Merkantil Bank Liga: eldőlhet a bajnoki cím, folytatódik a csata az ezüsért

2017. május. 20., 12:12   |    

Merkantil Bank Liga: eldőlhet a bajnoki cím, folytatódik a csata az ezüsért

A 36. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A Puskás Akadémia biztosíthatja a feljutást.

BUDAÖRS FC–SOROKSÁR FC
(Tatabánya, 16.45)

A Budaörsnek nagyon sokat jelentett a legutóbbi fordulóban szerzett három pont, amennyiben a Cegléd nem nyeri meg mind a három hátralévő találkozóját, a Budaörs biztosan bennmarad. A csapat Tatabányán hét hazai bajnoki mérkőzésen 16 pontot szerzett eddig, még a Soroksárral, majd a Puskás Akadémiával játszik. A vendégek a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szereztek, a második helyre esélyes csapatok közül a legtöbbet ebben a szakaszban. Idegenben egy gyengébb széria után a legutóbbi két mérkőzésükön győztek.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–SZOLNOKI MÁV
(Balmazújváros, 18.00)

A feljutásért még versenyben lévő hazai csapat a legutóbbi öt fordulóban tizenegy pontot szerzett. Hazai pályán március 26. óta minden mérkőzését megnyerte, majd az utolsó fordulóban a rivális Kisvárdát fogadja. A Szolnok ellen ugyanakkor 2013 ősze óta nem tud pályaválasztóként nyerni. A Szolnok egy kisebb vereségsorozat után a legutóbbi két mérkőzésén döntetlent játszott, biztos a helye a középmezőnyben. Vendégként az elmúlt hat alkalomból csak Mosonmagyaróváron győzött.

ZALAEGERSZEGI TE FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Zalaegerszeg, 18.00)

A ZTE magára talált az elmúlt fordulókban, sorozatban háromszor is győzött, s ezzel feljött a hetedik helyre. Pályaválasztóként nem a legjobb a mérlege, március 19. óta csak a sereghajtó SZEOL-t tudta legyőzni. A Csákvár legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott a Vác ellen, s ezzel hárompontos előnyre tett szert a Cegléddel szemben. Vendégként ellenben tavasszal mindössze két pontot gyűjtött eddig, egyet Szolnokon, egyet pedig Cigándon.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–CIGÁND SE
(Mosonmagyaróvár, 18.00)

A hazai csapat ritka mérleggel rendelkezik, a Merkantil Bank Liga legutóbbi öt fordulójában kivétel nélkül döntetlent játszott. Pályaválasztóként február 19. óta nyeretlen, a legutóbbi négy találkozóján három pontot szerzett. A Cigánd nyolc ponttal áll a még bennmaradó helyen lévő Kozármisleny mögött, ha ebből nem tud legalább kettőt faragni, eldől a sorsa. A csapat a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot. Vendégként csak a SZEOL ellen győzött eddig a tavaszi idényben.

BFC SIÓFOK–SZEGEDI EOL SC
(Siófok, 18.00)

A siófokiak a legutóbbi négy mérkőzésükön mindössze egy pontot tudtak szerezni, de csak akkor kerülnének bajba, ha háromszor kikapnak, a Cegléd és a Kozármisleny pedig háromszor nyer. Vagy ha mindez teljesül, a Csákvár legalább kétszer nyer a hátralévő fordulókban. A Balaton-parti gárda a legutóbbi két hazai mérkőzésén csak egy pontot szerzett, igaz, előtte legyőzte a Soroksárt és a Balmazújvárost is. A SZEOL a legutóbbi hat, vendégként játszott mérkőzésén nem szerzett pontot.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Nyíregyháza, 18.00)

A nyírségiek a legutóbbi három hazai meccsükön hét pontot szereztek, s ezzel javítottak helyzetükön. Az idegenbeli vereségek ellenére már biztosították a helyüket a következő szezonra a Merkantil Bank Liga mezőnyében. A Békéscsabának matematikailag még akár a második helyre is van esélye, de három forduló alatt ötpontos hátrányt kellene ledolgoznia, a Kisvárdával, s négyet a Balmazújvárossal és a Soroksárral szemben. Idegenben a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot gyűjtött, nem tudott gólt szerezni.

DOROGI FC–SWIETELSKY-SOPRONI VSE
(Dorog, 18.00)

A Dorog lendülete megtört a hajrára, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített, csak egyet nyert meg. Pályaválasztóként a Soroksártól és a Puskás Akadémiától is kikapott, igaz, minimális különbséggel, 1-0-ra. A Sopron egyetlen ponttal áll mostani ellenfele mögött, az utóbbi hetekben a szokásos döntetlenek mellett kétszer, Zalaegerszegen és otthon a Nyíregyháza ellen győzött. Vendégként március 16. óta veretlen, öt mérkőzésen tizenegy pontot szerzett.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Gyula, 18.00)

Az akadémisták hetek óta nyeretlenek, mindössze két pontot szereztek a legutóbbi öt fordulóban. Tavasszal különleges a hazai mérlegük, még nem kaptak gólt (!), hét meccsükből kettőt megnyertek 1-0-ra, ötön pedig gólnélküli döntetlent játszottak. A második helyen álló Kisvárda tavasszal csupán egyszer, Cigándon tudott nyerni eddig vendégként, s még két nehéz idegenbeli meccse van hátra, a mostani után, miután fogadta a Ceglédet, még Balmazújvárosba is utazik.

CEGLÉDI VSE–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Albertirsa, 18.00)

A ceglédieknek óriási szükségük lenne mindhárom pontra, hogy (esetleg) elmozduljanak a tizennyolcadik helyről, de a legutóbbi hét fordulóban nem tudtak egyszer sem győzni. Pályaválasztóként a legutóbbi négy alkalomból háromszor döntetlent játszottak, majd kikaptak a Soroksártól. A Puskás Akadémia biztosítja a feljutást, ha nyer, de még akkor is, ha nem szerez pontot, de a három üldözője közül legalább kettő szintén nem nyer. S még a kettő között is van néhány eshetőség. Pintér Attila együttese tavasszal csupán egyszer, Szolnokon kapott ki vendégként, a legutóbbi három idegenbeli mérkőzését megnyerte.

VÁC FC–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Dunaújváros, 18.00)

A váciak a hatodik helyen állnak, noha albérletben, Dunaújvárosban játszották le a hazai meccseiket, pályaválasztóként csak a Puskás Akadémia és a Kisvárda szerzett eddig több pontot. Két döntetlen mellett az összes, pályaválasztóként játszott mérkőzésüket megnyerték eddig tavasszal. A Kozármislenynek még muszáj hátrafelé tekintenie a tabellán, a Cegléd és matematikailag a Cigánd is még befoghatja. A legutóbbi négy fordulóban csupán három pontot szerzett, három vereség mellett. Vendégként legutóbb, Csákváron győzni tudott.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS