MOL Magyar Kupa: Angyalföldön javíthat a Fradi, Újpestre látogat a Kisvárda

2022. február. 07., 21:54   |    

MOL Magyar Kupa: Angyalföldön javíthat a Fradi, Újpestre látogat a Kisvárda

Kedden két, szerdán öt mérkőzést rendeznek a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A sorozatban még hét élvonalbeli együttes érdekelt, közülük öten alacsonyabb osztályú riválissal találkoznak.

Az 5. forduló nyolc mérkőzéséből egyet már lejátszottak, az NB III-as Kazincbarcika szombaton 1-0-ra legyőzte idegenben a Ceglédet.

A maradék hét találkozó közül az egyetlen olyan párharc, amelyben mindkét csapat az élvonalban szerepel az Újpest és a Kisvárda összecsapása lesz. A címvédő újpestiek két bajnoki vereséggel indították az évet, míg a várdaiak egy döntetlent és egy győzelmet jegyeznek eddig 2022-ben. A Kisvárdának most esélye nyílik visszavágni a tavalyi kupasorozatban elszenvedett vereségért az Újpestnek, a lila-fehérek ugyanis 2021 tavaszán, a kupaelődöntőben Beridze góljával 1-0-ra nyertek a Várkerti Stadionban.

Az előző két bajnoki meccsét egyaránt elveszítő MOL Fehérvár a Merkantil Bank Liga ötödik helyén álló Szeged otthonában próbál szerencsét, míg az évet két győzelemmel kezdő Paks a Csákvár otthonában lép pályára. A Gyirmót FC Győr a Békéscsaba otthonában vendégeskedik, a Budapest Honvéd Kecskemétre, a Ferencváros pedig az évet két győzelemmel kezdő Vasas otthonába látogat.

Az angyalföldiek kapusa, Jova Levente örül, hogy volt együttesével meccselhet a legjobb négy közé jutásért.

– Jó érzés lesz a Fradi ellen játszani. Sok évet töltöttem el az Üllői úton, nagyon szép emlékeim vannak, de nagy nosztalgiázásra nem készülök, már csak azért sem, mert a mostani csapatból csak Dibusz Dénessel és Somaliával játszottam együtt. Dénessel egyébként kiváló a kapcsolatom, sokszor beszélünk, követem a pályafutását. Mondtam is neki, hogy ha büntetőpárbajra kerül a sor, akkor készüljön, mert én odaállok rúgni neki, az biztos – mondta a molkupa.hu-nak a Fradival két kupaaranyat nyerő kapus. Jován kívül Radó András is volt a Ferencváros játékosa korábban, az angyalföldiek fiatal védője, Iyinbor Patrick pedig jelenleg is Fradi-futballista, csak kölcsönben szerepel a Vasasban.

Esély van arra, hogy a Kazincbarcika után egy másik NB III-as csapat is eljut a legjobb nyolc közé, ehhez a Nagykanizsának le kell győznie hazai pályán az ETO FC Győrt.

OTP Bank Liga NB I. 5. forduló

Sorsolás
2023. 08. 26. 15:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 08. 26. 17:45
DVTK Stadion
2023. 08. 26. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 27. 15:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 27. 17:30
Groupama Aréna
2023. 08. 27. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS