Merkantil Bank Liga: nagy a csata az alsóházban

2018. április. 14., 19:49   |    

Merkantil Bank Liga: nagy a csata az alsóházban
Fotó: TSH Fotó

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 30. fordulóját. A listavezető MTK a Kazincbarcikát, a második helyezett Kisvárda a Budafokot fogadja. Óriási a harc a kiesés elkerülése érdekében, a tizenharmadik Kazincbarcikát és a tizenkilencedik Szegedet csupán négy pont választja el. Szinte minden mérkőzésnek nagy a tétje.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAFOKI MTE
(Kisvárda, 16.30)
A bajnokság második helyén álló kisvárdaiak legutóbb rangadót veszítettek Gyirmóton, de így is kilenc pont az előnyük a legyőzővel, valamint a Nyíregyházával és az egy mérkőzéssel többet játszott Békéscsabával szemben. Hazai pályán ugyan meglepő vereséggel kezdték az évet a Siófok ellen, de azóta legyőzték a Ceglédet és a Vácot. A Budafok legutóbb legyőzte a Kazincbarcikát, sőt, a legutóbbi öt bajnoki meccséből csak egyet veszített el, de még mindig kieső helyen áll. Vendégként két győzelem és két vereség a 2018-as mérlege.

CEGLÉDI VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Albertirsa, 16.30
A CVSE, miután a legutóbbi két fordulóban két döntetlent játszott, a tizedik helyen áll a Merkantil Bank Ligában. Pályaválasztóként legutóbb ugyan meglepő döntetlent játszott a Mosonmagyaróvárral, de július 30. óta (!) csupán az előző idényben még élvonalbeli két gárdától, a Gyirmóttól és az MTK-tól kapott ki. A Békéscsaba ismét jó passzban van, a legutóbbi négy bajnoki meccsén nyolc pontot szerzett. Vendégként augusztus 19. óta nem játszott döntetlent, általában egy győzelem, egy vereség, egy győzelem, egy vereség a sorozata. (Mindössze egyszer november-december fordulóján nyert kétszer egymás után.)

SOPRONI VSE–SOROKSÁR SC
(Sopron, 16.30)
A Sopron az utolsó a tabellán, az eddigi hat tavaszi mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett, azt is Dorogon. Ebből következően hazai pályán egymást követik a vereségek, október 8. óta csak a Kisvárda ellen tudott pontot szerezni. A Soroksár a kilencedik helyen áll, a hét közben döntetlent ért el a Budaörs ellen Tatabányán. Bár nem túl jó a mérlege vendégként, a legutóbbi három fellépésén négy pontot is szerzett, köszönhetően szolnoki győzelmének is.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–DOROGI FC
(Mosonmagyaróvár, 16.30)
A hazai csapat az utolsó előtti a Merkantil Bank Liga tabelláján, de egyáltalán nem törődött bele a sorsába, a legutóbbi négy fordulóban egyszer győzött, háromszor döntetlent ért el. Mindössze egy pont a hátránya a közvetlenül előtte álló négy (!) csapat mögött. Pályaválasztóként négy vereség után április első napján pontot szerzett a Budaörs ellen. A Dorog a tizennegyedik helyen áll, de még bajba kerülhet, csupán három pont az előnye, például, a mostani ellenféllel szemben. Szerdán, négy döntetlen után, tulajdonképpen papírforma-vereséget szenvedett Nyíregyházán. Az elmúlt tizenegy hónapban csupán a most biztos kiesőnek látszó Soproni VSE ellen tudott idegenben bajnoki mérkőzést nyerni.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–GYIRMÓT FC
(Gyula, 16.30)
Az akadémisták három másik csapattal együtt 30 ponttal, eggyel az utolsó előtti kisalföldi rivális előtt állnak, de nincsenek rossz formában, a Mosonmagyaróvárhoz hasonló cipőben járnak, a legutóbbi négy mérkőzésükön nyolc pontot tudtak szerezni. Szerdán 1-0-ra győztek Szolnokon. Pályaválasztóként négy meccset játszottak eddig idén, kettőt megnyertek, kettőt a két siker között elveszítettek. A Gyirmót kifejezetten jó formában van, legutóbb a Kisvárda ellen rangadót nyert. Idén, sőt az utolsó tavalyi bajnoki mérkőzése óta veretlen. Idegenben a legutóbbi öt fellépésén 13 pontot szerzett, csupán Nyíregyházán kellett beérnie döntetlennel.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BUDAÖRS FC
(Zalaegerszeg, 17.00)
A Zete nagy bajban van, immár a kiesés elkerülése ellen harcol, mindössze egy ponttal előzi meg az utolsó előtti helyezett Mosonmagyaróvárt. A legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot tudott gyűjteni. Pályaválasztóként idén eddig kétszer győzött, s kétszer kikapott a Merkantil Bank Ligában. A Budaörs a legutóbbi fordulóban csak 2-2-re végzett Tatabányán a Soroksárral, de négy forduló óta veretlen, hatodik helyezettként helyzete abszolút megnyugtató. Az idegenbeli mérkőzéseit tekintve, két győzelemmel kezdte a tavaszt, aztán kikapott a Hidegkuti Stadionban az MTK-tól, majd döntetlent játszott Mosonmagyaróváron.

BFC SIÓFOK–SZOLNOKI MÁV FC
(Siófok, 17.00)
Akadt a Siófoknak egy nagyon jó periódusa, amelyet ugyan megtört a téli szünet, de mégiscsak igaz, november 5. és március 11. között nyolc mérkőzésen 17 pontot szerzett. Utána hullámvölgy következett, de a legutóbbi két fordulóban ismét javultak az eredmények, további négy pont került a neve mellé. Hazai pályán négy nyeretlen mérkőzés után győzött ismét szerdán, a ZTE ellen. A Szolnoknak is akadt egy nagyszerű sorozata, amellyel kompenzálta hosszú vergődését, hét, sorozatban elveszített meccs után háromszor győzött. Kellett, mert még így is tizenegyedik, hogy a legutóbbi két meccsén ismét pont nélkül maradt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VÁC FC
(Csákvár, 17.00)
A téli szünetben nagyon megerősödött Csákvár már a tizenkettedik helyen jár, a eddigi hét 2018-as bajnokiján a megszerezhető 21 pontból tizenhatot megszerzett. Pályaválasztóként idén eddig kettőből kettőt nyert. A Vác a nyolcadik, a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer nyert. Vendégként a legutóbbi hat mérkőzésén négy pontot gyűjtött. Csupán a sereghajtó Sopron pályáján tudott nyerni.

MTK BUDAPEST–KAZINCBARCIKAI BSC
(Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
A kék-fehérek ismét több, mint tízpontos előnnyel vezetnek a bajnokságban, sőt az előnyük húsz pont a legjobb, már nem feljutó helyen álló csapattal szemben. Ennek ellenére az elmúlt hetekben nem tűnnek olyan magabiztosnak, mint ősszel, vagy akár február-márciusban voltak, szerdai, a Vác elleni idegenbeli győzelmük előtt három mérkőzésen mindössze egy pontot szereztek. Kétségtelen, hogy pályaválasztóként félelmetes a mérlegük, egyedül, éppen legutóbb, április első napján, a Dorog tudott pontot elvinni a Hungária körútról. A Kazincbarcika szenzációsan rajtolt ősszel, de azóta erősen visszaesett, mindössze három ponttal szerzett többet eddig, mint a még kieső helyen álló Budafok. Tavasszal, sőt október 29. óta egyetlen bajnoki mérkőzést nyert meg, február 25-én, a Szolnoki MÁV ellen. vendégként szeptember 24. óta csupán egyetlen pontot csípett el, igaz, azt Kisvárdán.

WKW ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Győr, 19.00)
Érdekesnek ígérkezik a mérkőzés, mert ugyan kétségtelenül az utóbbi hetek eredményeiből következtethetően a Nyíregyháza van jobb formában, a 2017–2018-as szezonban az ETO már kétszer is legyőzte a Szparit, előbb bajnoki találkozón, idegenben, majd Magyar Kupa-meccsen, november végén, otthon. Az ETO a Merkantil Bank Liga tabellájának hetedik helyén áll, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített. Október vége óta pályaválasztóként minden második mérkőzését nyeri meg, most egyébként e rend szerint nem szerezne három pontot. A Nyíregyháza ötödik, de csak az MTK és a Kisvárda szerzett nála több pontot. A legutóbbi öt fordulóban négyszer nyert. Idegenben november 5. óta veretlen, döntetlenek után a legutóbbi két alkalommal győzött. A Szegedet 2-1-re, a Sopront 5-4-re verte meg vendégként.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS