Mindkét magyar csapat idegenben kezd ma az Európa Ligában

2013. július. 18., 10:17   |    

Mindkét magyar csapat idegenben kezd ma az Európa Ligában

Mindkét magyar, még versenyben lévő Európa Liga-szereplő idegenben lép ma pályára. A DVSC-Teva utazott többet, ellenfele a norvég Strömsgodset. A Bp. Honvéd Újvidéken, a Vojvodinánál vendégeskedik.

A Loki szerdán kelt útra, s tegnap délután már edzett is a drammeni Marienlyst stadion nemrégiben új borítást kapott, műfüves pályáján. A dvsc.hu beszámolója szerint a játékosok kicsit síkosnak találták a játékteret, részben azért, mert az edzésük előtt fel is locsolták a helyiek. A debreceniek 2007 és 2009 nyarán is játszottak észak-európai csapat ellen selejtezőt (akkor a Bajnokok Ligájában), az egyik svéd csapatot kiejtették, a másik ellen búcsúztak. hat évvel ezelőtt az Elfsborg elleni hazai vereséget idegenbeli döntetlen, s kiesés követte. 2009-ben ellenben a Kalmar FF ellen a hazai 2-0 után az idegenbeli 3-1-es vereség még éppen jó volt a továbbjutáshoz. nagyon sokat ért Varga József gólja. Talán erre is gondolva, talán a nemzetközi kupaszereplés „általános törvényeit” figyelembe véve is, szinte minden a mérkőzés előtt nyilatkozó lokista azt emlegette, nagyon fontos lenne idegenben is gólt szerezni. A Strömsgodset a második helyen áll a norvég bajnokságban, feltétlenül előnyt jelent a számára, hogy játékban van, hiszen ott folyik a bajnokság. Ugyanakkor a csapat az elmúlt hetekben kicsit visszaesett, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, igaz, mindannyit idegenben. A csapat 35 éves magyar csatára, Kovács Péter 15 bajnokin játszott eddig a 2013-as szezonban, három gólt szerzett, a legutóbbit még májusban.

Az első selejtezőkörben a montenegrói Cselik Niksicset búcsúztató Bp. Honvéd ismét egy korábbi „jugoszláv” csapattal, a máltai Hibernianen túlkerült Vojvodinával mérkőzésik. Az újvidéki együttessel nem ez lesz a klubtörténet első kupamérkőzése: 1989-ben a BEK-ben találkozott a két csapat. Az első találkozón a kispestiek Fodor Imre pazar szabadrúgás-góljával 1-0-ra megnyerték. A másodikon a Vojvodina 2-0-ra fordított (az első gólt a későbbi világklasszis, Szinisa Mihajlovics lőtte), ám egy óngóllal a Honvéd szépített, s az idegenben szerzett találattal továbbjutott.

A mostani mérkőzés előtt Marco Rossi, a csapat olasz vezetőedzője a következőket mondta klubja honlapjának: „Fizikálisan rendkívül erős ellenfél vár ránk. Azon túl, hogy hihetetlenül erős felépítésű védőkkel rendelkeznek, a csatáraikat sem lehet egy pillanatra sem őrizetlenül hagyni. Oumarou egyértelműen kiemelkedik a csapatból, és annak ellenére, hogy a Vojvodina el fogja őt adni, ellenünk még minden valószínűség szerint játszani fog. Kulcsfontosságú lesz a semlegesítése, mivel hihetetlenül veszélyes játékos. Nagyon örülök annak és végtelenül hálás vagyok azért, hogy ennyien eljönnek majd Magyarországról szurkolni nekünk. A közönségünk nagyon fontos szerepet játszik a csapat életében, és igyekszünk majd maximálisan kiszolgálni őket. De tudni kell, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A legfontosabb, hogy mindenképpen szerezzünk legalább egy gólt, és természetesen lehetőség szerint egyet se kapjunk.”

Az edző által kiemelt, kameruni Aboubakar Oumarou a csapat kiemelkedően legjobb játékosa, eddig 86 bajnoki mérkőzésen 31 gólt szerzett a Vojvodina mezében. Nem biztos, hogy sokkal többet fog még, mert a klub szeretné eladni – ugyanakkor egyelőre még a keret tagja, csak sérült. Az újvidékiek azt remélik, be tud állni a magyar csapat elleni találkozóra.

Fotó: MTI

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS