Merkantil Bank Liga: Siófokra látogat a listavezető

2017. április. 29., 23:24   |    

Merkantil Bank Liga: Siófokra látogat a listavezető

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 32. fordulóját. A listavezető Puskás Akadémia Siófokon, a második Kisvárda Mosonmagyaróváron lép pályára.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZOLNOKI MÁV FC
(Nyíregyháza, 17.00)
A Nyíregyháza az idénybeli második edzőváltást követően nyerni tudott Soroksáron, lezárt egy rossz sorozatot. Pályaválasztóként ugyanakkor idén eddig mindössze négy pontot tudott összeszedni. A Szolnoki MÁV éppen ellentétes napokat élt meg, jó szériáját elrontotta múlt vasárnap a Siófok elleni hazai vereséggel. A nyolcadik helyen álló gárda a legutóbbi öt idegenbeli bajnoki mérkőzéséből csupán a kisvárdait veszítette el.

DOROGI FC–SOROKSÁR SC
(Dorog, 17.00)
A dorogiak a legutóbbi fordulóban kikaptak, de még mindig a mezőny első felében állnak, biztosan nem lesznek kiesési gondjaik. Hazai pályán még veretlenek a Merkantil Bank Liga 2017-es mérkőzésein. A Soroksár visszaesett az ötödik helyre, miután a legutóbbi három mérkőzését, igaz, szoros csatákban, de kivétel nélkül elveszítette. Március 12. óta nyeretlen idegenben.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–BUDAÖRS FC
(Gyula, 17.00)
Az akadémisták a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer nyertek, de így is megvetették a lábukat a középmezőny elején. Továbbra is kiválóan működik a védelmük, november 27. óta egyetlen bajnoki mérkőzésen sem kaptak egynél több gólt. Azóta veretlenek a bajnokságban pályaválasztóként. Más kérdés, hogy április 2. óta nyeretlenek is egyben. A Budaörs értékes győzelmet aratott az előző fordulóban, ezzel öt ponttal megelőzi a kiesés ellen vívott harcban a legjobb kieső helyén álló Csákvárt. A gárda február vége óta minden idegenbeli meccsén meglőtte a maga egy gólját, de ez egyszer sem volt elég a győzelemhez – viszont csak kétszer nem bizonyult elégnek a pontszerzéshez.

CEGLÉDI VSE–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Albertirsa, 17.00)
A Cegléd hat veretlen bajnoki mérkőzés után fontos, „hatpontos” mérkőzést bukott el Kozármislenyben. Így mindössze kt pont az előnye a 18. helyezett Csákvár előtt. Hazai pályán az első tavaszi mérkőzése óta veretlen. A balmazújvárosi együttes az elmúlt hetekben felváltva nyer és veszít, döntetlent március 16. óta nem játszott. Vendégként március közepe óta nem szerzett pontot, háromból háromszor kikapott.

VÁC FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Dunaújváros, 17.00)
A váciak március 19. óta nyeretlenek, a hazai pályáaként használt dunaújvárosi stadionban azóta kétszer is 3-3-as döntetlenre végeztek, előbb a Szolnok, majd a Kisvárda ellen. A Békéscsaba a mezőny legjobb formában lévő alakulata, az edzőváltás óta szinte megtáltosodott. A legutóbbi hat fordulóban csak nyert, március 16., a Puskás Akadémia elleni felcsúti vereség óta mindössze egy gólt kapott, 15 szerzett mellett.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Mosonmagyaróvár, 17.00)
A mosonmagyaróváriak a jelek szerint kikecmeregtek a gödörből, a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer kaptak ki, egy hete döntetlent játszottak Felcsúton a listavezető Puskás Akadémiával. A hazai mérleg ugyanakkor továbbra sem acélos, a legutóbbi öt mérkőzésén 14 pontot veszített a csapat. A Kisvárda a mezőny egyik eminense tavasszal, március 5. óta veretlen, azóta hétszer nyert, két döntetlen mellett. Vendégként ellenben csupán Cigándon nyert eddig idén.

CIGÁND SE–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Cigánd, 17.00)
Az utolsó előtti helyezett Cigánd az elmúlt hetekben vendégként sikeresebb, mint pályaválasztóként. A múlt héten nyert a SZEOL ellen, s most ismét egy közvetlen rivális az ellenfél. Pályaválasztóként december 11. óta nyeretlen. A kozármislenyiek a legutóbbi fordulóban nagyon fontos sikert arattak a Cegléd ellen, március 16. óta ez volt az első győzelmük. 2017-ben eddig mindössze két bajnoki pontot tudtak gyűjteni vendégként.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGEDI EOL SC
(Csákvár, 18.00)
Az edzőváltáson túlesett csákváriak előtt három hihetetlenül fontos mérkőzés áll. A SZEOL ellen szinte kötelező számukra a győzelem, utána Cigándon játszanak, aztán a Kozármislenyt fogadják. Idén még nyeretlenek a bajnokságban, pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésük döntetlenre végződött. A sereghajtó SZEOL a legutóbbi öt találkozóján csupán egy pontot szerzett, vendégként a legnagyobb bravúrja a tavaszt indító, albertirsai (a Cegléd elleni) győzelme volt.

ZALAEGERSZEGI TE FC–SWIETELSKY SOPRONI VSE
(Zalaegerszeg, 18.00)
A ZTE a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette, visszacsúszott a középmezőnybe. Otthon nagyon picit szebb a kép, 2017-ben eddig csak a Puskás Akadémia tudott Zalaegerszegen bajnoki mérkőzést nyerni. A Sopron idegenben több pontot gyűjtött, mint otthon, a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt. 2017-ben eddig mindössze egy bajnoki mérkőzést nyert meg a Merkantil Bank Ligában, vendégként legyőzte az utolsó helyezett SZEOL-t.

BFC SIÓFOK–PUSKÁS AKADÉMIA
(Siófok, 19.00)
Az első helyezett látogat a tizenegyedikhez, a két csapat között 21 pont a különbség. Ennek ellenére nem lefutott a találkozó, a Siófok a legutóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, immár hét forduló óta veretlen. Pályaválasztóként legutóbb március 12-én kapott ki. A Puskás Akadémia vendégként idén eddig öt mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS