Mészöly Géza csapata fogadja a Vasast

2018. augusztus. 25., 21:47   |    

Mészöly Géza csapata fogadja a Vasast

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga ötödik fordulóját. A listavezető Vasas a negyedik helyen álló WKW ETO FC Győr vendége lesz.

VÁC FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Óbuda, 17.30)
A Vác győzelemmel kezdett, majd két döntetlen után egy hete Gyirmóton elveszítette veretlenségét. Pályaválasztóként szoros meccseket vív, tavaly október eleje óta egyetlen mérkőzés végeredményében sem volt egygólosnál nagyobb a különbség, de nehéz megverni, idén csak az MTK és meglepetésre a Mosonmagyaróvár tudott nyerni Óbudán ellene. A Kazincbarcika még nyeretlen, de az első fordulóban Nyíregyházán elszenvedett szoros veresége óta minden mérkőzésén szerzett egy pontot. A 2018–2019-es szezonban az eddigi két idegenbeli bajnoki meccsén még nem szerzett gólt.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Balmazújváros, 17.30)
Földrajzilag óriási a különbség a két csapat között, a táblázaton egyetlen pont és három hely választja csak el őket. A tavasszal még élvonalbeli Balmazújváros az első fordulók vereségei után a legutóbbi két hétvégén négy pontot szerezve javított helyzetén. Az eddigi négy fordulóból csak egyszer játszott vendégként. A Mosonmagyaróvár az első fordulóban vereséget szenvedett, ám azóta háromszor is döntetlent játszott. Vendégként kikapott a békéscsabai nyitányon, de aztán 2-2-vel zárt Kaposváron.

DUNA ASZFALT TVSE–BUDAÖRS FC
(Tiszakécske, 17.30)
Az újonc gyengén kezdett, kilenc gólt kapott az első két fordulóban, viszont a legutóbbi kettőben kétszer is 0-0-s döntetlennel szerzett pontot. A Merkantil Bank Ligában 360 játékperc után még szerzett gól nélkül áll. A Budaörs az első három fordulóban hét pontot gyűjtött, az élmezőnybe tartozott, majd meglepő vereséget szenvedett a Kaposvári Rákóczitól, amely miatt most hatodik. Vendégként május eleje óta öt mérkőzésen 13 pontot szerzett, szenzációs a mérlege.

DOROGI FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Dorog, 17.30)
A dorogiak hét ponttal a mezőny első felében állnak, az első és a legutóbbi meccsüket nyerték meg. Pályaválasztóként eddig csak egyszer játszottak az idényben, 1-1-re végeztek a Váccal. A Gyirmót két ponttal előzi meg a Dorogot, háromszor győzött eddig, egyetlen vereségét idegenben, Balmazújvárosban szenvedte el. A teljes mezőnyből a legtöbb gólt szerezte (11) és a legkevesebbet kapta (2).

WKW ETO FC GYŐR–VASAS FC
(Győr, 18.30)
A forduló rangadója előtt a két korábbi bajnokcsapat közül az ETO a negyedik, a Vasas az első helyen áll. Mészöly Géza zöld-fehérjei az első fordulóban elszenvedett vereség óta három mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek, otthon ugyanakkor gyenge a mérlegük, még nem szereztek gólt, a Budaörs elleni vereség után döntetlent játszottak a Zalaegerszeggel. A Vasas három, egyaránt 2-1-es győzelemmel rajtolt, majd a legutóbbi fordulóban döntetlenre végzett a Megyeri úton a Csákvárral (3-3). A fentiekből következően: eddig vendégként még százszázalékos, két meccs, hat pont a mérlege.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–CEGLÉDI VSE
(Kaposvár, 19.00)
A Rákóczi a Budaörs elleni, tatabányai győzelmével sokat javított pozícióján, négy forduló után öt ponttal áll a középmezőnyben. A hazai mérlege nem ilyen kiváló, a Gyirmóttól kikapott, a Mosonmagyaróvárral döntetlent játszott. A CVSE még nyeretlen, az első fordulóban elért döntetlen után kétszer kikapott, majd újra szerzett egy pontot. Idegenben, a tavaszra is visszatekintve, a legutóbbi négy mérkőzésén egy pontot gyűjtött.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Nyíregyháza, 19.00)
A Nyíregyháza kicsit másolja a tavalyi idénykezdetet – jó kezdés után nem tud nyerni –, de akkor azért a jó kezdés tovább tartott. Az első fordulóban aratott siker óta immár három mérkőzésen nyeretlen a gárda, összesen öt ponttal áll. A ZTE más arcát mutatja, mint az előző idényben, amikor a tavasz élet-halál harcot hozott a bennmaradásért. Egyelőre a harmadik helyen áll, a Vasashoz és a Csákvárhoz hasonlóan veretlen. Idegenben eddig pontot szerzett az ETO ellen Győrben, előtte pedig győzött Siófokon.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BSS MONOR
(Békéscsaba, 19.00)
A békéscsabaiakat az előző fordulóbeli, egyébként zalaegerszegi vereség sorolta hátrább a tabellán, most hét ponttal az ötödikek. (Öt csapatnak is hét pontja van a 4–8. helyen.) Pályaválasztóként eddig hibátlanok, legyőzték a Mosonmagyaróvárt és a Ceglédet. Az újonc Monor már háromszor is kikapott, mindannyiszor egy góllal. Három pontja van, miután a második fordulóban 2-0-ra legyőzte a Siófokot. Vendégként még nem szerzett pontot.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BFC SIÓFOK
(Csákvár, 19.00)
A csákváriak már kétszer is 3-3-as döntetlent játszottak, még nem kaptak ki. Egyszer nyertek, három döntetlen mellett. Pályaválasztóként a Cegléd elleni döntetlen után megverték a Monort. A Siófok nagyon gyengén rajtolt, az utolsó helyen szerénykedik, három vereség után a legutóbbi fordulóban gyűjtötte be az első pontját. Április 22. óta nem nyert idegenben, azóta három döntetlen és két vereség a mérlege. A Siófok a legutóbbi öt, a Csákvár elleni mérkőzésén nem tudott nyerni.

BUDAFOKI MTE–SOROKSÁR SC
(Budafok, 19.00)
A Budafok a Balmazújvároshoz hasonlóan szerepel, két vereség után a legutóbbi két fordulóban négy pontot gyűjtött. Pályaválasztóként két hete, a Dorog ellen megszakította tavasszal megkezdett rossz, vereségeket hozó sorozatát. A Soroksár kiválóan kezdte az idényt, ám két győzelme után döntetlent játszott, legutóbb pedig kikapott otthon a Dorogtól. Figyelemre méltó, hogy vendégként a Vác elleni döntetlen előtt sorozatban négyszer nyert.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS