Merkantil Bank Liga: leszakadt a Mezőkövesd

2015. április. 25., 22:08   |    

Merkantil Bank Liga: leszakadt a Mezőkövesd

A borsodiak 4-0-ás vereséget szenvedtek Zalaegerszegen, miközben a dobogósok nyerni tudtak a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában.

A listavezető Vasas nem brillírozik minden mérkőzésén, de hetek óta szállítja a három pontokat, így volt ez most is Soroksáron, ahol a 91. percben szerzett Ádám Martin-találattal szerezte meg a három pontot - ez volt Szanyó Károly együttesének sorozatban a negyedik győzelme. A tavasszal még veretlen Gyirmót (öt győzelem, négy döntetlen) is megszenvedett a győzelemért, de ugyancsak sikerrel zárta a fordulót, a kiesés elöl menekülő Ceglédet verte idegenben 3-2-re.

A Békéscsaba Siófokra látogatott, ahol gyakran élt át meleg pillanatokat, de míg a hazaiak kihagyták helyzeteiket, addig a viharsarki együttes jól sáfárkodott lehetőségeivel, és 2-0-ra nyerni tudott. A Mezőkövesd a tavasszal visszafogottan szereplő, legutóbbi három bajnokiját - egyaránt három-három kapott góllal - elveszítő ZTE otthonába látogatott, és meglepetésre 4-0-ás vereséget szenvedett. A kövesdiek hátránya ezzel már jelentősnek mondható, a Vasas kilenc, a Gyirmót hét ponttal előzi meg a borsodi együttest. Előfordulhat, hogy a bajnokság végén a harmadik hely is feljutást ér majd, ezért a Mezőkövesdnek még bőven van miért küzdenie, a Békéscsaba mögött csak négy pont a hátránya.

A sereghajtó Balmazújváros első vereségét szenvedte el a nemrég kinevezett vezetőedző, Feczkó Tamás irányításával, a Szeged 3-1-re győzte le a bennmaradásért küzdő újvárosiakat. A szintén kiesésre álló Kaposvár Szolnokon kapott ki 2-1-re, a kieséstől közvetlenül fenyegetett együttesek közül ezúttal csak az Ajka tudott pontot szerezni (1-1-et játszott az SZTK otthonában).

Eredmények:

Csákvár - Sopron 1-1
G.: Horváth R. 39., ill. Horváth P. 76.

Cegléd – Gyirmót 2-3
G.: Majoros 70., Pesti 92. ill. Beliczky 25., Madarász 31., Bobál 68.

Siófok – Békéscsaba 0-2
G.: Szilágyi 51., Birtalan 77.

Soroksár – Vasas 1-2
G.: Lovrencsics 38. ill. Czvitkovics 31., Ádám 90.

Szeged – Balmazújváros 3-0
G.: Germán 30. – 11-esből, 81., Hegedűs E. 62.

Szigetszentmiklós – Ajka 1-1
G.: Szabó B. 45. ill. Nagy B. 41.

Szolnok – Kaposvár 2-1
G.: Vári 37., 50. ill. Fejős 65.

Zalaegerszeg – Mezőkövesd 4-0
G.: Daru 40., 61., Babati 55., Murai 82.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS