Merkantil Bank Liga: meglepetést a nyitónapon, győri derbi vasárnap

2017. november. 25., 10:54   |    

Merkantil Bank Liga: meglepetést a nyitónapon, győri derbi vasárnap

Meglepetéssel kezdődött a Merkantil Bank Liga 19. fordulója, a Magyar Kupa-mérkőzésére készülő, a forduló előtt a listavezető MTK-val azonos pontszámmal álló Kisvárda csak döntetlent (2-2) játszott Sopronban az utolsó helyezettel. A további kilenc meccset vasárnap rendezik, ezekkel lesz teljes a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as idényének első fele.

BUDAÖRS–BUDAFOKI MTE
(Tatabánya, 13.00)

Mind a két csapat győzött az előző fordulóban, a budaörsiek így a 11., a budafokiak a 17. helyen állnak. A vendégek összesen 18 pontot gyűjtöttek eddig, ebből hatot a legutóbbi két fordulóban. A Budaörs pályaválasztóként a legutóbbi két meccsén nyeretlen maradt, a BMTE vendégként augusztus óta nem nyert, a legutóbbi idegenbeli bajnokijából négyen döntetlent játszott. 

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–ZALAEGERSZEGI TE
(Mosonmagyaróvár, 13.00)

A hazai csapat a 15. helyen áll, az utóbbi hetekben egy egyőelmet egy vereség követ eredményei sorában, több mint egy hónapja nem játszott döntetlent. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte, ennél is figyelemre méltóbb, hogy a augusztus 19. óta hat mérkőzéséből csak kettőn kapott otthon gólt. A ZTE csak a 12. helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban győzelem nélkül maradt. Vendégként a legutóbbi öt meccséből négyet szerzett gól nélkül elveszített, csak a Budaörs ellen győzött, Tatabányán. 

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Gyula, 13.00)

Négy pont van a két csapat között, mindkettő a táblázat utolsó negyedében áll. A szegediek a 16. helyezettek 18 ponttal, hetek óta nyeretlenek, egyre lejjebb csúsznak a tabellán. A legutóbbi négy mérkőzésükből hármon döntetlent játszottak. Hazai pályán, Gyulán, a legutóbbi négy mérkőzésükön csupán két pontot szereztek, összesen egy gólig jutva. A Csákvár még rosszabbul áll, az utolsó előtti helyen szerénykedik, de jobb a mérlege a novemberi mérkőzések alapján, mint riválisának. A legutóbbi három fordulóban öt pontot szerzett. 

KAZINCBARCIKA–CEGLÉDI VSE
(Tiszaújváros, 13.00)

A barcikaiak a szoros mezőnyben visszacsúsztak a hetedik helyre, miután a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyertek. Hátrányuk mindössze két pont a harmadik helyezett Váccal szemben. Pályaválasztóként a legutóbbi négy alkalomból csak a ZTE ellen győztek, két hete, nem szereztek pontot a Siófok ellen. A Ceglédi VSE a negyedik helyen áll, igaz, csupán egy ponttal gyűjtött többet a borsodi riválisnál. A legutóbbi hét fordulóban veretlen maradt. Vendégként ellenben április (!) óta csupán egyszer, Mosonmagyaróváron győzött. 

SOROKSÁR SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Soroksár, 13.00)

A 14. helyre visszaesett Soroksár nagyon rossz formában van az eredményei alapján, a legutóbbi öt meccsén csupán egy pontot szerzett. A legutóbbi két hazai találkozóján nem szerzett gólt, 1-0-ra kikapott a Kisvárdától, majd 0-0-ra végzett a Csákvárral. A Békéscsaba, miután az előző fordulóban győzött, feljött az ötödik helyre, mindössze két ponttal áll a harmadik helyezett Vác mögött. Idegenben augusztus vége óta szinte mindig sokgólos mérkőzést játszott, felemás sikerrel. A szezonban vendégként eddig csak Sopronban játszott döntetlent, egyébként négyszer nyert, háromszor kikapott. 

DOROGI FC–VÁCI FC
(Dorog, 13.00)

A 13. helyezett dorogiak az előző fordulóban kikaptak Békéscsabán, de előtte heteken át veretlenek voltak. Pályaválasztóként szeptember 2. óta három győzelem, két döntetlen a mérlegük. A Vác az utóbbi hetek, sőt hónapok kellemes meglepetése, a harmadik helyen áll, szeptember 17. óta csupán egyszer kapott ki. Vendégként a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert. 

MTK BUDAPEST–BFC SIÓFOK
(Hidegkuti Stadion, 16.00)

Noha a kék-fehérek legutóbb kikaptak Kisvárdán, a hazai mérlegük lenyűgöző: nyolc mérkőzésből nyolc győzelem, 27-5-ös gólkülönbség. A legutóbbi négy hazai meccsükön tizenhat gólt szereztek. A Siófok a 18. helyen áll, az MTK csak otthon másfélszer annyi pontot szerzett, mint a Siófok eddig összesen. Ennek ellenére figyelemre méltó, hogy a vendégek a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot szereztek – eggyel többet, mint az MTK. 

GYIRMÓT FC GYŐR–WKW ETO FC GYŐR
(Gyirmót, 16.00)

A forduló rangadója, még hogyha a két csapat bajnoki helyezése nem is indokolná feltétlenül ezt a minősítést. A Gyirmót és az ETO először játszik egymás ellen bajnoki találkozót! A Gyirmót a tizedik helyen áll, az ETO egy hellyel és egy ponttal előtte. A tavasszal még az élvonalban szerepelt sárga-kékek a legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg, az elmúlt két hazai mérkőzésükön négy pontot szereztek a Mosonmagyaróvár és a Sopron ellen. Az ETO Szentes Lázárral az előző fordulóban kapott ki először, vendégként szeptember 2. óta, immár öt bajnoki találkozón, veretlen. A két csapatot a jó három és fél évtizeddel ezelőtti „arany Rába” két kulcsembere, Hannich Péter, illetve Szentes Lázár irányítja. 

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Nyíregyháza, 16.30)

A nyírségiek a nyolcadik, a szolnokiak a hatodik helyen állnak, utóbbi két ponttal szerzett többet. A Szpari pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte, előtte a Kisvárdával döntetlent játszott. Az őszi idényben csupán egyszer, az ETO-tól kapott ki otthon. A Szolnok megtorpanni látszik, a legutóbbi négy fordulóban háromszor is kikapott. Az előző 14 fordulóban összesen hozott össze ugyancsak három vereséget. Vendégként a legutóbbi három mérkőzéséből kettőt is elveszített, Csákváron és Budafokon kapott ki.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS