Merkantil Bank Liga: rangadót vív a Vác és a Cegléd is

2017. április. 11., 13:51   |    

Merkantil Bank Liga: rangadót vív a Vác és a Cegléd is

Szerdán a 29. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. A listavezető Puskás Akadémia a Vácot, a második helyen álló Soroksár a Mosonmagyaróvárt fogadja. Érdekes, hogy a tavaszi eredmények alapján a játéknap rangadója a tizenhatodik Cegléd és a kilencedik Dorog albertirsai találkozója!

PUSKÁS AKADÉMIA–VÁC FC
(Felcsút, 15.30)
Noha Pintér Attila együttese idegenben bukdácsol, a hazai mérlegére nem lehet panasz. A Pancho Arénában a legutóbbi nyolc mérkőzését megnyerte, ezekből már négyet az új edzővel, akivel még nem kapott gólt otthon. A váciak a legutóbbi fordulóban, Dunaújvárosban döntetlent játszottak a Szolnokkal, a legutóbi négy mérkőzésükön csupán egy győzelmet arattak. Idegenben a legutóbbi három fellépésükön nem szereztek gólt.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Kozármisleny, 16.30)
A baranyai együttesnek legutóbbi hazai mérkőzése volt a stadionavató, nem sikerült. Az előző négy hazai meccséből viszont hármat megnyert. Az elmúlt hetek rossz szereplése miatt visszacsúszott a táblázaton, kieső helyen, a tizennnyolcadikon áll. Az akadémisták vasárnap kikaptak Dorogon, megszakadt a hosszú veretlenségi sorozat. Idegenben november 20. óta először szenvedtek vereséget. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből csak egyet nyertek meg.

CEGLÉDI VSE–DOROGI FC
(Albertirsa, 16.30)
Mind a két csapat győzött az előző fordulóban. A Cegléd kiválóan szerepel eddig tavasszal, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, de ugyanezt elmondhatja magáról a Dorog is! A vasutasok pályaválasztóként vereséggel kezdték az évet, de azóta két győzelem és egy döntetlen a mérleg. A dorogiak csak Dunaújvárosban, a Vác ellen kaptak ki eddig 2017-ben a Merkantil Bank Ligában, már ötször nyertek. Vendégként a legutóbbi három meccsüket kapott gól nélkül megnyerték.

BUDAÖRS FC–BFC SIÓFOK
(Tatabánya, 16.30)
A budaörsiek a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszottak, s bár nagyon nehéz őket legyőzni, még nincsenek túl a nehezén a bennmaradásért vívott harcban. Pályaválasztóként idén négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtöttek. Éppen vasárnap előzte őket meg a Siófok, amely hosszú hetek után újra nyert, mégpedig az élcsapatok közé tartozó Balmazújváros ellen. A Balaton-parti legénység idegenben idén eddig csak Pécsen, a Kozármislenytől kapott ki, a legutóbbi két találkozóján vendégként döntetlenre végzett.

SOROKSÁR FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Soroksár, 16.30)
Mintha kicsit megijedt volna a Soroksár a nagy lehetőségtől, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, a többin döntetlenre végzett. Pályaválasztóként ugyanakkor majdnem olyan jó a mérlege, mint a Puskás Akadémiának, szeptember 14. óta két döntetlen kivételével minden mérkőzését megnyerte. Október 16. óta nem kapott gólt Soroksáron. A Mosonmagyaróvár az ősz vége felé megközelítette a középmezőny elejét, de tavasszal nagyon visszaesett. A nyitófordulóban aratott győzelme óta hét mérkőzésen csupán két pontot szerzett.

SZOLNOKI MÁV FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szolnok, 16.30)
A Szolnok gólokban gazdag mérkőzéseket játszott a múlt héten a Magyar Kupában és a Merkantil Bank Ligában. Mindössze egy ponttal áll a ZTE mögött, ha legyőzi, megelőzi. Hazai pályán a legutóbbi négy bajnokiján veretlen maradt, de csak kettőt nyert meg. A ZTE-nél csak a Csákvár játszott többször döntetlent a mezőnyből, tavasszal eddig csak Albertirsán, a Ceglédtől szenvedet bajnoki vereséget. Vendégként különösen sok a döntetlenje, október 30. óta nem tud nyerni.

KISVÁRDA MASTER GOOD–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Kisvárda, 16.30)
A pályaválasztó kisvárdaiak kitünő formába lendültek, feljöttek a harmadik helyre, sajnálhatják, hogy a tavasz elején kikaptak a Puskás Akadémiától és a Soroksártól is. Hazai pályán mind a négy eddigi idei meccsüket megnyerték. A Csákvár vasárnap kiharcolt egy pontot a Puskás Akadémia ellen, sorozatban harmadszor „ikszelt”, de így is csak egy ponttal előzi meg a legjobb kieső helyen álló Kozármislenyt. Idegenbeli eredménysora gyenge, noha, öt vereség után, legutóbb pontot szerzett Szolnokon.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZEGEDI EOL
(Békéscsaba, 16.30)
A Békéscsabának jót tett az edzőváltás, sorozatban háromszor győzött, visszatért az első ötbe. Hazai pályán vasárnap nyert először 2017-ben. A SZEOL teljesítménye javult az elmúlt időszakban, de ez leginkább arra elég, hogy ne szenvedjen súlyos vereségeket. (Ne elfeledkezve a Puskás Akadémia elleni bravúrról.) Idegenben eddig mindössze négy pontot gyűjtött.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Balmazújváros, 18.00)
Egyik csapat sem szerepel jól eddig 2017-ben, a balmazújvárosiak a legutóbbi négy fordulóban csupán egyszer nyertek, háromszor kikaptak, a nyíregyházaiak a legutóbbi négy körben pont nélkül maradtak. A házigazdák a legutóbbi hat balmazújvárosi bajnokijukból mindössze kettőt nyertek meg. A Szpari játékosai idegenben 2017-ben eddig csak Siófokon nyertek, a másik három találkozót elveszítették.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–CIGÁND SE
(Sopron, 18.00)
A hazai csapat pályaválasztóként augusztus 14. óta nyeretlen, a vendégek idegenben mindössze kétszer tudtak nyerni az idényben. Az előző forduló a soproniaknak sikerült jobban, győzni tudtak Szegeden, először szereztek három pontot a Merkantil Bank Ligában november 27. óta. (Akkor a másik szegedi csapatot verték, Gyulán.). A Cigánd a legutóbbi két fordulóban vereséget szenvedett.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS