Merkantil Bank Liga: nyertek az éllovasok, szenved a Kaposvár

2015. március. 09., 08:09   |    

Merkantil Bank Liga: nyertek az éllovasok, szenved a Kaposvár

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában Sopronban nyert a Békéscsaba, a listavezető Vasas remek hajrával az Illovszky Stadionban legyőzte a sereghajtó Balmazújvárost. A Kaposvár elszenvedte idei harmadik vereségét, ezzel egyre közelebb kerül a kieső zónához.

A jó formában lévő Sopron a tavasszal még gólképtelen Békéscsabával találkozott a forduló nyitányán. Nem hozott gólt az első félidő, az 55. percben azonban megszerezte a vezetést a Békés megyei együttes: egy szögletet követően, a soproni védelem bizonytalanságát kihasználva Koszó Balázs bombázott fordulásból a kapuba (0-1). A 89. percben egy újabb csabai ellenakció végén Szabó László a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelte ellenfelét, Oláh Gábor a büntetőpontra mutatott és kiállította a sopronit. A tizenegyest Balázs Richárd magabiztosan a bal alsó sarokba lőtte (0-2).

A listavezető Vasas a bajnokság utolsó helyén álló Balmazújvárost fogadta az Illovszky Stadionban. Az első félidő legnagyobb helyzete a 31. percben adódott, ekkor Berecz Zsombor lőtt huszonkét méterről, ám lövését Bozidar Radosevic kapus a léc főlé tolta. A 90. percben a pár perccel korábban beállt Kenesei Krisztián villant, és csaknem huszonöt méterről a jobb felső sarokba bombázott, a hétvége talán legnagyobb gólját szerezve. A 94. percben Ádám Martin eldöntötte a mérkőzést, egy baloldali beadást követően öt méterről a kapu közepébe gurított (0-2).


A 18. forduló meglepetéssel is szolgált: az éllovasok közé sorolt Szolnok nem tudott pontot szerezni Csákváron. A Soroksár a Siófokkal játszott kétgólos döntetlent, illetve a Szigetszentmiklós és a Zalaegerszeg is megosztozott a pontokon. A második helyezett Mezőkövesd hazai pályán magabiztosan nyert a zuhanórepülésben lévő Kaposvári Rákóczi ellen, a Gyirmót pedig Oross Márton találatával gyűjtötte be a három pontot az Ajka ellen. A bajnokság továbbra is nyílt, az első négy helyezett csapat két ponton belül áll egymáshoz képest, és az ötödik Szolnok lemaradása sem jelentős. A kiesés szempontjából elmondható, hogy a tizenegyedik helytől lefelé egy csapat sem érezheti magát biztonságban.

A 18. forduló eredményei:

Sopron - Békéscsaba 0-2
G.: Koszó 55., Balázs 59.

Cegléd – Szeged 0-1
G.: Germán 5.

Soroksár – Siófok 1-1
G.: Szenes 90. ill. Ivancsics 9.

Zalaegerszeg – Szigetszentmiklós 1-1
G.: Délczeg 10. ill. Hevesi-Tóth 51.

Vasas – Balmazújváros 2-0
G.: Kenesei 90., Ádám 94.

Csákvár – Szolnok 2-1
G.: Horváth R. 7., 16., ill. Galambos 52.

Mezőkövesd – Kaposvár 3-0
G.: Molnár G. 25., Máté 46., Bajzát 80.

Gyirmót - Ajka 1-0
G.: Oross


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS