Drámai végjátékban jutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe a ZTE

2023. április. 04., 22:55   |    

Drámai végjátékban jutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe a ZTE

A ZTE FC a 119. percben szerzett öngóllal 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a MOL Magyar Kupa elődöntőjében, ezzel története során másodszor bejutott a kupasorozat fináléjába!

A ZTE FC az előző négy bajnokijából hármat elveszített, a Puskás Akadémia viszont jó formában, két győzelemmel és egy döntetlennel a háta mögött vágott neki a kupaelődöntőnek, amelyen a zalaiak elsősorban a hazai pálya előnyében bízhattak.

A találkozó nagy részében inkább a ZTE akarata érvényesült, de a hazaiak csak egy érvénytelenített találatig jutottak a rendes játékidő során. A 0-0-s döntetlent követően kétszer tizenöt perces hosszabbítás következett, amelyet a zalaiak ugyanazzal a tizenegy játékossal kezdtek meg, mint akivel közel két órával korábban a kezdő sípszónál is felállt. Az akadémisták ekkorra már ötöt cseréltek, így frissebbek voltak a ráadásban, de gólt nem sikerült szerezniük.

Már úgy tűnt, tizenegyesekkel dől el a továbbjutás, de a 119. percben jött a drámai befejezés: egy labdaszerzést követő hosszú indítással Meshack tört kapura a jobbösszekötő helyén, az ötös sarkától középre passzolt, de ott nem érkezett játékostárs. Bartolec könnyedén felszabadíthatott volna, de a lövés előtt felpattant a lába előtt a labda, így közelről, sípcsonttal a saját kapujába lőtt, megszerezve a ZTE győztes találatát.

A május 3-i kupadöntő egyik résztvevője tehát a zalai csapat lesz, a másik fél kiléte a szerdai (20.00) Budafok-Vasas mérkőzésen dől el.

A ZTE 2010 után, története során másodszor játszhat a sorozat fináléjában.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
ZTE FC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után
Gólszerző: Bartolec (119., öngól)
ZTE FC: Demjén - Kálnoki Kis, Mocsi, Csóka (Grezda, 116.), Gergényi - Tajti, Szendrei, Huszti (Lesjak, 110.) - Ubochioma, Ikoba (Németh, 116.), Szalay (Kovács, 102.)
Puskás Akadémia: Markek - Golla, Spandler, Bartolec - Corbu (van Nieff, 64.), Levi (Baluta, 89.), Favorov, Plsek (Slagveer, a szünetben), Ormonde-Ottewill - Colley (Zahedi, a szünetben), Gruber (Komáromi, 71.)
G. Bartolec 119. (öngól)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS