Mervó Bencének Lengyelország is hazai pálya lesz

2016. szeptember. 02., 15:05   |    

Mervó Bencének Lengyelország is hazai pálya lesz

A Liechtenstein ellen duplázó Mervó tudja: az igazán nehéz feladatok csak most jönnek. Presztízskérdés számára, hogy Lengyelországban is bizonyítson.

Mervó Bence végigjárta a korosztályos válogatottak lépcsőjét. Szerepelt a hazai rendezésű, 2014-es U19-es Eb-n, majd nagyobb ismertséget az U20-as világbajnokságon szerzett: Bernd Storck irányításával csapatunk bejutott az új-zélandi torna nyolcaddöntőjébe, a csatár pedig a vb társgólkirálya lett, méghozzá öt emlékezetes, szép góllal.

A mosonmagyaróvári születésű játékos csütörtökön, a gyirmóti Alcufer Stadionban két fontos találattal segítette győzelemhez csapatát.

Gyors játékot kért tőlünk Michael Boris és korábban Bernd Storck is, és szerintem ennek a felfogásnak, meg a szélén vezetett akcióknak köszönhető, hogy jól játszottunk és nyertünk – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Mervó Bence, aki hozzátette: feladata az volt, hogy a beadásokra érkezve egy-egy érintés után fejezze be a gyors akciókat.

Jól sikerült az együtt töltött időszak, új edzőnk vezetésével összekovácsolódott a társaság, nagyon jó a hangulat is, de természetesen tudjuk, hogy a tegnapi siker hol kezelendő, és már a keddi lengyel meccs, illetve még inkább a portugálok elleni Eb-selejtező jár a fejünkben – tette hozzá a támadó, utalva a korosztályos válogatott szeptember 7-i, lublini felkészülési mérkőzésére, illetve az októberi utolsó hazai Eb-selejtezőre.

IMG_5188|Az U21-es válogatott nehéz meccsei még csak most jönnek

A 21 esztendős csatár, aki idehaza a Győri ETO-ban szerepelt, idén került Sion érintésével a lengyelországi Śląsk Wrocław csapatához, így számára kiemelten fontos a válogatott jövő heti, lublini mérkőzése is.

Miután megérkeztem Lengyelországba, hamar játéklehetőséget kaptam, és szerencsére sokszor jól is ment a játék, így talán mondhatom, már vannak, akik ismernek. Ezért – és mert a klubom vezetői is ott lesznek a találkozón, és az U21-es válogatott komoly figyelmet kap – számomra presztízskérdés lesz a jó játékunk. Közismert a lengyel-magyar barátság, sok nézőre, jó hangulatra számítok.

Mint elmondta, a 2017-es Eb házigazdái komolyan veszik csapatuk felkészülését, és ütőképes gárda építésére törekszenek.

Sok játékost ismerek személyesen, kiemelem közülük a kapusukat, Kubát [Jakub Wrąbel], aki a válogatott egyik erőssége, és aki ellen a legjobb tudásunkra lesz szükség. Emellett fontos hangsúlyozni, hogy Lengyelországban mindig nagyon jó az iram a meccseken, sőt még az edzéseken is, mert nagy akaraterővel dolgoznak a játékosok. Emlékszem, első edzésemen hosszú utazás után kellett beszállnom, és azonnal megkaptam a noszogatást a csapatkapitánytól, hogy »Gyerünk már, nyomjad!« Jellemző, hogy a játékosok pluszmunkát végeznek az edzések után, és ez a mentalitás természetesen rám is jó hatással van – mesélte Mervó Bence.

A kedden 17.30 órakor kezdődő, Lublinban rendezendő felkészülési mérkőzés részleteiről folyamatosan beszámolunk az MLSZ honlapján, Twitter-csatornáján, és Facebook-oldalán.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS