MK: Búcsúzott a Ferencváros, kiejtette a Pécs a Kisvárdát

2019. december. 04., 21:52   |    

MK: Búcsúzott a Ferencváros, kiejtette a Pécs a Kisvárdát
Fotó: pmfc.hu

Továbbjutott az MTK és a Haladás is. Négyet lőtt és a tizenhat közé jutott a Paks. A Dunaújváros megállította a Siófokot. Négy NB III-as együttes jutott a nyolcaddöntőbe. Kedden két, szerdán három mérkőzés dőlt el a hosszabbításban. A Fradi csaknem az egész mérkőzésen emberhátrányban játszott, legyőzte a Békéscsaba.

Magyar Kupa: A hosszabbításban jutott tovább a Fehérvár és az MTK

Magyar Kupa: A hosszabbításban jutott tovább a Fehérvár és az MTK

Első NB I-es klubként búcsúzott a Magyar Kupától a DVTK. Szoros volt, de nyert MOL Fehérvár FC a Szeged ellen a 8. fordulóban.

Tovább

A 22. percben szerzett vezetést a Honvéd a Monor ellen a Magyar Kupa 8. fordulójában, Amadou Moutari volt a gólszerző. A második félidőben Lanzafame (51.) és Vadócz Krisztián (69.) is eredményes volt. A hazai csapat részéről Barthel Gábor szépített a 84. percben.

NB III-as csapat, a Pécs búcsúztatta a Kisvárdát a legjobb 32 között. A találkozó egyetlen gólját Tihanyi Olivér szerezte a 65. percben.

A ZTE a legtovább talpon maradó megyei csapat, a Szarvas ellen jutott a nyolcaddöntőbe. A zalaegerszegiek az első félidőben Szépe János (16.) és Eduvie Ikoba (43.) góljaival el is döntötték a találkozót.

Háromgólos győzelemmel ment tovább a Puskás Akadémia: Yoell van Nieff (18.), Thomas Meissner (45.) és David Vanecek (63.) talált be a Dabas-Gyón FC ellen.

Gyors gólokkal, 4–0-s végeredménnyel ejtette ki a Mosonmagyaróvárt a Paks. Kecskés Tamás az 5., Böde Dániel a 8. percben volt eredményes, majd Báló Tamás (13.) és Könyves Norbert (23.) még az első félóra vége előtt lezárta a találkozót.

Búcsúzott a sorozattól a Vasas és a Gyirmót is – mindkét együttes a hosszabbításban esett ki NB III-as ellenféllel szemben. A rendes játékidő 1–1-es állásnál járt le mindkét mérkőzésen. A III. Kerületi TVE vezető találatát Balázs Richárd szerezte a 15. percben a Vasas ellen, majd a 22.-ben Torghelle Sándor egyenlített büntetőből. A győztes találatot Borvető Áron lőtte be a 116. percben, ezzel továbbjutott a kiállítás miatt a hosszabbításban ráadásul emberhátrányban futballozó III. Ker. TVE. A Gyirmót is megfogyatkozott a hosszabbítás előtti utolsó percekben, 1–1-es állásnál. A Lipót pedig kihasználta az alkalmat és Zámbó Bence góljával megszerezte a vezetést a 102. percben. Nem sokkal később Farkas Zoltán állította be a 3–1-es végeredményt.

A Haladás hátrányból felállva győzte le 2–1-re a Budafokot. A vendégek részéről Danijel Romic már a 9. percben betalált; a szombathelyi együttes a hajrában tudott egyenlíteni (Kiss Bence, 83.), majd átvenni a vezetést (Szalay Szabolcs, 86.) és megnyerni a mérkőzést.

Csendes Péter góljával már a 20. percben vezetett a Dunaújváros, amire még jött Szepessy Róbert találata az 58. percben; végül Magasföldi József (89.) büntetőből szépített, de ez kevés volt a Siófoknak a továbbjutáshoz.

Csak nehezen, a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a Mezőkövesd Győrben. Eperjes Gábor a 10. percben ugyan vezetést szerzett, de az ETO tehetséges fiatal játékosa, Szánthó Regő (33.) még a szünet előtt egyenlített. Az állás nem változott a rendes játékidő végéig, a hosszabbítás elején pedig az ETO jutott előnyhöz Bagi István (103.) révén. Erre Berecz Zsombor (113.) válaszolt, majd a 117. percben a grúz csatár, Budu Zivzivadze eldöntötte a párharcot.

A szerdai játéknap utolsó mérkőzésén a Merkantil Bank Ligában szereplő Békéscsaba jutott vezetéshez a Ferencvárossal szemben, Tóth Dániel volt a gólszerző a 39. percben. Az OTP Bank Liga éllovasának dolgát kiállítás is nehezítette, Leandrot rögtön a második percben küldte le a játékvezető, így a Fradi csaknem az egész mérkőzésen emberhátrányban futballozott. A nagyszerű formában védő Uram János kapus fontos védéseinek is köszönhetően őrizte az eredményt a házigazda, sőt, támadásokig is eljutott. A 94. percben aztán Nikola Pantovic egy előre vágott labdából eldöntötte a mérkőzést: kiesett a 2017-es kupagyőztes Ferencváros.

Elmarad a Vác–Újpest és a Dorog–Debrecen találkozó a pályák alkalmatlansága miatt, a játékvezető döntése értelmében. Ezen mérkőzéseket december 11-én, 12.00-kor pótolják a csapatok.

Az Ózdi Kohász SC felnőtt csapatát az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kizárta az NB III-as bajnokságból, ezáltal a kupában sem játszhattak. A kizáró határozat ellen még fellebbezhet az együttes, ezért a december 4-i sorsoláson az „Ózdi KSC–Kaposvári Rákóczi FC párosítás továbbjutója” sorsolócetlit használták.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS