Merkantil Bank Liga: Újonctársa ellen folytathatja menetelését a Kaposvár

2018. szeptember. 02., 11:55   |    

Merkantil Bank Liga: Újonctársa ellen folytathatja menetelését a Kaposvár

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 7. fordulóját. A listavezető Soroksár hazai pályán játszik a Kazincbarcikával.

VÁC FC–BUDAÖRS FC
(Óbuda, 16.30)

A váciak az első fordulóban aratott győzelmük óta nyeretlenek, igaz, szerdán, két vereség után ismét szereztek pontot. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsükön nem szereztek gólt. A Budaörs – amely május 20-án 1-1-re végzett idegenben a váciakkal – az első három fordulóban hét, azóta ellenben csupán egy pontot szerzett. Így két ponttal és öt hellyel előzi meg mostani riválisát. Idegenben a szezon elején kétszer nyert, majd kikapott az újonc Duna Aszfalt Tiszakécskétől.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI VSE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Tiszakécske, 16.30)

Az újonc rosszul kezdte NB II-es szereplését, de a két vereség után immár négy találkozón át veretlen. Hat pontot szerzett eddig, ezekből ötöt pályaválasztóként. A tavasszal az utolsó pillanatokig a kiesés ellen harcoló ZTE nagyszerűen kezdte az új szezont, csak a hatodik fordulóban veszítette el veretlenségét. Szerdán otthon kapott ki a Kaposvári Rákóczitól. Mindez persze azt is jelenti, hogy vendégként még nem talált legyőzőre. Mi több: május közepe óta négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtött.

SOROKSÁR SC–KAZINCBARCIKA BSC
(Soroksár, 16.30)

Lipcsei Péter együttese mindössze öt pontot veszített eddig, négy győzelme a Soroksáron kívül csak a Gyirmótnak van a mezőnyben. Szerdán éppen a 2016–2017-es idényt az OTP Bank Ligában töltő kisalföldi gárdát győzte le 3-0-ra. Otthon szenvedte el eddigi egyetlen vereségét, két hete a Dorogtól kapott ki. A Kazincbarcika az első és az eddigi utolsó idénybeli bajnokiját elveszítette, de csak ezt a kettőt. Három nyeretlen mérkőzés után legutóbb győzött Óbudán a Vác ellen.

DOROGI FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Dorog, 16.30)

A Dorog az elmúlt négy fordulóban felváltva veszített, majd nyert, szerdán idegenben a Kazincbarcika ellen szerzett három pontot. A hazai mérlege ellenben gyenge a szezonban, két meccsen összesen egy pontot szerzett. A Mosonmagyaróvár még nyeretlen, de ugyanannyi veresége van, mint a tizenkét hellyel előtte álló Dorognak. Már négyszer döntetlenre végzett. A legutóbbi négy idegenbeli bajnoki találkozóján egy pontot szerzett.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC–CEGLÉDI VSE
(Balmazújváros, 17.00)

A nyáron teljesen kicserélődött Balmazújvárosnak időre volt szüksége, de az első két fordulóban elszenvedett két vereség után egyre inkább magára talál. A legutóbbi négy játéknapon nyolc pontot szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte. A Cegléd az utolsó helyen szerénykedik, mindössze három pontot gyűjtött eddig, három döntetlennel. Vendégként négy mérkőzésen két pont a mérlege, a legutóbbi hármon nem tudott gólt szerezni.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BSS MONOR
(Kaposvár, 17.00)

A Rákóczi az előző fordulóban bravúros győzelmet aratott Zalaegerszegen. Eddig várakozáson felül szerepel, vereséggel kezdett, majd két döntetlen következett, sőt a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett. Az egyedüli csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi három fordulóban csak nyert. Pályaválasztóként vereség, döntetlen, győzelem mérleget produkált eddig. A szintén újonc Monor balszerencsés csapat, négyszer kikapott már, egynél soha nem nagyobb gólkülönbséggel. Egyetlen győzelmét otthon, a Siófok ellen aratta. Szerdán döntetlent játszott az óbudai albérletben a Nyíregyházával.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BFC SIÓFOK
(Békéscsaba, 17.00)

A Békéscsaba a negyedik helyen áll, tizenegy pontot szerzett eddig. Otthon kifogástalan teljesítményt nyújtott eddig a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idényében, három meccsen kilenc pontot szerzett. A Siófok gyengén rajtolt, három vereséggel állt az első három forduló után. Azóta kétszer döntetlenre végzett, majd szerdán megszerezte első győzelmét, méghozzá a győri ETO ellen. Vendégként mindössze kétszer játszott az idényben, kikapott a Monortól, majd döntetlent játszott a Csákvárral.

WKW ETO FC GYŐR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Győr, 17.00)

Az ETO győzelemből, döntetlenből és vereségből is kettőt gyűjtött eddig, a legutóbbi két mérkőzésén nyeretlen maradt. Pályaválasztóként május 20. óta nyeretlen, a mostani idényben három találkozón két pontot szerzett. A Csákvár a döntetlenek csapata, a Merkantil Bank Ligában senki sem jön a nyomába ebben a tekintetben. Az eddigi hat mérkőzéséből, egy győzelem mellett, ötször is döntetlent játszott. Idegenben kétszer szerepelt az idényben eddig, a ZTE és a Vasas ellen is egy pontot vitt haza.

BUDAFOKI MTE–GYIRMÓT FC GYŐR
(Budafok, 17.00)

A Budafok szerdán a Csákvárral játszott döntetlent, összesen öt pontja van, ez a tizenhatodik helyre elég. Pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzéséből csak a Dorog ellenit nyerte meg, a többit elveszítette. Döntetlent otthon űprilis 8. óta nem játszott. A Gyirmót szerdán meglepetésre kikapott otthon a Soroksártól, ez volt az idényben a második veresége. Vendégként a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, csupán Balmazújvárosban kapott ki.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–VASAS FC
(Nyíregyháza, 18.00)

Mind a két csapat kicsit csalódott lehet az eddigi szereplése miatt. A nyírségiek az első forduló óta nyeretlenek, a Kazincbarcika elleni győzelem óta kikaptak a Budaörstől és a Zalaegerszegtől is. Mindössze a tizenharmadik helyet foglalják el a tabellán. A Vasas kiválóan kezdett, az első három forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezette a mezőnyt, de a legutóbbi három fordulóban csak döntetleneket játszott. Így hiába veretlen még mindig, a harmadik helyen áll, megelőzi a Soroksár és a Gyirmót is. Vendégként kétszer nyert, majd Győrben az ETO ellen 2-2-t játszott. Mind a három eddigi idegenbeli mérkőzésén két gólt szerzett.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS