Merkantil Bank Liga: Változatos eredmények a hétközi fordulóban

2018. november. 07., 21:02   |    

Merkantil Bank Liga: Változatos eredmények a hétközi fordulóban

Sorozatban ötödször veszített a Budafok a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában. Döntetlent játszott a Vasas a Mosonmagyaróvárral. A ZTE legyőzte a Ceglédet.

Sima 3–0-val kezdődött a Merkantil Bank Liga hétközi fordulója, a szerdai találkozón a Tiszakécske pályaválasztóként verte a Budafokot. A fővárosiaknak ez volt zsinórban az ötödik vereség. A Budaörs viszont behúzta a Monor elleni találkozót, az első negyedórában lőtt Kesztyűs Barna és Sajbán Máté gólokkal 2–0-ra győzött idegenben.

Az NB III-ból az előző szezon végén feljutó Kaposvár továbbra is jól szerepel a Merkantil bank Ligában: 1–0-ra legyőzte az NBI-ból kieső Balmazújvárost

A Vác az első félidőben eldöntötte a meccset Nyíregyházán. A Szpari egy szépítő góllal a 65. percben visszajött a mérkőzésbe, de pontot végül nem tudott szerezni. A Békéscsaba viszont otthon tartotta mindhármat, hiába egyenlített a Dorog már a 16. percben, Viczián Ádám a második félidőben berúgta a hazaiak második találatát és ezzel beállította a 2–1-es végeredményt.

Az ETO is győzni tudott pályaválasztóként, előbb a nyáron hazatérő Mervó Bence talált be, majd a 93. percben Koltai Tamás is gólt szerzett a Soroksár ellen. A másik győri csapat, a Gyirmót csaknem egy félidőt emberhátrányban futballozva 3–2-re nyert Csákváron, ezzel megtartotta vezető pozícióját a tabellán.

A hétközi fordul legtöbb gólját hozó mérkőzésen a Siófok látta vendégül a Kazincbarcikát, aminek 1–5 lett a vége. A vezetést még a hazaiak szerezték meg Medgyes Zoltán Henrik (10.) révén, aztán barcikaiak közül Tóth László (25., 46.), Olasz Dénes (29., 35.) és Fótyik Dominik (79.) is betalált.

A Vasasnak ezúttal sem sikerült nyernie. Bár a vezetést a 61. percben Talabér Attila által megszerezte az angyalföldi együttes, rá három percre Zsirai Martin révén egalizált a bajnokságban utolsó Mosonmagyaróvár a Szusza Ferenc Stadionban, ahol Vasas most a hazai találkozóit játssza.

A Gyirmóttal az elsőségért versengő ZTE legyőzte az utóbbi fordulókat igen jó formában teljesítő Ceglédet Balázs Zsolt 14. percben lőtt góljával, így továbbra is feljutó helyen áll.

A forduló részletes eredménysora az MLSZ adatbankjában érhető el.

Merkantil Bank Liga NB II, 16. forduló:
Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Budafoki MTE 3–0 (2–0)
BSS Monor–Budaörs FC 0–2 (0–2)
Kaposvári Rákóczi–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1–0 (0–0)
Nyíregyháza Spartacus FC–Vác FC 1–2 (0–2)
Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC 2–1 (1–1)
WKW ETO FC Győr–Soroksár FC 2–0 (0–0)
Aqvital FC Csákvár–Gyirmót FC 2–3 (0–2)
BFC Siófok–Kazincbarcika 1–5 (1–3)
Vasas FC–Credobus Mosonmagyaróvár 1–1 (0–0)
Zalaegerszegi TE–Ceglédi VSE 1–0 (1–0)

A Merkantil Bank Liga állása 16 kör után: 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS