Mészöly Géza: Megverettük magunkat Ausztriával

2014. július. 19., 22:47   |    

Mészöly Géza: Megverettük magunkat Ausztriával

A magyar U19-es válogatott szövetségi edzője az osztrákoktól elszenvedett vereséget követően úgy vélekedett: a csalódást keltő eredményt kizárólag saját magunknak köszönhetjük.

U19-es válogatottunk 3-1-es vereséggel kezdte a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. Az osztrákok elleni mérkőzést követően Mészöly Géza szövetségi edző kiemelte: játékosai közül többen is meglepően gyengén futballoztak, és Ausztriának nem kellett mást tennie, mint kihasználni a hibáinkat.

- Azért bosszantó ez a vereség, mert saját magunkat verettünk meg, és nem azért kaptunk ki, mert az osztrákok jobb csapatot alkotnának nálunk - mondta Mészöly Géza. - Néhányan elképesztően gyenge egyéni teljesítményt nyújtottak, mindhárom gólt hatalmas hibák előzték meg. Volt lehetőségünk arra, hogy szünetre ledolgozzunk egy gólt a hátrányból, de ziccert hibáztunk, a fordulás után pedig megint egy ordító hibából, egy labdaeladásból született osztrák gól. A cserék után megmutattuk, hogy tudunk sokkal jobban is játszani, s ebben a csapatban lényegesen több van annál, mint az első ötven percben láthattak a nézők. Nincs vége a tornának ezzel a vereséggel, még elérhetjük a céljainkat, de ehhez a következő mérkőzésre le kell győznünk a megilletődöttséget, annál is inkább, mert a portugál válogatott várhatóan technikásabb, jobb futballt játszik az osztráknál. Az biztos, hogy lesznek változtatások a következő mérkőzésre a csapatban, néhány játékos ugyanis nagy csalódást okozott a teljesítményével.

Andreas Heraf, az osztrákok szakvezetője úgy fogalmazott, hogy a győzelem egy nagyszerű csapatmunka eredménye, nem tud kiemelni egyetlen játékost sem, mert mindenki ugyanannyit tett hozzá a sikerhez. Heraf hozzátette, nagyon büszke a játékosaira, hogy tízezer szurkoló előtt ilyen nagyszerű teljesítményt nyújtottak az Eb-nyitányon.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS