Merkantil Bank Liga: Egymás ellen az NB I-ből érkezők

2020. szeptember. 15., 22:05   |    

Merkantil Bank Liga: Egymás ellen az NB I-ből érkezők

Ismét hétközi fordulót tartanak szerdán a Merkantil Bank Ligában. Bármilyen hihetetlen, e játéknap után már majdnem a szezon egynegyedénél jár majd a mezőny. A gondokkal sújtott listavezető Kaposvárra utazik.

Új egészségvédelmi protokoll lép életbe

Az MLSZ elnöksége az egészségügyi kockázatok minimalizálása érdekében a Merkantil Bank Ligára is meghatározta a követendő egészségvédelmi protokollt, melynek betartása elsősorban a klubok felelőssége. Ettől a fordulótól a másodosztályban is kötelező a sport zóna kialakítása, amelynek lényege, hogy a pályára és annak közvetlen közelébe kizárólag olyan személyek léphetnek, akik 72 óránál nem régebbi negatív teszttel rendelkeznek. Mostantól a másodosztályban is csapatonként legfeljebb egy alkalommal lehet mérkőzést halasztani koronavírusos fertőzés miatt.

SOROKSÁR SC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Soroksár, 16.00)
Mindössze három csapat van a mezőnyben, amelyik a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett, az egyik a Soroksár, amely vasárnap 2-1-re verte Kozármislenyben a Szentlőrincet. Lipcsei Péter együttese a tizedik helyen áll, az első hat fordulóban csak egyszer nyert. Pályaválasztóként kétszer győzött, kétszer kikapott eddig. A Haladás döntetlent játszott az előző hét végén, az első nyolc fordulóban csupán egyszer kapott ki, az előző három bajnokiján gólt sem kapott (de csak egyet szerzett), a hatodik helyen áll. Vendégként csak az első fordulóban, Siófokon tudott győzni.

DOROGI FC–SZENTLŐRINC
(Dorog, 16.00)

A dorogiak vasárnapi mérkőzése elmaradt a Csákvár ellen, így a riválisoknál egy mérkőzéssel kevesebbet játszva állnak a tizenegyedik helyen. A Buzánszky Jenő Stadionban az első két meccsüket megnyerték a szezonban, majd kikaptak a Békéscsabától. A Szentlőrinc viszonylag jó rajtot vett, de a legutóbbi öt fordulóban csupán három pontot gyűjtött, négyszer is kikapott. Vendégként eddig csak Szegeden szerzett (egy) pontot.

DEBRECENI EGYETEMI AC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Debrecen, 16.00)

Két hatpontos, kieső helyen álló csapat találkozik a Nagyerdei Stadionban. Az újonc DEAC mind a két eddig győzelmét pályaválasztóként aratta (azaz csak otthon szerzett eddig pontot.) A Kazincbarcika sokkal jobban kezdte az idényt – döntetlen az Illovszky Rudolf Stadionban a Vasas ellen – mint arra a tabella jelenlegi állásából következtetnénk. A legutóbbi két játéknapon nem szerzett pontot, vasárnap otthon 5-0-ra kikapott az ETO-tól. Eddigi hat pontjából ötöt vendégként gyűjtött.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–DEBRECENI VASUTAS SC
(Kaposvár, 16.30, M4 Sport)

Az előző idényben még az OTP Bank Ligában szerepelt e két gárda. Bár a Loki vezeti a tabellát a Merkantil Bank Ligában, egyik csapat hívei sem lehetnek maradéktalanul elégedettek a szezon eddigi történéseivel. A Rákóczi az edzőváltás után, Várhidi Péterrel a kispadon, vasárnap legyőzte Tatbányán a Budaörsöt, de még így is csak a tizenhatodik. A DVSC az eddigi három, Debrecentől távol játszott mérkőzésén hét pontot veszített. Kondás Elemér együttesénél ráadásul diagnosztizáltak koronavírus-gyanús eseteket, így egyelőre kérdéses, milyen összeállításban tud pályára lépni a csapat. 

PÉCSI MFC–BUDAÖRS SC
(Pécs, 19.00)

Az újonc mindössze egyszer kapott ki eddig, a hetedik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban három döntetlennel, egy győzelemmel, hat pontot szerzett. Otthon még veretlen, csak az ETO ellen kapott gólt. A Budaörsnek a jelek szerint rosszat tett a bajnoki szünet, előtte sorozatban háromszor nyert, vasárnap ellenben súlyos hazai vereséget szenvedett a Rákóczitól. Vendégként két 1-0-s vereség után kétszer is győzött.

FC AJKA–BFC SIÓFOK
(Ajka, 19.00)

Az Ajka nyolcgólos mérkőzést vívott vasárnap a mezőny legerősebb csapatával, a DVSC-vel, 5-3-ra kikapott. Ugyan – egyedül a mezőnyből – a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt, de minden más csapatnál több gólt szerzett az első nyolc meccsén. A Siófok két ponttal áll az Ajka mögött, az elmúlt öt mérkőzésén otthon nyert, idegenben kikapott.

VASAS FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Illovszky Rudolf Stadion, 19.00)

Kicsit csökkent a szolnokiak lendülete, a legutóbbi két fordulóban öt pontot veszítettek, korábbi szereplésükhöz képest nagy meglepetést keltett, hogy vasárnap 2-0-ra kikaptak otthon a Szeged-Csanádtól. Így is a negyedik helyen állnak. Idegenben még nyeretlenek. A Vasas a tizenharmadik, igaz, csupán négy ponttal gyűjtött kevesebbet a Szolnoknál. Az Illovszky Rudolf Stadionban még veretlen a szezonban, de csupán a sereghajtó Csákvárt győzte le.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szeged, 19.00)

A szegediek a legutóbbi két fordulóban hat pontot szereztek, előtte hatban kettőt, nem ugyanaz. Pályaválasztóként egy mérkőzést nyertek meg, a Siófok ellenit. A tizenötödik helyen állnak a táblázaton. A Gyirmót sokkal jobban áll, a második helyezett, egyetlen ponttal a Debreceni VSC mögött. Három mérkőzésen három pont eddig az idegenbeli mérlege.

WKW ETO FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Győr, 19.00)

Mind a két csapat jó formában van, noha nagy a különbség köztük a táblázaton. A Békéscsaba a mezőny egyetlen veretlen csapata, igaz, a négy győzelem mellett négy döntetlen is van a neve mellett. A harmadik helyen áll, az eddigi négy idegenbeli mérkőzésén tíz pontot gyűjtött. Az ETO nagyon gyengén kezdte az idényt, az ötödik forduló után még nyeretlen volt, de azóta kétszer is győzött, legutóbb hétvégén, Csató Sándor vezetőedző debütálása alkalmával Kazincbarcikán (0-5). Hazai mérlege két döntetlen, egy győzelem.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Nyíregyháza, 19.00)

A Nyíregyháza az ötödik helyen áll, pedig a legutóbbi négy fordulóban háromszor is kikapott. Pályaválasztóként még veretlen. Az utolsó helyen álló Csákvár keretét elérte a múlt héten a fertőzés gyanúja, ezért a Dorog elleni találkozót elhalasztották. Szerdán már játszani kell, megfogyatkozott kerettel. Berndt András másodedző mondta a klub honlapjának: „Ha minden jól megy, lesz 11 olyan játékosunk, akik a felnőtt keret tagjai, közülük azonban hatan húsz év alattiak. A kispadra a tartalékkapusok mellett csupán öt ifistánkat tudjuk leültetni, már ha megérkezik addig a tesztjük eredménye, illetve a felnőtt játékengedélyük.”

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS