Miroslav Beranek lett a DVSC-TEVA edzője

2006. augusztus. 12., 16:52   |    

Miroslav Beranek lett a DVSC-TEVA edzője

A debreceni vezetők Miroslav Beraneket, a cseh válogatott eddigi másodedzőjét bízták meg a DVSC-TEVA irányításával. Beranek négy évig volt a cseh szövetségi kapitány, Karel Brückner segítője. Az új edző szerződése 2007. december 31-ig szól.

Európa-bajnok edző Debrecenben

Miroslav Beranek 1957. április 24-én született. Edzőként 1996-tól 2000-ig a cseh második ligás Chmel Blsany-t irányította, s vezetésével a gárda 1998-ban feljutott az élvonalba. A debreceniek új szakvezetője 2002-2003-ban a Slavia Praha vezetőedzője volt, a fővárosi csapattal a második helyet szerezte meg az első ligában, valamint a cseh kupát is elhódította.
Beranek 2000-ben a cseh U21-es válogatott mellett dolgozott, pályaedzője volt az Európa-bajnoki második helyet szerzett együttesnek. Két év múlva már a csapat szövetségi edzője volt, és a gárda akkor már elhódította a kontinensbajnoki címet. 2002–től 2006. július 30-ig a cseh nemzeti csapat másodedzője volt, segítségével a harmadik helyet szerezte meg a csapat a portugáliai Európa-bajnokságon, valamint kijutott az idei, németországi világbajnokságra. Az új szakvezető segítője a magyarul remekül beszélő Fieber Péter lesz, aki korábban szerepelt a csehszlovák válogatottban is.
Herczeg András és Mező József a debreceni szakmai stáb tagja marad.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS