Merkantil Bank Liga: sereghajtók az éllovasok ellen

2019. október. 05., 14:36   |    

Merkantil Bank Liga: sereghajtók az éllovasok ellen
Fotó: eto.hu

Vasárnap rendezik az OTP Bank Liga 12. fordulóját (a 11. forduló dátuma november 27.). Az első két helyezett az utolsó kettővel játszik.

BUDAÖRS–WKW ETO FC GYŐR
(Tatabánya, 15.00)
A két gárda legutóbbi négy egymás elleni mérkőzését kivétel nélkül a Budaörs nyerte, ezt nehéz lenne megjósolni csak a mostani tabellából. A Budaörs, nagy meglepetésre, kiesőhelyen áll, miután a legutóbbi négy bajnoki találkozóján nem tudott pontot szerezni. Az ETO, bár kikapott az előző fordulóban Csákváron, a második helyen áll. Vendégként győzelemmel kezdett Ajkán, de azóta csak Szolnokról hozta el a három pontot.

KAZINCBARCIKA BSC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Putnok, 15.00)
A pályaválasztó borsodi legénység a legutóbbi öt fordulóban csupán egy vereséget szenvedett, ezzel feljött a nyolcadik helyre. A putnoki Várady Béla Sportközpontban a legutóbbi három bajnoki találkozóján hét pontot gyűjtött. A Haladás némileg a Balmaz Kamilla útját járja a szereplésével, az élvonalból való kiesés után a második vonalban is kiesési gondjai vannak. A vesztett pontokat tekintve kiesőhelyen állna. Idegenben öt mérkőzéséből négyen döntetlent játszott, Csákváron kikapott.

VÁC FC–MTK BUDAPEST
(Balassagyarmat, 15.00)
A váciak a tizenkilencedik helyen állnak, tíz mérkőzésükből nyolcat elveszítettek, mindössze négy pontot gyűjtöttek. A hétről hétre pályára lépő csapatok közül nekik a legrosszabb a mérlegük a Merkantil Bank Ligában. Az MTK dicsekedhet ellenben a legjobbal, tekintve, hogy a múlt hét vége óta vezeti a táblázatot, miután a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte. A kék-fehérek 27 szerzett gólja rengeteg a mezőnyben, de a 15 kapott gól pedig sok egy listavezetőtől. Balassagyarmaton az eddig a legtöbb gólt kapó csapat fogadja a legtöbb gólt szerzőt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DOROGI FC
(Csákvár, 17.00)
A Csákvár két vereség után múlt vasárnap 3-2-re legyőzte az ETO FC-t, s ezzel az ötödik helyen áll. Ezúttal ismét hazai pályán szerepel, otthon hat mérkőzéséből ötöt megnyert, csak a Szolnoktól kapott ki. A dorogiak a múlt héten szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget az új szegedi stadionban. A legutóbbi két meccsüket elveszítették. Vendégként közepes a mérlegük, kétszer nyertek, kétszer kikaptak.

SZOLNOKI MÁV FC–SOROKSÁR SC
(Szolnok, 17.00)
A Szolnok a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerezve érte el a középmezőny alját, a tizenhatodik helyen áll. A mezőny második felét tekintve egyedüliként tudott győzni az előző két fordulóban. A Soroksár egyetlen ponttal előzi meg, a tizenkettedik a táblázaton, a legutóbbi négy bajnokijából csak egyet nyert meg. Az utóbbi idők rossz idegenbeli mérlege után a legutóbbi két, vendégként játszott találkozójukon négy pontot gyűjtöttek.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szeged, 17.00)
A szegediek az elmúlt hetekben szinte megtáltosodtak, a legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön kilenc pontot gyűjtöttek. Pályaválasztóként, az új stadionban, eddig még százszázalékosok. A Békéscsaba messze elmarad az idény eleji várakozásoktól, mindössze a tizenegyedik helyen áll, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. Idegenben eddig kétszer nyertek, kétszer vereséget szenvedtek.

BFC SIÓFOK–FC AJKA
(Siófok, 17.00)
Mindkét csapat jobban szerepel, mint azt a szezon előtt a papírforma ígérte. A Siófok a Merkantil Bank Liga élcsoportjába tartozik, a harmadik helyen áll, de a vesztett pontokat tekintve a legjobb a mérlege. Pályaválasztóként hét győzelmet követően legutóbb döntetlent játszott a Soroksárral. Az újonc Ajka a szerényebb kezdés után magára talált, s a legutóbbi fordulók jó eredményeinek köszönhetően már a tizedik helyen áll. A legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert. Vendégként augusztus 7. óta veretlen, a legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzésén tizenegy gólt szerzett!

GYIRMÓT FC GYŐR–DUNA ASZFALT TLC
(Gyirmót, 17.00)
A Gyirmót zárja az élmezőnyt, amelynek tagjai között (az elsőt és a hatodikot tekintve) csupán négy pont a különbség. A legutóbbi öt fordulóban egy vereség mellett négyszer nyert, ezzel jelentősen javított akkori pozícióján. Pályaválasztóként először kétszer is csak döntetlent játszott, majd azóta nyer, a Dorog elleni botlástól eltekintve. A tiszakécskei csapat a tizennegyedik helyen áll, miután a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szerzett. Vendégként eddig két figyelemre méltó eredménnyel jelentkezett, győzött Békéscsabán és Nyíregyházán is.

BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Budafok, 17.00)
A budafoki együttes a negyedik helyen áll, a legutóbbi három mérkőzésének eredménye egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Otthon szeptemberben egy pontot szereztek, ötöt pedig elveszítettek. A Nyíregyháza a legutóbbi három bajnoki találkozóján pont nélkül maradt, s ezzel visszaesett a tizedik helyre. Vendégként győzelemmel kezdett a Budaörs ellen Tatabányán, de azóta csupán egyszer szerzett három pontot, mégpedig Ajkán. A Budafok ellen a Nyíregyháza még veretlen, igaz, három győzelem után áprilisban „csak” döntetlent játszott a fővárosban.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS