Merkantil Bank Liga: vidéki fellegvárak csatája

2015. február. 27., 12:09   |    

Merkantil Bank Liga: vidéki fellegvárak csatája

Szombaton hat, vasárnap két mérkőzést rendeznek a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában.

A feljutásért harcoló öt csapat közül az első tavaszi fordulóban a Mezőkövesd és a Szolnok tudott nyerni, a borsodiak át is vették a vezetést a tabellán a Vasastól, de előnyük csupán egy pont a második, harmadik és a negyedik helyezett előtt, míg az ötödik Gyirmót két egységgel van lemaradva.

A negyedik Szolnok és a nyolcadik ZTE párharca pár éve még az élvonal egyik vidéki rangadója volt, az alföldiek 2011-ben, az egerszegiek 2012-ben estek ki a másodosztályba, és az elmúlt két-három évben nem tudtak meghatározó szerepet betölteni az NB II-ben. A szolnokiak előtt azonban ebben az idényben felcsillant a feljutás esélye, miközben a ZTE egyelőre stabil középcsapat, igaz, hátránya nem behozhatatlan az élmezőnyhöz képest (10-11 pont).

Kis Károly csapatához egyetlen új játékos érkezett télen, a 20 éves Csirszki Martin, aki a Cegléd ellen 4-3-ra megnyert szezonnyitót végigjátszotta a szolnoki együttesben.



A ZTE új igazolásai közül egyedül a Szombathelyről szerződtetett Szakály Attila volt kezdő a Békéscsaba elleni, múlt heti (0-0) összecsapáson, csereként a szintén a Haladástól megszerzett Városi Viktor állt be. Ami a szombati mérkőzést illeti: Kovács Gergő eltiltás, Bailo Dávid, Forgács András és Szöllősi Ferenc betegség, Kovács György sérülés miatt nem léphet pályára a vendégeknél.



Ősszel a két csapat összecsapásán magabiztos, 3-0-ás egerszegi győzelem született.



A találkozóra szóló jegyek 500-1000 forintért válthatóak meg, a hölgyek és a 14 év alatti gyermekek térítésmentesen nézhetik meg a találkozót. A jegyárusítás a mérkőzés előtt egy órával, 13 órakor kezdődik a szolnoki stadionban.

Az éllovas Mezőkövesd a kiesőzóna közeléből a középmezőny első felébe kapaszkodni igyekvő Ajka vendége lesz, a Vasas az utolsó előtti helyen álló, de a tavaszt a Szeged idegenbeli legyőzésével kezdő Siófokot fogadja. A Gyirmót a sereghajtó Balmazújváros otthonában lép pályára, a harmadik Békéscsaba pedig a szintén a kiesés ellen harcoló Csákvárt fogadja.

A forduló programja:

Szombat

14:00 FC AJKA - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
14:00 SZOLNOKI MÁV FC - ZTE FC
14:00 SZTK-ERIMA - CEGLÉDI VSE
14:00 SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA - SOROKSÁR
16:00 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - SOPRONI VSE-GYSEV
16:00 VASAS FC - FGSZ SIÓFOK

Vasárnap

14:00 BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE - AQVITAL FC CSÁKVÁR
14:00 BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ - GYIRMÓT FC GYŐR

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS