Miskolcon győzött a Soroksár a Merkantil Bank Ligában

2022. augusztus. 08., 22:54   |    

Miskolcon győzött a Soroksár a Merkantil Bank Ligában

A Soroksár miskolci vendégjátékával zárult a Merkantil Bank Liga második fordulója. Az előző fordulóban Siófokon vereséget szenvedő Diósgyőr mindenképpen otthon szerette volna tartani a három pontot, a vendégek azonban jobban használták ki a helyzeteiket, és 2-1-re győztek.

Merkantil Bank Liga, 2. forduló

DVTK–Sorokár SC 1–2 (0–2)

Diósgyőr, v.:Csonka.

Diósgyőri VTK: Danilovic – Farkas D., Hegedűs J., Szatmári, Bárdos – Holdampf, Bényei (Koman, 71.) – Lukács D., Bertus (Szőke, 59.), Jurek (Vajda, 59.) – Eppel (Csirmaz, 59.).

Soroksár SC: Kovács M. – Ternován, Kékesi, Valencsik, Csontos – Haris – Lisztes (Króner, 71.), Hudák (Nagy O., 90.), Lőrinczy, Hajdú R. (Pintér, 76.) – Lovrencsics B. 

A Soroksárt fogadó Diósgyőr mindenképpen javítani szeretett volna az előző fordulóban elszenvedett siófoki vereséget követően. A hazaiak játékán ez meg is látszott, domináltak az első játékrész elején, gólt azonban nem sikerült lőniük. Sőt, a vezető találatot a vendégek szerezték meg, a 36. percben Lőrinczy rúgott gyönyörű gólt 25 méterről. Három perccel később már kétgólós volt a soroksári előny, Hajdú talált be, így a csapatok 2-0-s vendégvezetéssel fordultak.

A második félidőben továbbra is rohamozott a DVTK, míg a Soroksár kontrákra rendezkedett be. Az 57. percben egy ellentámadást követően Hajdú lövése a kapufán csattant. A 78. percben sikerült szépíteni a hazaiaknak, Farkas beadását Szőke váltotta gólra. A 83. percben Harisnak volt lehetősége végleg eldönteni a mérkőzést, de óriási ziccerben a kapusba lőtte a labdát. 

Az eredmény ezt követően azonban már nem változott, így a miskolciak továbbra is nyeretlenek, míg a Soroksár két mérkőzés után hat szerzett ponttal áll, és csak a rosszabb gólkülönbsége miatt második a Gyirmót mögött a tabellán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS