Miskolcon győzött az ETO, hősies Haladás-pontmentés

2013. december. 01., 20:24   |    

Miskolcon győzött az ETO, hősies Haladás-pontmentés

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi játéknapján a címvédő egygólos hátrányból fordított Diósgyőrben, a Haladás kettős emberhátrányban szerzett pontot a Videoton FC elleni meccsen.

DVTK-Győri ETO 1-2 (1-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Kosztics a 43., ill. Strestik az 56., Pátkai a 67. percben

Színvonalas, helyzetekben gazdag első félidőt játszottak a csapatok, a diósgyőriek alakították ki a több lehetőséget, de az ETO is szerezhetett volna akár több gólt is. A vezetést a házigazdák szerezték meg a 43. percben, amikor Gohér Gergő bal oldali beadása után Kosztics a jobb alsó sarokba fejelt (1-0). A második félidőben a DVTK irányított, mégis a győriek szereztek vezetést, egy szöglet után Bacsa Patrik fejelte rossz helyre a labdát, Marek Strestik pedig 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A 67. percben egy bal oldali beadás után Rafa Wolfe fejelt Pátkai Máté elé, aki 4 méterről bólintott a kapu közepébe (1-2). A DVTK sokat tett az egyenlítésért, még az utolsó pillanatokban is volt lehetősége a gólszerzésre, de nem tudta bevenni a győri kaput, a vendégek három ponttal távoztak Miskolcról.

Haladás - Videoton FC 1-1 (0-1)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Ugrai a 61., ill. Nikolics a 38. percben

A Haladás kezdte aktívabban a meccset, az első félórában irányította a játékot, de a 38. percben a Vidi szerzett előnyt: a fél perccel korábban beállt Rajos Gábor rántotta le gólhelyzetben Nikolics Nemanját, a játékvezető piros lapot adott a védőnek, és büntetőt ítélt a vendégeknek. A tizenegyest Nikolics magabiztosan értékesítette (0-1). A második félidőt nagy lelkesedéssel kezdte a Haladás, és ennek meg is lett az eredménye, a 61. percben Predrag Bosnjak nagyszerűen tört be a kapu előterébe a bal oldalon, tökéletesen szolgálta Ugrai Rolandot, aki 6 méterről a hálóba lőtt (1-1). A 79. percben nyolc mezőnyjátékosra olvadt a Haladás, Iszlai Bence kapta meg második sárga lapját. Az utolsó percekben a kapujához szögezte a Haladást a Vidi, de sok volt a pontatlanság a játékában, így nem sikerült megszereznie a győztes gólt, a hazaiak kettős emberhátrányban is otthon tartotta az

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS