Merkantil Bank Liga: Rangadó Angyalföldön

2021. november. 20., 12:15   |    

Merkantil Bank Liga: Rangadó Angyalföldön

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában az éllovas Haladás a második helyen álló Vasas otthonában lép pályára.

VASAS FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Fáy utca, Illovszky Stadion, 12.30)

Az ősz rangadója lehet a 16. forduló nyitómérkőzése, amelyen a második helyen álló Vasas a listavezetőt fogadja. A piros-kékek ugyan legutóbb, óriási meglepetésre, kikaptak Tiszakécskén, de parádés a hazai mérlege, március 15. óta, egyetlen döntetlen kivételével, minden mérkőzését megnyerte. A Haladás az első helyen áll, de a legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt, s a megszerezhető kilencből csak egy pontot vitt haza.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BUDAFOKI MTE
(Balmazújváros, 13.00)

A Szpari a legutóbbi két bajnoki meccsét elveszítette, az egyiket otthon, a másikat Pécsen. Így a hetedik helyen áll, a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet megnyerve. A Budafok csak a tizennegyedik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban nem tudott nyerni. Idegenben augusztus 29. óta minden egyes mérkőzését elveszítette.

WKW ETO FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Győr, 13.00)

Az ETO jó formában van, a legutóbbi négy találkozóján kilenc pontot szerzett. Ugyanakkor a Budafok elleni 1-0-s győzelem előtt kétszer kikapott. A Békéscsaba a legutóbbi négy fordulóban nem kapott ki, ezt rajta kívül csak a Diósgyőr és a Pécs mondhatja el magáról. Ugyanakkor továbbra is mindössze egyetlen győzelem áll a neve mellett, a tizenkilencedik helyen szerénykedik. Augusztus 18. óta nem kapott ki vendégként.

SZOLNOKI MÁV FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Szolnok, 13.00)

Hét helyezés választja el a két csapatot, a szolnokiak az elmúlt szűk három hónapban mindössze egyszer győztek hazai pályán. Hat döntetlenjéből hármat a legutóbbi négy fordulóban játszott. A Szeged-Csanád az ötödik helyen áll, az előző fordulóban 2-0-ra megverte szomszéd megye büszkeségét, a KTE-t. Idegenben a legutóbbi két meccsén csak egy pontot gyűjtött.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–DOROGI FC
(Kecskemét, 13.00)

A Kecskeméti TE az első forduló óta veretlen a Széktói Stadionban, sőt, az idegenbeli meccseiből is csak legutóbb, Szegeden, a Fórumban maradt pont nélkül a Merkantil Bank Ligában. A negyedik helyen áll, ami egy újonc csapattól kiváló eredmény. A Dorog 4-1-re megverte a Siófokot a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt, s ezzel javított helyezésén, előrelépett a tizedik helyre. Októberben idegenben pont nélkül maradt, de a Vasas és a Diósgyőr volt az ellenfele.

BFC SIÓFOK–TISZAKÉCSKEI LC
(Siófok, 17.00)

Nem mindegy, melyik részét nézzük a képnek… Azt, amelyik azt mutatja, hogy a Siófok az előző fordulóban súlyos vereséget szenvedett Dorogon, a Tiszakécske ellenben legyőzte a Vasast. Vagy éppen azt, amelyiken jól látható: a Tiszakécske továbbra is a sereghajtó, a Siófok ellenben a tizenharmadik helyen áll. A kécskeiek számára nagyon rosszul jött a válogatott mérkőzések miatti szünet, nyolc pontjukból hatot a legutóbbi két meccsükön szereztek.

PÉCSI MFC-III. KER. TVE
(Pécs, 17.00)

A PMFC szinte megtáltosodott, 22 pontjából tizenhármat a legutóbbi öt fordulóban gyűjtött. A nyolcadik helyre lépett előre. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiján tíz gólt szerezve gyűjtött kilenc pontot. Az óbudaiak kiesőhelyen állnak, idegenben mindössze négy pontot szereztek az eddigi fordulókban, Tiszakécskén nyertek, majd Diósgyőrben döntetlent játszottak.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZENTLŐRINC
(Csákvár, 17.00)

A Csákvár nem tudott pontot szerezni a legutóbbi két mérkőzésén, ezzel a tizenhetedik helyen áll. Pályaválasztóként mindössze egyszer nyert eddig a Merkantil Bank Liga mostani idényében. A Szentlőrincnek akadt egy nagyon jó időszaka, de a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer nyert, sőt a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Így a tizenegyedik helyen áll a tabellán, legutóbb Ajkán is pont nélkül maradt.

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAÖRS
(Diósgyőr, 17.00)

A Diósgyőr a legutóbbi négy fordulóban 12 pontot szerezve már a harmadik helyen áll a tabellán, s amennyiben – a papírformának megfelelően – legyőzi a Budaörst, biztosan előrelép egyet, de még az is előfordulhat, hogy kettőt. Pályaválasztóként mindössze kétszer nem nyert eddig az idényben, különös módon éppen két újonc,. a Kecskemét és a III. Ker. TVE ellen. A Budaörs a tizenhatodik helyen áll, vendégként eddig csak kétszer, Kecskeméten és Soroksáron tudott győzni. Ugyanakkor vereséget csak Szombathelyen és Nyíregyházán szenvedett.

FC AJKA–SOROKSÁR SC
(Ajka, 17.00)

Két fordulóval ezelőtt az Ajkának és a Soroksárnak is csak 15 pontja van. A „Sori” azóta csupán egyet szerzett, s a tizenötödik helyen áll a tabellán, az Ajka ellenben nyert kétszer is, s ezzel, huszonegy pontjával a kilencedik. Az Ajkának kitűnő a hazai mérlege, a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet megnyert. A Soroksár idegenben szeszélyes, mindenféle eredményt ért már el, de a legutóbbi három hónapban mindössze egy olyan mérkőzése akadt a Merkantil Bank Ligában vendégként, amelyen nem szerzett legalább két gólt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS