Minden készen áll a budapesti Európa-liga-döntőre

2023. május. 30., 21:09   |    

Minden készen áll a budapesti Európa-liga-döntőre
Telt házas, hatalmas érdeklődéssel várt összecsapásnak ad otthont szerdán este a Puskás Aréna. Fotó: UEFA

A szerdai, budapesti Európa-liga-döntő előtt a finálé két csapata, az olasz AS Roma és a spanyol Sevilla is megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját. A Puskás Arénában minden készen áll a szerda esti fináléra, a Hősök terén pedig Szurkolói Fesztivál várja ez érdeklődőket.

Elsőként José Mourinho, a Roma portugál szakvezetője tartotta meg a meccset megelőző sajtótájékoztatóját. Szerinte a sevillaiak számára előnyt jelent, hogy az előző kilenc évben négyszer is megnyerte a sorozatot, de csapata arról készül, hogy történelmet írjon.

– Nincs kétség afelől, hogy megérdemeljük azt, hogy itt vagyunk. Tizennégy meccset játszottunk érte. Ezért dolgoztunk az utóbbi három napban is. Azt mondtam a mai edzés végén, hogy a mi munkánk lezárult az edzői stábbal. Próbálok segíteni, de innentől már a játékosok dolga történelmet írni. Nagyon tisztelem az ellenfél edzőjét, Mendilibart. Az El-döntő olyan tapasztalat a Sevillának, amit kisujjból kiráznak. Az ő szurkolóik már rutinból indulnak el a fináléra. De holnap a kezdő sípszó után dől el minden – mondta Mourinho.

Kollégája, a Sevillát irányító José Luis Mendilibar ugyanakkor kiemelte: a történelem önmagában nem nyer meccseket.

– A történelem nem hazudik, de a történelem önmagában nem nyer meccseket. Nincs előnyünk, sem hátrányunk a Romával szemben. Az nyer, aki kevesebb hibát követ el a másiknál. Amikor a csapathoz érkeztem, nem látszott, hogy megint eljuthatunk ide. Nagyon nehéz ellenfél vár ránk, de meg vagyok róla győződve, hogy sikerrel vesszük ezt az akadályt. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk – fogalmazott a Sevilla mestere.

Az Európa-liga-döntő szerdán 21.00 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

Kedden délelőtt megnyitott a Hősök terén a Szurkolói Fesztivál, amely egészen a döntőig színes családi programokkal és futballélményekkel várja az érdeklődőket. Ebben a két napban Budapestre szegeződik a világ figyelme! A fesztivált Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Gera Zoltán, az esemény nagykövete és Vági Márton, az MLSZ főtitkára nyitotta meg.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS