Mészöly Géza klasszis csapatokat látott Romániában

2014. június. 06., 22:00   |    

Mészöly Géza klasszis csapatokat látott Romániában

A júliusi, hazai rendezésű Eb-döntőre készülő U19-es válogatott szövetségi edzője szerdán Romániában járt ellenféllesen.

Az Európa-bajnoki selejtező elitkör 7-es számú csoportjának küzdelmei szerdán kezdődtek meg egy osztrák-román és egy orosz-norvég mérkőzéssel. Mindkét találkozó váratlanul egyoldalú küzdelmet hozott, az osztrákok 5-0-ra verték a házigazdákat, az oroszok 3-0-ra a norvégokat.

A meccseket a helyszínen nézte meg Mészöly Géza szövetségi edző, aki úgy véli, bármelyik ellenfél is végez a csoport élén, nagyon jó eséllyel pályázik a legjobb négy közé kerülésre.

- Nagyon hasznos volt az utazás, bármelyik csapat is lesz az ellenfelünk, sikerült megismerni valamelyest a játékát, képbe kerültem a stílusokat illetően, és az is látszott, kikre kell figyelni a csapatukból. Nyilvánvaló volt, hogy az orosz és az osztrák együttes kiemelkedik ebből a négyesből, bármelyik is biztosítja a helyét az Eb-n, az elődöntőbe jutásra, vagy akár a végső sikerre is esélyes lesz - mondta Mészöly Géza.

Az osztrákok már a 6. percben megszerezték a vezetést, és a négy gólt szerző, a Werder Bremenben szereplő Florian Grillitsch vezérletével esélyt sem adtak ellenfelüknek. A Brémában futballozó labdarúgó játékát külön is kiemelte Mészöly Géza.

- Grillitsch jobb oldali támadót játszott a meccsen, életveszélyesen futballozott, jobbal, ballal és fejjel is magabiztos, emellett védekezésben is kiemelkedő teljesítményt nyújtott - fogalmazott a szövetségi edző. - A helyszínen találkoztam egy korábbi román csapattársammal, aki azt mondta, hogy a hazaiak mélyen tudásuk alatt játszottak, hiába rendelkeznek egy felnőtt válogatottban is bemutatkozott védővel és egy Interben futballozó támadóval, most nem jött ki nekik a lépés. Az osztrákok gazdaságos játékot mutattak, támadásban és védekezésben is kiválóan teljesítettek. A futballjuk a Salzburg játékstílusára hasonlított, labdavesztésnél azonnal visszatámadtak, három-négy gyors, kiváló képességű támadójuk folyamatos veszélyt jelentett a román kapura.

Az oroszok nem tudtak gyors gólt lőni, de már a meccs elején jelentős fölényben futballoztak, és az első félidő derekán szerzett vezetésüket a fordulás után két újabb találattal toldották meg.

- Az oroszok alacsony, de roppant technikás játékosokkal rendelkeznek, már az első negyedórát követően látható volt, hogy a norvégoknak nem lesz esélyük ellenük - folytatta Mészöly Géza. - Az első góljuk után egy pillanatra sem adták ki a kezükből az irányítást, amiben kulcsszerepet játszott, hogy labdabiztos, kreatív középpályásokkal rendelkeznek. Akár az oroszok, akár az osztrákok jutnak ki az Eb-re, kizárólag akkor lesz győzelmi esélyünk ellenük, ha a legjobb tudásunkat hozzuk.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS