Merkantil Bank Liga: Győri győzelem a forduló nyitányán

2022. április. 29., 20:37   |    

Merkantil Bank Liga: Győri győzelem a forduló nyitányán

Kicsit elnyúlik a Merkantil Bank Liga 35. fordulója. A pénteki békéscsabai mérkőzés után nyolcat vasárnap, egyet pedig hétfőn rendeznek. A Vasas közel áll ahhoz, hogy feljutását ünnepelhesse.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–ETO FC GYŐR 2-3

A forduló pénteki nyitómeccsén a Békéscsaba 45 perc után már 2-0-ra vezetett az ETO ellen, de a győriek a fordulás után emberelőnybe kerültek, és sikerült megfordítaniuk a meccset, Priskin Tamás duplájával 3-2-re nyertek.

BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Budafok, 17.00)

A tizenötödik helyen álló Budafok még közel sincsen biztonságban, legutóbb kikapott, így csupán négy pont az előnye a már kieső helyen álló Szolnokkal szemben. Biztató lehet a hívei számára, hogy a legutóbbi három hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, mégpedig kapott gól nélkül. A Nyíregyháza 46 pontot gyűjtött eddig, kilencedik helyezettként középcsapat, noha hosszú hetek óta nem tud győzni. Idegenben március 13. óta minden mérkőzését elveszítette.

III. KERÜLETI TVE–PÉCSI MECSEK FC
(Vasárnap, Óbuda, 17.00)

A Kerület nagyon visszaesett, a legutóbbi hat fordulóban, az edzőváltás ellenére, nem szerzett pontot, az utolsó helyre csúszott vissza. Idén még egyszer sem győzött pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában. A PMFC a nyolcadik helyen áll, 46 ponttal, az elmúlt hetekben mindössze egyszer nyert. Idegenben március 6. óta nyeretlen, de csupán egyszer kapott ki.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SZOLNOKI MÁV FC
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

A Szeged-Csanád a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, s emiatt szinte kiszállt a feljutásért vívott csatából, hat pont a hátránya a második helyezettel szemben. A Szent Gellért Fórumban a legutóbbi, Siófok elleni az idei első bajnoki veresége volt. A Szolnok mintha a hajrára magához tért volna, a legutóbbi három mérkőzésén kilenc pontot szerzett. Ennek ellenére még mindig kiesőhelyen áll, de már csak két pont a hátránya a közvetlenül előtte álló Csákvárral szemben.

DOROGI FC–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Vasárnap, Dorog, 17.00)

A Dorog nyeretlenségi szériája immár nyolc mérkőzés óta tart, a csapat visszaesett a tizenhatodik helyre, csak hárommal előzi meg a tizennyolcadik Szolnokot. Otthon, a Buzánszky Jenőről elnevezett stadionban az eddigi hét idei mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtött. A KTE remekül játszott az előző fordulóban, a második helyen áll, pontazonossággal a Diósgyőrrel összevetve. Hat ponttal megelőzi a negyedik Szeged-Csanádot.

TISZAKÉCSKEI LC–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)

Mindkét csapat kényelmes helyzetben várhatja az utolsó négy fordulót. Igaz, a Tiszakécske a legutóbbi három fordulóban egyetlen pontot szerezve rontott a mérlegén, így is hét pont az előnye a legjobban álló kiesőjelölttel szemben. A Siófok az ötödik helyen áll, 55 pontot gyűjtött eddig. Idegenben legutóbb nyert, mégpedig Szegeden.

SZENTLŐRINC SE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Szentlőrinc, 17.00)

ebben a párban ellenben mind a két csapatnak nagyon kellenének a pontok. A baranyai legénység a legutóbbi öt fordulóban csak egy pontot szerzett, nincs még bajban (tizenharmadik), de az előnye csak öt pont a kieső helyen álló Szolnokkal szemben. Otthon március 6. óta öt találkozón mindössze egy ponttal gazdagodott. A Csákvár csak két ponttal előzi meg a Szolnokot, pedig nincs rossz formában, a legutóbbi három fordulóban öt pontot szerzett. Vendégként legutóbb győzött Tiszakécskén, október 24. óta akkor szerzett először három pontot idegenben.

BUDAÖRS–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Budaörs, 17.00)

Az utolsó előtti helyen szerénykedő Budaörs elveszítette a legutóbbi két mérkőzését, március eleje óta felváltva veszít és nyer saját pályáján. Az idényből még hátralévő két hazai mérkőzését a DVTK és a Vasas ellen vívja. A Diósgyőr, a belső gondjai ellenére, még küzd a feljutásért, szüksége lenne Budaörsön is a három pontra. Idegenben legutóbb kikapott Szombathelyen. Esetében, ha vendégként játszik, meghatározó, ki szerzi az első gólt, ugyanis a legutóbbi négy mérkőzésen mindegyikén csak egyetlen találat esett.

SOROKSÁR SC–FC AJKA
(Vasárnap, Soroksár, 17.00)

A fővárosi együttes a legutóbbi négy mérkőzését mind megnyerte, ezzel a hetedik helyen áll. Ellenben a Szamosi Mihályról elnevezett sporttelepen a legutóbbi hat bajnokijából csak kettőn győzött. Az Ajka is jó szériában van, a legutóbbi három mérkőzését megnyerte. Legutóbb győzött Szentlőrincen, s ezzel három vereségből álló sorozat végére tett pontot.

SZOMBATHELYI HALADÁS–VASAS FC
(Hétfő, Szombathely, 20.00)

A Haladás a legutóbbi hazai mérkőzésén legyőzte a Diósgyőrt, hét vereség után szerzett ismét pontokat a Rohonci úton. A tabellán a hatodik helyen áll. A Vasas az első, tizenkét ponttal előzi meg a Kecskemétet és a Diósgyőrt is. Csak akkor nem lesz biztos feljutó a forduló végén, ha vereséget szenved Szombathelyen és a két rivális egyaránt győz. Ebből következően, ha akár a KTE, akár a DVTK megbotlik vasárnap, a Vasas már feljutóként léphet pályára a vasi megyeszékhelyen. A piros-kékek egyébként a legutóbbi tíz mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték a Merkantil Bank Ligában, idegenben február 13. óta egyetlen gólt sem kaptak.
 
Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS