Michael Oenning: Úgy akarunk játszani, ahogy az első mérkőzést is megnyertük

2021. július. 28., 22:13   |    

Michael Oenning: Úgy akarunk játszani, ahogy az első mérkőzést is megnyertük
Fotó: MTI

A Puskás Akadémia hazai pályán követhet el mindent, hogy felálljon a háromgólos hátrányból, az Újpest pedig 2-1-es győzelem után lép pályára Liechtensteinben csütörtökön, a Konferencia Liga selejtezőjében.

A Puskás Akadémia a finn Inter Turku legyőzésével jutott el a harmadik számú európai kupasorozat második selejtezőkörébe, míg az Újpest FC kupagyőztesként nem volt érdekelt a nyitókörben, csak a második fordulóban csatlakozott a mezőnyhöz.

A párharcok visszavágóját a Puskás Akadémia várja rosszabb helyzetből, ugyanis az OTP Bank Liga ezüstérmese az első mérkőzésen 3–0-ra kikapott az FK Rigas FS ellen Lettországban.

A hazai találkozó előtt a Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt úgy fogalmazott, bár tudja, hogy nehéz helyzetben vannak, nem csak nyerni, de tovább is szeretnének jutni.

– Ehhez minden lehetőséget ki kell használnunk, és nem hibázhatunk. Ez nem sikerült az első meccsen. Tudom, hogy nulla három után nem egyszerű, de érzem a csapaton az elszántságot, érzem a játékosaimon, hogy nagyon csalódottak. Türelmesen kell játszanunk, és ha a jobbik oldalunkat mutatjuk csapatmunkában, védekezésben és támadásban, akkor sikerülhet hamar gólt szereznünk. De nem nyílhatunk ki eszeveszetten, mert nem rossz gárda az ellenfelünk. Nem lesz egyszerű feladat, de érzem a csapat erejét, mindenki tovább szeretne jutni.

A csütörtökön 20.00-kor kezdődő párharc továbbjutója a KAA Gent–Vålerenga párharc továbbjutójával játszik majd a Konferencia Liga-selejtező 3. fordulójában.

Az Újpest hazai pályán 2–1-re nyert a liechtensteini Vaduz ellen, így valamivel nyugodtabban várhatja az idegenbeli találkozót szintén csütörtökön, 18.00-tól. Az FK Rigas FS elleni visszavágó jegyinformációja itt érhető el.

– A játékosokat kissé meglepte a tíz fokos hideg, ami Liechtensteinben fogadott minket, de megvan az elegendő időnk rá itt, hogy a holnapi találkozóra felkészülten érkezzünk. Az eredmény egyelőre nekünk kedvez, de a csütörtöki egy teljesen új találkozó lesz, amin végig fókuszálnunk kell. A Vaduz jól kezdte a bajnokságot, győzelemmel nyitott, így jó lendülettel érkezik a holnapi mérkőzésre. Néhány változás lehet a keretükben, de ez a játékrendszerükön nem fog változtatni, nekik mindenképp nyerniük kell a továbbjutáshoz. Ez már nem egy felkészülési mérkőzés, itt a nemzetközi színtérről, a Konferencia Ligáról van szó és kis dolgok is döntőek lehetnek. Természetesen ugyanúgy szeretnénk folytatni, ahogy múlthéten játszottunk, támadó focit és bátor játékot szeretnénk mutatni; győzni akarunk és ezzel továbbjutni a következő körbe – nyilatkozta Michael Oenning, a lila-fehérek vezetőedzője.

A továbbjutó a svájci FC Basel vagy az albán Partizani Tirana együttesével találkozik a következő körben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS