Merkantil Bank NB II: öten vívnak ádáz csatát a második helyért

2016. május. 01., 12:39   |    

Merkantil Bank NB II: öten vívnak ádáz csatát a második helyért

A Merkantil Bank Liga hajrájára nagyban hasonlít az OTP Bank Liga végjátékára: a bajnoki cím gyakorlatilag eldőlt, de a második helyért, illetve a kiesés elkerüléséért nagy a csata.

A másodosztály 25. fordulójában az eddigieknél is nagyobb lett a tülekedés a második helyre hajtó együttesek között. Miközben néhány hete még úgy tűnt, hogy a ZTE és a Mezőkövesd egymás közt dönti el, melyikük jut fel az élvonalba, a második hely két favoritjának botlásait kihasználták az üldözők, és ötesélyessé tették az ezüstcsatát.

Az egerszegiek és a kövesdiek is hazai vereséggel nehezítették saját dolgukat hétvégén, a borsodi együttes a tavaszt sereghajtóként megkezdő, de mostanra stabil középcsapattá fejlődő Soroksártól kapott ki 1-0-ra, míg a ZTE a hét elején történt edzőváltás (Csank Jánost váltotta Mihalecz István) ellenére teljesen esélytelen volt a pontszerzésre a Csákvár ellen (0-3).

A remek formában lévő, Dunaújvárosban magabiztos, 4-0-ás győzelmet arató Kisvárda így feljöhetett a második helyre, egy ponttal megelőzve a ZTE-t, a Mezőkövesdet, egy másik meglepetéscsapatot, az éllovas Gyirmótot 1-0-ra legyőző Balmazújvárost. A Zalaegerszegen diadalmaskodó csákváriak a hatodik helyen állnak, de csak egy ponttal elmaradva a dobogótól.

Öt fordulóval a bajnokság zárása előtt a kiesés elkerüléséért is nagy a csata. A sereghajtó, és immár Lengyel Ferenc irányításával készülő Ajka gólnélküli döntetlent ért el Budaörsön, de a megszerzett egy ponttal nincs túlságosan kisegítve, még mindig 8 pont a hátránya az utolsó bennmaradást jelentő helytől, amelyet jelenleg a Szegedet 3-2-re legyőző Vác birtokol.

A 15. SZTK-Erima pont nélkül zárta a hétvégi kört, Siófokon kapott ki 1-0-ra, a Dunaújváros pedig újra kieső helyen szerénykedik. Még nem lélegezhet fel a 12. helyezett Szolnok sem, a Sopronban szerzett egy ponttal csupán három egységre nőtt az előnye a kiesőzóna legjobbja, a Dunaújváros, és ötre a szigetszentmiklósiak előtt.

Merkantil Bank NB II, 25. forduló:

SWIETELSKY-SOPRONI VSE - SZOLNOKI MÁV FC 0-0
DUNAÚJVÁROS - KISVÁRDA MASTER GOOD 0-4
VÁC FC - SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA 3-2
BUDAÖRS - FC AJKA 0-0
BFC SIÓFOK - SZTK-ERIMA 1-0
ZTE FC - AQVITAL FC CSÁKVÁR 0-3
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ - GYIRMÓT FC GYŐR 1-0
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - SOROKSÁR SC 0-1

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS