Mezőkövesden mutatkozik be Szerhij Rebrov

2018. augusztus. 24., 16:25   |    

Mezőkövesden mutatkozik be Szerhij Rebrov

Öt mérkőzést játszanak le szombaton az OTP Bank Liga 6. fordulójában, a MOL Vidi–Újpest találkozót a székesfehérváriak nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztották.

BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VSC
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A Honvéd, miután a Bozsik Stadionban, beleértve a nemzetközi kupamérkőzéseket is, minden addigi hazai meccsét megnyerte, az albérletben kikapott a MOL Viditől. Most újabb rangadót játszik, ezúttal a még veretlen Debrecent fogadja. A 2017. májusi, az akkori bajnoki cím szempontjából nagyon fontos, idegenbeli 5-2-es győzelem óta a Honvéd nem tud nyerni a Loki ellen, azóta öt mérkőzésből, egy döntetlen mellett, négyszer a DVSC győzött. Külön érdekessége a mérkőzésnek a két edző találkozása: Supka Attila és Herczeg András egyaránt a DVSC történetének sikeredzői közé tartoznak, mindketten nyertek bajnoki címet a csapattal. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Mezőkövesd, 19.30)

Az új ukrán edző, Szerhij Rebrov Mezőkövesden mutatkozik be a zöld-fehérekkel az OTP Bank Ligában. Csapata – a hét elején közös megegyezéssel távozott edzővel, Thomas Doll-lal – négy győzelemmel kezdett, majd döntetlent játszott a Pakssal. Vendégként mind a két eddig találkozóját, az MTK és a Kisvárda ellen, megnyerte. A Mezőkövesd egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, egy győzelem és egy vereség mellett két döntetlen áll a neve mellett. Pályaválasztóként korábban gyakran játszott döntetlent, ám április 14. óta győzelem és vereség váltogatja egy mást a mérkőzésein. A borsodi sárga-kékek 2016. december 3-án 2-0-ra megverték a Ferencvárost pályaválasztóként, de azóta a Fradi minden egymás elleni találkozót magabiztosan megnyert.

PAKSI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Paks, 19.30)

A Paks eddig mindössze egyszer játszott otthon az idényben, az Újpesttel 1-1-re végzett. Még nyeretlen, de kétségtelen, hogy a Mezőkövesd elleni vereség után az előző szezon legjobbjaival játszott a DVSC-t kivéve: Honvéd, MOL Vidi, Újpest, Ferencváros. A tavaszt is nézve, a korábbinál gyengébb a hazai mérlege, március 10. óta egyedül a Vidit verte meg. Ugyanakkor a Puskás Akadémia ellen eddig minden bajnoki mérkőzését megnyerte pályaválasztóként. A felcsúti akadémia csapata ugyancsak nyeretlen még a szezonban. Idegenben kétszer játszott, döntetlenre végzett Diósgyőrben, majd kikapott a Haladástól. Vidéki rivális ellen vendégként 2017. augusztus 26. óta csak egyszer, a Diósgyőr ellen Mezőkövesden nyert.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK
(Kisvárda, 19.30)

Dajka László először vezeti hazai bajnoki mérkőzésen a Kisvárdát, amely az élvonalban eddig csak a Ferencvárossal mérkőzött pályaválasztóként. Az újonc az első öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett, négy vereség után a korábbi válogatott középcsatár bemutatkozó mérkőzésén, a Puskás Akadémia ellen. A Diósgyőr az előző fordulóban szerezte meg első győzelmét, hazai pályán verte a Haladást. Vendégként a legutóbbi hét (!) bajnoki mérkőzését kivétel nélkül elveszítette.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MTK BUDAPEST
(Szombathely, 20.45)

A Haladás még veretlen bajnoki mérkőzéseken az új stadionjában, ellenben az MTK kiváló mérleggel rendelkezik – újonc létére – idegenben, három mérkőzésen hét pontot szerzett, nyert az Újpest és a Puskás Akadémia ellen, döntetlent játszott Debrecenben. A Haladás immár tíz mérkőzésen nem kapott ki pályaválasztóként, a mérlege hat győzelem, négy döntetlen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS