Merkantil Bank Liga: Szegeden kezd az ETO, Szombathelyen a Szpari, Soroksáron a DVTK

2023. január. 28., 21:29   |    

Merkantil Bank Liga: Szegeden kezd az ETO, Szombathelyen a Szpari, Soroksáron a DVTK

A huszonegyedik fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as szezonja. Az első idei fordulóban a listavezető Diósgyőr Soroksárom játszik majd.

SZOMBATHELYI HALADÁS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Gyirmót, 13.00)
A Haladás, köszönhetően az utolsó három őszi fordulóban mutatott hibátlan teljesítményének, feljött az ötödik helyre. Augusztus 17. óta veretlen pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában. A legutóbbi három győztes hazai mérkőzésén összesen 22 gól született. A Nyíregyháza a téli szezonban a november elején Tiszakécskén szabaddá vált Visinka Edét szerződtette a vezetőedzői posztra. A csapat nem néz könnyű tavasz elé, azonos pontszámmal rendelkezik, mint a már osztályozós helyen álló Szentlőrinc és Budafok.

BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Siófok, 13.00)
A Siófoknál is edzőváltásra került sor a múlt esztendő végén, Domján Attila helyére az egy év alatt már a harmadik csapatnál dolgozó Dragan Vukmir. A Balaton-parti gárda a tizennegyedik helyen áll a tabellán, előnye egyetlen pont az osztályozós helyen álló Szentlőrinccel és Budafokkal szemben. A Csákvár nyolcadikként a mezőny első felébe tartozik, de közelebb van hozzá a már említett osztályozós, mint a negyedik helyezett Szeged.

SOROKSÁR SC–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Soroksár, 13.00)
A Diósgyőr kiemelkedett a mezőnyből az ősz idény második felében, a legutóbbi tizenöt meccsén mindössze nyolc pontot veszített. A legutóbbi négy idegenbeli bajnokiját kivétel nélkül 3-0-ra megnyerte. A Soroksár a nyolcadik helyen áll, a középmezőnybe tartozik. Az utolsó négy őszi bajnokiján nyeretlen maradt.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Kazincbarcika, 13.00)
A Kazincbarcika kiválóan kezdte az őszt, majd nagyon rosszul folytatta, de végül az utolsó három 2022-es fordulóban öt pontot szerzett, s így a tizenharmadik helyen áll. Előnye csupán két pont a két jobbik osztályozós helyen álló riválissal szemben. Szeptember 4. óta nem nyert hazai bajnokit, de az idény második felében a Péccsel és az MTK-val is döntetlent tudott játszani pályaválasztóként. A Békéscsaba nagyon gyengén áll. Az utolsó három tavalyi bajnokiját elveszítette, az egyik biztos kiesést jelentő helyen szerénykedik.

GYIRMÓT FC GYŐR–DOROGI FC
(Vasárnap, Gyirmót, 13.00)
A Gyirmót az utolsó öt tavalyi fordulóban csak egyetlen győzelmet aratott, így a reményeinél gyengébb mérleggel és helyezéssel zárta az őszt. A hatodik helyen áll. Pályaválasztóként mindössze egyet nyert meg az utolsó hét őszi meccséből. A Dorog az utolsó helyen zárta az őszi szezont, holott a legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt megnyert. Idegenben már hétszer kikapott a szezonban.

TISZAKÉCSKEI LC–HR-RENT KOZÁSMISLENY
(Vasárnap, Tiszakécske, 15.00)
A Tiszakécske a november eleji edzőváltás óta, noha rögtön kikapott az MTK-tól, javult, a legutóbbi két hazai mérkőzését megnyerte. Klausz László érkezése óta még százszázalékos pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában. A Kozármisleny az utolsó négy őszi bajnoki meccséből csak egyet veszített el, de így is tizennyolcadik, osztályozót jelentő helyen áll. Az utolsó idegenbeli őszi meccsén négy gólt is szerzett Szombathelyen, mégis kikapott.

FC AJKA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Ajka, 15.00)
Jeney Gyula azt nyilatkozta a klub honlapjának, hogy „illene megnyerni az első meccset”, de azt is mondta, hogy az Ajkának nehéz lesz pótolni a sérült Zsolnait és Tóthot, valamint a távozott Kovács Nikolaszt. A zöld-fehérek négy győzelemmel zárták az őszt, a hetedik helyen állnak. A Mosonmagyaróvár a tizenkettedik, hat ponttal gyűjtött kevesebbet az Ajkánál.

PÉCSI MECSEK FC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Pécs, 15.00)
A PMFC második, egészen a 19. fordulóig veretlen maradt, igaz, minden más csapathoz képest kirívóan sok a döntetlenje. Pályaválasztóként április vége óta nem kapott ki. A BMTE osztályozós helyen áll, az ősz végén heteken keresztül veretlen volt, ám az utolsó bajnokiját elveszítette.

MTK BUDAPEST–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Hidegkuti Nándor Stadion, 15.00)
Az MTK hullámvasúton ült ősszel, még pedig olyanon, ami felfelé indult, s fent volt az idény lezárásakor is. Csak közben akadt egy hosszú és rossz sorozat. A kék-fehérek még mindig háromgólos átlaggal állnak a szerzett gólokat tekintve, ami kiemelkedő a mezőnyben. Az ellenpont: csak a Kozármisleny kapott több gólt náluk. A Szentlőrinc az ősz végén a vereségek után kétszer egy pontot szerzett, de ezzel is csak a tizenhatodik helyen áll. Ősszel 3-3-s döntetlent ért el az MTK ellen.

SZEGED-CSANÁD–ETO FC GYŐR
(Hétfő, Szeged, 19.00)
A szegediek az utolsó két őszi mérkőzésükön öt pontot veszítettek, emiatt „csak” a negyedik helyen állnak, négypontos hátrányban a második PMFC-vel szemben. Pályaválasztóként a legutóbbi négy meccsükből kettőt elveszítettek, ráadásul két rivális, a Diósgyőr és az MTK ellen. Az ETO a huszadik, s egyben utolsó őszi fordulóban aratott győzelmével valamelyest javított a pozícióján, de így is csak a tizedik helyen áll. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege nem rossz, augusztus közepe óta csupán Budafokon kapott ki.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS