Mindkét magyar csapat továbbjutott az Európa Ligában

2014. július. 10., 22:18   |    

Mindkét magyar csapat továbbjutott az Európa Ligában

A Ferencváros a Puskás-stadionban 2-1-re legyőzte a Sliema Wandererst, a DVTK a Birkirkara otthonában ért el 4-1-es sikert.

A Ferencváros múlt héten nehéz pillanatokat élt át Máltán, de sikerült 1-1-es döntetlennel zárnia az idegenbeli mérkőzést, és így kedvező helyzetből nekivágnia a hazai összecsapásnak. A zöld-fehérek az első negyedóra végén Ugrai Roland büntetőjével kerültek előnybe a Puskás-stadionban, majd az 56. percben, egy szabadrúgás után Busai Attila növelte két gólra a vezetésüket. A Sliema nem adta fel, a 60. percben Andrea Scozzese fejesével szépített, és helyzete volt az egyenlítéshez is. Újabb gól azonban nem született, a Ferencváros 2-1-re nyert, és 3-2-es összesítéssel jutott az Európa Liga 2. selejtezőkörébe, ahol ellenfele a horvát Rijeka lesz.

A DVTK egy hete egy hajrában lőtt góllal 2-1-re legyőzte Miskolcon a Birkirkarát, az idegenbeli összecsapáson pedig magabiztos győzelmet aratott: 4-1-re verte a máltai együttest. Elek Ákos félóra után szerezte meg a vezetést, s bár Ryan Camenzuli még a szünet előtt egyenlített, a fordulás után gólokra váltotta mezőnyfölényét a Diósgyőr. A 61. percben Senad Husic, a 66. percben Barczi Dávid, a 91. percben Lazar Marjanovics volt eredményes, így alakult ki az 1-4-es végeredmény.

A DVTK következő ellenfelére még nem derült fény, a bolgár Liteksz Lovecs és a moldáv Veris párharcának második meccsét a nagy esőzés miatt elhalasztották.

Európa Liga, 1. selejtezőkör, visszavágók:

Ferencváros - Sliema Wanderers 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ugrai a 12., Budai az 56., ill. Scozzese a 60. percben
Továbbjutott a Ferencváros 3-2-es összesítéssel

Birkirkara (máltai)–DVTK 1–4 (1-1)
Gólszerzők: Camenzuli a 43., ill. Elek a 30., Husic a 61., Barczi a 66., Marjanovics a 91. percben
Továbbjutott a DVTK 6–2-es összesítéssel

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS