, Putnokon. A Várady Béla Sportközpontban aratott győzelemmel készültek a Vasas ellen... A piros-kékek kikaptak Dorogon, majd a hét közepén, hátrányból fordítva, elsősorban Balajti Ádám eredményességének köszönhetően, 5-2-re megverték a Soroksárt. A Vasas az előző idényben nyeretlen maradt a Békéscsaba ellen. Legutóbb 2015-ben tudott nyerni a Kórház utcai pályán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS