Merkantil Bank Liga: ünnepelt a Vasas, búcsúzott a Budaörs, a Szolnok és a III. Ker. TVE

2022. május. 22., 20:27   |    

Merkantil Bank Liga: ünnepelt a Vasas, búcsúzott a Budaörs, a Szolnok és a III. Ker. TVE

Véget ért az idény a Merkantil Bank Ligában is, az utolsó fordulóban a kiesők kiléte dőlt el, a bajnok Vasas játékosai pedig egy hatgólos mérkőzés után vehették át az aranyérmeket.

A bajnoki cím és a szintén feljutást érő második hely kérdése már korábban eldőlt a Merkantil Bank Ligában, de így is maradtak izgalmak a záró fordulóra, az alsóházban ugyanis még öt csapat is küzdött a bennmaradásért. Az öt együttes közül ketten örülhettek a végén, méghozzá a Békéscsaba és a Csákvár, hárman pedig kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy a következő idényt a harmadosztályban töltik: a Budaörs, a III. Ker. TVE és a Szolnok.

A csabaiak éppen a III. Ker. TVE ellen léptek pályára, és miután 2-1-es sikerükkel megszerezték a három pontot, megmenekültek a kieséstől. A Csákvár az Ajkát győzte le 1-0-ra, ami szintén bennmaradást ért. A Szolnok vereséggel, a Budaörs döntetlennel búcsúzott a másodosztálytól.

A Vasas 0-3-ról állt fel a Soroksár elleni bajnokin, de fordítania nem sikerült, 3-3-as végeredménnyel ért véget a találkozó. Ezen a mérkőzésen búcsúzott el a pályán való játékvezetéstől Oláh Gábor, aki 1999-ben kezdte játékvezetői pályafutását, 2005-ben került fel az NB II-es keretbe, ebben az osztályban ez volt a 215. mérkőzése játékvezetőként. Három évig (2010-13 között) az NB I-ben is működött, a legmagasabb osztályban 35 mérkőzésen dirigált, a jövőben videobíróként ténykedik majd.

A Kecskemét fölényes győzelemmel ünnepelte feljutását, 7-2-re nyert saját közönsége előtt a Szentlőrinc ellen. A találkozón négy gólt szerzett a hazaiak támadója, Lukács Dániel, aki második idénybeli mesternégyesével végül 25 találattal a gólkirályi címet is megszerezte a másodosztályban. A bronzérmes DVTK hazai győzelemmel, a negyedik Szeged a Nyíregyháza idegenbeli legyőzésével zárta az idényt. Az ETO 4-0-ra győzött a Dorog ellen az idényzárón.

OTP Bank Liga NB I. 38. forduló

Sorsolás

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS