Merkantil Bank NB II: hétvégén zárul az idény

2016. június. 03., 10:16   |    

Merkantil Bank NB II: hétvégén zárul az idény

Vasárnap rendezik a második vonal, a Merkantil Bank Liga 2015–2016-os idényének utolsó fordulóját. Egyetlen igazán fontos kérdés maradt még megválaszolatlan: ki lesz a Gyirmót mögött a második feljutó?

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–DUNAÚJVÁROS-PASE
(Június 5., vasárnap, 18.00)

A második feljutó helyre abszolút esélyes mezőkövesdiek ünnepre készülnek, stadionavatóval, koncertekkel, ingyenes belépéssel. A legfontosabb azonban természetesen maga a mérkőzés. Ha Pintér Attila csapata győz, visszatérhet az élvonalba. A mezőkövesdiek a legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték, pályaválasztóként a legutóbbi hat meccsükből csak egyen, a Soroksár ellenin botlottak, a többit megnyerték. A már kiesett, nagyon rossz passzban lévő Dunaújváros-PASE a legutóbbi öt fordulóban csupán egy pontot szerzett, a legutóbbi két idegenbeli mérkőzését 9-1-es gólkülönbséggel veszítette el.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Június 5., vasárnap, 18.00)

A Szeged a 9-10., a Csákvár pedig 4-6. hely egyikén fogja zárni a szezont. A házigazdák az elmúlt időszakban jól szerepeltek otthonukban, noha a Dunaújváros elleni vereség ront a képen. Az elmúlt 450 hazai játékpercben az az egyetlen vereség. A Tisza-parti gárda, minden helyszínt figyelembe véve, a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt. A csákváriak legutóbb kikaptak a bajnok Gyirmóttól, de ettől még igaz: 2015. november 7. óta csak olyan csapattól szenvedtek vereséget, amely a bajnoki záráskor az első hat hely egyikén végez majd. Idegenben a legutóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek, csak Mezőkövesden kaptak ki.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZOLNOKI MÁV FC
(Június 5., vasárnap, 18.00)

A kisvárdaiak előre már nem léphetnek, de ha megbotlanak, még lecsúszhatnak a negyedik helyről. Egyértelmű esélyesei a mérkőzésnek, 2016 tavaszán az otthon játszott rangadókon botladoztak, de a jóval mögöttük álló csapatok ellen nyertek. A Szolnoki MÁV már biztosította a bennmaradást a második vonalban, nagy valószínűséggel a legjobb nem kieső helyen fog végezni. Vendégként augusztus 15. óta nyeretlen, legutóbbi Gyirmóton kikapott, előtte sorozatban ötször döntetlent játszott.

SOROKSÁRI SC–SWIETELSKY-SOPRONI VSE
(Június 5., vasárnap, 18.00)

A tavasz nagy részében remekül teljesítő soroksári együttes a legutóbbi fordulóban, lezárva kiváló sorozatát, kilenc megnyert mérkőzés után kikapott Zalaegerszegen. Hazai pályán továbbra is hibátlan a mérlege: március 12. óta minden meccsét kapott gól nélkül megnyerte. Biztosan a hetedik helyen végez, már sem előrébb, sem hátrább nem léphet. A soproniak a 11-13. hely között zárnak majd, a legfontosabb céljukat, a bennmaradást már elérték. Április 3. óta nem győztek, vendégként a legutóbbi két meccsükön, Csákváron és Szegeden döntetlent játszottak.

SZTK-ERIMA–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Június 5., vasárnap, 18.00)

A szigetszentmiklósiak kiestek, legalább egy évig ez az utolsó mérkőzésük a második vonalban. Hazai pályán a legutóbbi fordulóban győztek, de a szintén kieső Dunaújváros ellen. Ezt megelőzően, pályaválasztóként, október elején nyertek legutóbb. A balmazújvárosiak kétségtelenül bukdácsoltak az utóbbi hetekben saját pályájukról kimozdulva, de előtte sorozatban nyerték a mérkőzéseket. Harcban vannak még a negyedik helyért.

GYIRMÓT FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Június 5., vasárnap, 18.00)

A bajnokcsapat az utolsó bajnoki találkozóját játssza története első élvonalbeli mérkőzése előtt. Hazai pályán veretlen még az idényben, tavasszal csak a Kisvárda és az SZTK ellen nem nyert. Az elsőség bebiztosítása óta sem engedett ki, a legutóbbi két hazai meccsét 9-1-es összgólkülönbséggel nyerte meg két, a kiesés ellen élet-halál harcot vívó rivális ellen. A Siófok a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot.

ZALAEGERSZEGI TE FC–FC AJKA
(Június 5., vasárnap, 18.00)

A zalaegerszegieknek még van matematikai esélye a feljutásra, nyilván ők szeretnék a maguk részét megtenni: nyerni a már kiesett Ajka ellen. Ifjabb Mihalecz István legénysége a legutóbbi hetekben rendre otthon játszott, rangadókat nyert, de a Szeged elleni botlás miatt nem áll most feljutó helyen. Ha azt a meccset megnyeri, most elég lenne „csak” győznie az Ajka ellen az NB I-be jutáshoz. Ám nem ez a helyzet: most nyerni kell, hogy egyáltalán maradjon néhány százaléknyi remény. Az Ajka már kiesett, vendégként a legutóbbi két idényben egyszer sem tudott nyerni.

BUDAÖRS–VÁC FC
(Június 5., vasárnap, 18.00)

Mindkét csapat elérte már a célját, nyugodtan játszhat. A találkozót Csákváron rendező hazaiak a mezőny első felében végezhetnek, ha megnyerik a találkozót. Nagy formában vannak, a legutóbbi négy meccsükön kilenc pontot szereztek. A Vác előre már nem léphet, a legutóbbi két meccsét megnyerő gárda számára az igazi tét a szép idényzárás.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS