MOL Magyar Kupa: a Puskás Akadémia az utolsó elődöntős, a ZTE lesz az ellenfele

2023. március. 02., 23:21   |    

MOL Magyar Kupa: a Puskás Akadémia az utolsó elődöntős, a ZTE lesz az ellenfele

A Puskás Akadémia 3-1-re nyert a DVSC otthonában a MOL Magyar Kupa utolsó negyeddöntős mérkőzésén. A találkozó után elkészült az elődöntő párosítása: ZTE-Puskás Akadémia és Budafok-Vasas meccseket rendeznek a fináléért.

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Ferenczi (31.), illetve Gruber (1.), Levi (12.), Slagveer (85.)
Debreceni VSC: Milosevic - Bévárdi (Loncar, a szünetben), Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Manrique, Varga J. - Sós (Varga K., 61.), Dzsudzsák, Bódi - Mance (Do. Babunski, 66.)
Puskás Akadémia FC: Markek - Bartolec, Golla, Spandler, Ormonde Ottewill - Batik - Favorov (Plsek, 80.), Levi (Slagveer, 80.), Corbu -  Puljic (Colley, 80.), Gruber (van Nieff, 69.)

A felcsútiak az első támadásukból betaláltak, amikor még fél perc sem telt el a mérkőzésből. A gyors gól után a hajdúságiak voltak kezdeményezőbbek, de egy labdaszerzés után tökéletes kontrát vezettek a vendégek, akik így bő tíz perc után jelentős előnyre tettek szert, mivel Levi nem hibázta el a helyzetét. A második gól alaposan kedvét szegte a Debrecennek, ezért csendes mederben folyt a mérkőzés, mígnem teljesen váratlanul Ferenczi bombagóljával szépített a hazai csapat, amely ettől ismét felbátorodott, de egyenlítenie nem sikerült a szünetig. A térfélcserét követően egy ideig nem tudott mit kezdeni a Puskás Akadémia feljebb tolt védekezésével a DVSC, de aztán fokozatosan ismét magához ragadta a kezdeményezést, helyzete viszont csak egy volt, azt pedig Dzsudzsák csúnyán mellé és fölé lőtte. A játékrész derekán a riválisnak is volt egy ziccere, de azt Milosevic hárította bravúrral. A hajrában tudta fokozni a nyomást a hatszoros kupagyőztes Loki, azonban a 2018-ban döntős Puskás Akadémia egy gyors ellenakcióval végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A mérkőzés után elkészült az elődöntők párosítása, a ZTE FC a Puskás Akadémiát fogadja, míg a másodosztályú Budafokhoz a Vasas látogat. Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a finálét pedig május 3-án rendezik a Puskás Arénában.

Az elődöntő párosítása:
ZTE FC-Puskás Akadémia FC
Budafoki MTE (II.)-Vasas FC


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS