MOL Fehérvár-Honvéd és Mezőkövesd-DVSC találkozóval tér vissza az OTP Bank Liga

2021. október. 15., 10:38   |    

MOL Fehérvár-Honvéd és Mezőkövesd-DVSC  találkozóval tér vissza az OTP Bank Liga

A válogatott mérkőzések miatti szünet után a 9. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga 2021–2022-es idénye. Két csapat élén is új edző mutatkozik be.

MTK BUDAPEST–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Péntek, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

Az MTK a szünetben edzőt váltott, Giovanni Constantino helyett Teodoru Vaszilisz irányítja immár a csapatot. A hosszú évek óta a klub szolgálatában álló egykori élvonalbeli középpályás 2016-ban 33 mérkőzésen dirigálta már az MTK-t a legmagasabb osztályban. A kék-fehérek gyengén szerepeltek az elmúlt időszakban, a legutóbbi négy fordulóban háromszor kikaptak. A Puskás Akadémia egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál, de így is három ponttal többet gyűjtött. Vendégként a mostani idényben még veretlen az OTP Bank Ligában, a legutóbbi, székesfehérvári döntetlen egy három meccsből álló nyerőszériát zárt le.

GYIRMÓT FC GYŐR–PAKSI FC
(Szombat, Gyirmót, Alcufer Stadion, 14.45)

Az újonc legutóbb Újpesten szerezte meg első győzelmét, amiből az is következik, hogy pályaválasztóként még nyeretlen a bajnokságban. Két döntetlen után kétszer vereséget szenvedett. A Paks legutóbb kikapott a Ferencvárostól, de így is a harmadik helyen áll. Vendégként mindössze háromszor játszott eddig a bajnoki szezonban, akadt már két nagyon jó mérkőzése (a Puskás Akadémia elleni 6-1 és a ZTE elleni 5-2), közben pedig kikapott a Honvédtól. A legutóbbi kilenc idegenbeli bajnoki meccsén 56 (!) gól született.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Budapest, Groupama Aréna, 17.00)

A zöld-fehérek hazai vereséggel kezdték a bajnoki idényt, de a Kisvárda elleni botlás óta pályaválasztóként hibátlan a mérlegük. Azóta a Groupama Arénában minden bajnoki meccsükön legalább három gólt szereztek. A ZTE-nek három idegenbeli bajnoki találkozója volt eddig a szezonban, a mérlege egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség. Érdekes, hogy a csapat mindhárom mérkőzésen két gólt szerzett.

MOL FEHÉRVÁR FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 19.30)

A MOL Fehérvár mindössze meccsei negyedét nyerte meg az eddigi fordulókban, azaz nyolcból kettőt. A legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen maradt. Pályaválasztóként két győzelemmel kezdett, de azóta szerzett gól nélkül maradt, igaz, az előző idény első (Ferencváros) és második (Puskás Akadémia) helyezettje ellen. A Honvédnál egyedül a Ferencváros nyert többször a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén, e négy sikernek köszönhetően Horváth Ferenc együttese a tabella negyedik helyére került. Idegenben Zalaegerszegen és Gyirmóton is győzött.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Kisvárda, 14.30)

A Kisvárda, bár immár a vesztett pontokat tekintve hárompontos hátrányban van a Ferencvárossal szemben, továbbra is kiválóan szerepel, független attól, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt kikapott a Honvédtól a Bozsik Stadionban. Pályaválasztóként még veretlen az idényben, a mérlege három mérkőzés, három győzelem. Az Újpest az egyedüli nyeretlen csapat a mezőnyben, az utolsó helyen áll, minden más csapatnál több vereséggel. Idegenben a debreceni döntetlent követően kétszer kikapott.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Vasárnap, Mezőkövesd, 17.00)

A Mezőkövesd is edzőt váltott a szünetben, Pintér Attila helyére Supka Attila került. A 293 élvonalbeli mérkőzésével az OTP Bank Liga mostani vezetőedzői között Csertői Aurél mögött a második helyen álló tréner statisztikailag háromszoros bajnok a mostani ellenfél, a DVSC élén. A Mezőkövesd immár hat forduló óta nyeretlen. A DVSC egyetlen ponttal előzi meg a borsodi sárga-kékeket, eddig egyszer, még az első fordulóban, Kispesten győzött vendégként. A legutóbbi két idegenbeli találkozóját a Ferencváros és a Kisvárda ellen elveszítette.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS