Merkantil Bank NB II: őszi bajnok a Gyirmót

2015. november. 22., 15:14   |    

Merkantil Bank NB II: őszi bajnok a Gyirmót

Csákvár elleni egygólos győzelmével bebiztosította őszi elsőségét a sárga-kék alakulat. Nyert otthon a Kisvárda és a Szeged is, idegenben szerzett három pontot a Siófok.

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában, szombaton lejátszott mérkőzéseken négy döntetlen, két hazai- és egy vendégsiker született. A legnépszerűbbnek az 1-1-es végeredmény számított a fordulóban, hiszen Budaörsön, Szigetszentmiklóson és Ajkán is ez az eredmény született.

Budaörsön kezdés után egymásnak estek a csapatok, és Csillag Dárius szépen eltalált szabadrúgásával gyorsan vezetést is szereztek a hazaiak, de tíz perc alatt válaszolt az Újváros Jakab Dávid góljával. Ezzel a huszadik percre kialakult a végeredmény, mert hiába játszott Petneházi Márk kiállítása miatt egy félidőt emberelőnyben a budaörsi gárda, nem tudott újabb gólt szerezni. Az első támadását gólra váltotta a Szigetszentmiklós a Vác FC ellen: Balázs Richárd lövése talált utat a kapuba. A gól után azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Vác, és Zsolnai góljával még az első félidőben sikerült egyenlítenie is. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, de újabb találat már nem született. Soroksáron látta vendégül a harmadik helyezett ZTE-t a kiesés elől menekülő hazai csapat. A mérkőzés inkább mezőnyjátékot hozott, a csapatok kevés helyzetet tudtak kialakítani. Peszmeg félpályás átemelése és Góhér lövései miatt inkább a soroksári csapat állt közelebb a győzelemhez, de gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Változatos meccset láthatott a közönség Kisvárdán, bár a talaj nem kedvezett a látványos megoldásoknak, így inkább birkózás folyt a pályán. A kisvárdai mezőnyfölény egy szerencsés (ön)góllal érett vezetéssé, amit csak szűk negyedóráig tudott megtartani a hazai csapat. Ekkor Deme Imre révén egyenlített a Sopron. Erős Gábor 63. percben szerzett találatára már sokan hitték, hogy győztes gól lesz, de újra felálltak a vendégek, és Baracskai révén nyolc perccel a vége előtt ismét egalizáltak. Nem adta azonban könnyen a két pontot a Kisvárda, és az erőfeszítéseik a 93. percben gólt értek: a veterán csatár, Rajczi Péter talált a soproni kapuba, ezzel megszerezve a győzelmet a hazaiaknak. Már az első percben hátrányba került a Mezőkövesd hazai pályán: Tamás László az első siófoki beadást a kapuba fejelte. Hiába kezdeményezett ezután a hazai gárda, a szünetig gólt nem tudtak szerezni. A második félidőben nyílt lett a találkozó, mindkét oldalon sikerült helyzeteket kialakítani, és az adok-kapokból a vendégek jöttek ki jobban, hiszen Farkas Norbert és Nagy Dániel révén két újabb gólt is szereztek a Balaton-partiak. Ajkán az eseménytelen első játékrész után a második félidő elején szerzett vezetést a Balmazújváros Pintér Norbert fejesével. Alig húsz perc után, Császár góljával válaszoltak a hazaiak, és mivel több gól már nem esett, tovább tart a két csapat négy, illetve öt meccse tartó nyeretlenségi sorozata.

A középmezőnyben tanyázó Csákvár a hétközi kupafordulós győzelme után - a Ferencváros veretlenségi sorozatát szakította meg a Fejér megyei alakulat - magabiztosan érkezett a listavezető Gyirmót megújult stadionjába. A hazaiak tudták, hogy egy győzelemmel bebiztosíthatják őszi elsőségüket, és ennek szellemében be is szorították ellenfelüket az első félidőben. Gólt azonban egészen a hajráig nem sikerült szerezniük, ekkor Tóth Norbert hozta helyzetbe Simon Attilát, aki nem hibázott. A Csákvár ezután mindent megtett az egyenlítésért, de nem sikerült betalálnia, így a listavezető győzelmével zárult a találkozó, ezzel négypontosra növelte előnyét Bene Ferenc csapata az utolsó őszi forduló előtt.

A vasárnapi mérkőzésen a Szeged a Szolnokot fogadta, és a vendégcsapat kezdte jobban a mérkőzést, a 14. percben Gajdos Zsolt góljával meg is szerezte a vezetést. A 28. percben Geiger Norbert egyenlített, de mégsem ez volt a mérkőzés fordulópontja, sokkal inkább Papucsek Barna pirosat érő szabálytalansága a 33. percben. Gyorsan gólokra váltotta az előnyt a Szeged: előbb Germán Tamás (35. perc), majd Berde István (42. perc) talált be, így kétgólos hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben visszavett a lendületből a Szeged, a Szolnok bár becsülettel próbálkozott, igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Szabó Péter 71. percben szerzett találatával pedig kialakult a végeredmény: a Szeged 4-1-re megnyerte a találkozót.

A 14. forduló eredményei:
2015.11.21 Szombat

Budaörs - Dunaújváros: 1-1
Gól: Csillag Dárius (6.), illetve Jakab Dávid (18.)

SZTK-Erima - Vác FC: 1-1
Gól: Balázs Richárd (4.), illetve Zsolnai Richárd (35.)

Soroksár SC - ZTE FC: 0-0

Kisvárda Master Good - Soproni VSE: 3-2
Gól: Sifter Tamás <öngól> (24.), Erős Gábor (63.), Rajczi Péter (90.), illetve Deme Imre (38.), Baracskai Roland (82.)

Mezőkövesd Zsóry FC - BFC Siófok: 0-3
Gól: Tamás László(1.), Farkas Norbert (73.), Nagy Dániel (93.)

FC Ajka - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: 1-1
Gól: Császár Attila (70.), illetve Pintér Norbert (50.)

Gyirmót FC Győr - Aqvital FC Csákvár: 1-0 Gól: Simon Attila (72.)

2015.11.22 Vasárnap

Szeged 2011 Grosics Akadémia FC - Szolnoki Máv FC: 4-1 Gól: Geiger Norbert (28.), Germán Tamás (35.), Berde István (42.), Szabó Péter (71.), illetve Gajdos Zsolt (14.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS