Mezőkövesden győzött a listavezető Ferencváros

2021. november. 28., 20:06   |    

Mezőkövesden győzött a listavezető Ferencváros

A Debreceni VSC 1-1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal. A vendég Zalaegerszeg a hajrában szerzett góllal elvitt egy pontot a Puskás Akadémia otthonából vasárnap. A címvédő és listavezető Ferencváros háromgólos győzelmet aratott Mezőkövesden.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Debreceni VSC–Paksi FC 1–1 (1–1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Bognár
gólszerzők: Ugrai (20.), illetve Ádám (45+1.)
sárga lap: Bévárdi (38.), illetve Tamás O. (53.), Lenzsér (92.)

Debreceni VSC: Gróf – Bévárdi, Pávkovics (Szujó, 70.), Deslandes, Ferenczi – Dzsudzsák, Bódi (Babunski, 85.), Varga J., Baráth P. – Ugrai (Soltész, 85.), Németh K. (Sós, 67.)
Paksi FC: Rácz – Tamás O., Kinyik, Szabó J. – Sajbán, Balogh B. (Osváth, 74.), Bognár, Windecker, Medgyes (Lenzsér, 59.) – Ádám (Pethő, 84.), Böde (Nagy R., 59.)

A Paks a tőle megszokott nyílt sisakos támadó játékát nyújtotta, ennek megfelelően jó iramú, helyzetekben gazdag első félidőt láthatott a közönség. A hazaiak kapusa, Gróf legalább három ziccert hárított az első félidőben, ráadásul a hajdúságiak kihasználták, hogy a támadó futball miatt rendre fellazult és rendezetlen volt a vendégek védelme, így egy gyors ellenakció végén Ugrai szép gólt szerzett. A Paks aztán a góllövőlistát vezető Ádám fejesével egyenlített egy bal oldali szögletet követően.

Az iram a szünet után sem esett vissza, de a Paks feljebb tolta a védekezését, ami nem ízlett a Debrecennek, amely így sok labdát adott el. Egyértelmű fölényben játszottak a zöld-fehérek, de a Loki ellentámadásai is veszélyt rejtettek magukban, ennek ellenére kevesebb helyzet volt, mint az első félidőben. Az utolsó negyedórában a DVSC próbálta magához ragadni a kezdeményezést, de igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni, így maradt a pontosztozkodás.

Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC 1–1 (0–0)
Pancho Aréna, v.: Solymosi
gólszerzők: Plsek (47.), illetve Zimonyi (90+3.)
sárga lap: Plsek (21.), Baluta (62.), Joao Nunes (89.), illetve Lesjak (35.), Kálnoki-Kis (79.)
    
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Stronati – van Nieff, Plsek (Favorov, 87.) – Gera D. (Slagveer, a szünetben), Puljic (Baluta, a szünetben), Komáromi (Géresi, 66.) – Kozák (Corbu, 66.)
ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic (Németh D., 82.), Sankovic – Ubochioma (Zimonyi, 52.), Spoljaric (Tajti, 60.), Skribek – Koszta M.
    
Skribek Alen kihagyott ziccerével indult a találkozó, és utána is a zalaiak játszottak veszélyesebben, azonban minden helyzetüket elpuskázták vagy Markek Tamás védett bravúrral. A félidő közepétől mutatott először életjelet az elég passzívan futballozó Puskás Akadémia, komoly lehetősége viszont nem akadt.

Fordulást követően a szünetben kettőt cserélő felcsútiak szerezték meg a vezetést, ám a játék képe ettől még nem változott: a ZTE támadott és birtokolta többet a labdát, a hazaiak védekeztek. Nagy energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében a vendégcsapat, de Markek mindent védett. A végén eldönthette volna a meccset a Puskás Akadémia, helyette a zalaiak egyenlítettek Zimonyi Dávid jóvoltából, ezzel megmentve egy pontot.

Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC 0–3 (0–2)
Mezőkövesd, v.: Bogár
gólszerzők: R. Mmaee (7., 11-esből), Nguen (40.), Boli (87.)
sárga lap: Kocsis (23.), Vadnai (49.), Madarász (57.)
    
Mezőkövesd: Tordai – Vadnai (Derekas, 79.), Kocsis, Pillár, Lakveheliani – Cseke, Karnyicki (Calcan, a szünetben) - Besirovic (Madarász, a szünetben), Cseri, Nagy D. (Vojtus, 66.) – Jurina (Drazic, a szünetben)
Ferencváros: Dibusz – Wingo (Botka, 60.), Blazic, Kovacevic, Cabraja (Dvali, 60.) – Besic, Laidouni - Zachariassen, Marin (Loncar, 66.), Nguen (Mak, 80.) – R. Mmaee (Boli, 80.)

Szakadó esőben kezdődött a mérkőzés, amelyen a vendégek hamar vezetéshez jutottak: Ryan Mmaee-t Besirovic felrúgta a 16-oson belül, és a megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. A játéktér egyes részein megállt a víz, ezek a tócsák többször megtréfálták a játékosokat, emiatt sok volt a játékmegszakítás, a szabadrúgás, bedobás. A hazaiak aktívabbak voltak támadásban, több helyzetet is kialakítottak Dibusz kapuja előtt, de a befejezésbe rendre hiba csúszott, míg a másik oldalon Nguen egy kontrából tovább növelte a Ferencváros előnyét.

A mezőkövesdiek vezetőedzője, Supka Attila három cserével frissítette csapatát a szünetben, de ez sem használt. Bár többet volt a vendégek térfelén a labda, igazán nagy gólhelyzet nem alakult ki, a hazai támadásokból hiányzott az átütőerő. A zöld-fehérek magabiztosan őrizték előnyüket, sőt, a hajrában még növelték is azt, s végül megérdemelten vitték el a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS