Mindenkinek akad javítanivalója

2014. október. 26., 12:07   |    

Mindenkinek akad javítanivalója

Két érdekesnek ígérkező mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 12. fordulója. A címvédő DVSC-Teva a Ferenvárost, az edzőváltás után álló Haladás a szomszédvár Győrt fogadja.

DVSC-TEVA–FERENCVÁROS
(Október 26., vasárnap, 16.30)

A Loki az előző fordulóban a Videoton FC ellen aratott idegenbeli győzelmével kozmetikázott az őszi mérlegen, az idényben először nyert meg egy győztes bajnoki után egy újabbat a csapat. A mostani hazai mérkőzés előtt a pályaválasztóként játszott meccsek kerülnek fókuszba: nem rossz Kondás Elemér együttesének mérlege, de korábban még jobb volt. Az öt mérkőzésen aratott három győzelemmel (egy döntetlen, egy vereség) csak a tizedik a DVSC a pályaválasztóként elért eredmények alapján összeállított tabellán, igaz, a legtöbb vetélytársánál kevesebb mérkőzést játszott. (A vesztett pontok alapján a hetedik legkevesebb az övé.) Októberben egyébként eddig minden hivatalos mérkőzését megnyerte a csapat (két bajnokit, két Ligakupa-mérkőzést). A Ferencváros, amely négy ponttal előzi meg mostani ellenfelét, tavasszal kiváló idegenbeli mérleggel tűnt ki, ez már a múlté. A csapat hatodik vendégként, noha kétszer győzött, már négyszer kikapott. 2013-ban Fradi-győzelem született Debrecenben, de azt megelőzően 2001-ig kell visszalapoznia a krónikákban egy újabb, a cívisvárosban aratott ferencvárosi sikert keresve.

SZOMBATHELYI HALADÁS–GYŐRI ETO FC
(Október 26., vasárnap, 18.30)

A belső gondokkal terhelt Haladás edzőt váltott a héten, Szentes Lázár került a csapathoz. A korábbi válogatott csatár 2001–2002-ben már dolgozott a vasi klubnál, valójában visszatért. Első mérkőzését éppen játékos-pályafutása legsikeresebb klubja, a Győri ETO ellen vívja. A Haladás hazai mérlege nagyon gyenge, négy megszerzett pontjánál csak az ebben a tekintetben sereghajtó Pécsi MFC gyűjtött kevesebbet. Öt találkozóból egyszer nyert, egyszer döntetlent játszott a gárda. A Győri ETO legénységére igaz, ami a Ferencvárosra: tavasszal félelmetes idegenbeli mérleget mondhatott a magáénak, ahhoz képest a mostani gyenge. Horváth Ferenc együttese hat mérkőzésen csak öt pontot szedett össze vendégként, ezzel a mezőny második felébe tartozik. A két csapat a legutóbbi három találkozásából kettőn döntetlenre végzett egymással, érdekes, hogy a mindenkori vendég 2009 óta nem tudott bajnokit nyerni ebben a párharcban.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS