MOL Magyar Kupa: Barcikán kezdődik, Győrben zárul a negyeddöntő

2022. február. 28., 22:19   |    

MOL Magyar Kupa: Barcikán kezdődik, Győrben zárul a negyeddöntő
A Budapest Honvéd a negyeddöntő rangadóján a Ferencvárost fogadja kedden

Kedden két, szerdán és csütörtökön egy-egy mérkőzést rendeznek a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében, vagyis csütörtök estére kialakul a legjobb négy mezőnye a sorozatban.

Egy NB III-as, két NB II-es és öt NB I-es csapat részvételével rendezik meg a kupasorozat negyeddöntőjét. Az egyetlen harmadosztályú gárda, a Kazincbarcika a Paksot fogadja kedden délután. A borsodiak magabiztosan, kilencpontos előnnyel vezetik az NB III Keleti csoportját, mindhárom idei bajnokijukat három-három lőtt góllal nyerték meg. Igaz, a lőtt gólok tekintetében a Paksnak sincs oka a panaszra, az előző öt bajnokiján négyszer ért el három, egyszer két találatot, legutóbb a MOL Fehérvárnak lőtt hármat, vagyis akár gólzáporos meccs is kialakulhat a barcikai stadionban.

A forduló rangadója a Bp. Honvéd és a Ferencváros kedd esti összecsapása lesz. Botka Endre, a Fradi jelenlegi, a kispestiek korábbi védője úgy véli, az utóbbi hetek döcögős játéka hamarosan a múlt ködébe vész majd, és ismét régi fényében fog csillogni a zöld-fehér együttes.

– Rengeteg új játékos van a csapatban, természetes folyamat, hogy egy kicsit döcög a szekér. Teljesen új csapat épül, ilyenkor mindig kell egy kis idő, mire összeáll a játék, de nem aggódom, biztos vagyok benne, hogy hamarosan a régi fényében fog csillogni a csapat. A céljaink nem változtak, továbbra is minden fronton győzni akarunk, meg akarjuk védeni a bajnoki címünket, és a Magyar Kupát is meg akarjuk nyerni. Bajnoki címem már van a Fradival, de kupagyőzelmem még nincs. Ez számomra extra motiváció, de a csapat is nagyon akar nyerni, mert öt éve nem sikerült megnyernünk a trófeát, és ez nagyon hosszú idő – mondta a válogatott hátvéd a molkupa.hu-nak.

A Békéscsaba nem remekel a Merkantil Bank Ligában, a legutóbbi négy bajnokiján nyeretlen maradt, és csak két ponttal van a kiesőzóna fölött. A kupában azonban bravúrt ért el az előző körben, hiszen a Gyirmót FC Győrt győzte le és ejtette ki. Szerdán a címvédő Újpest FC ellen hasonlóan nehéz dolga lehet, de Schindler Szabolcs vezetőedző szerint egy meccsen eltüntethető a jelentős tudáskülönbség is.

– Nagyszerű eredmény, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé, de nem szabad elfelejteni, hogy bár elléptünk a kiesőhelyekről, még mindig veszélyben vagyunk a Merkantil Bank Ligában, ezért a legfontosabb még mindig a bajnoki szereplés. De természetesen nem mondunk le a kupa kínálta lehetőségről sem. Nyilván nem tartozunk az esélyesek közé, de az biztosan nem történhet meg, hogy mi feltartott kezekkel lépjünk pályára a saját szurkolóink előtt. Nagyon jó rendszer, hogy egy meccs dönt, ez esélyt kínál a kiscsapatoknak, mert egy mérkőzésen lelkesedéssel, szervezettséggel nagyon is eltüntethető akár komoly tudáskülönbség is. Mi most felfele ívelő pályán vagyunk, fejben is erős a csapatom, és biztos vagyok benne, hogy izgalmas meccset játszunk majd az Újpesttel – fogalmazott Schindler Szabolcs, a csabaiak szakvezetője.

Az ETO FC Győr és a MOL Fehérvár csütörtöki összecsapásán két olyan együttes mérkőzik meg egymással, amely ebben az évben még egyetlen bajnokiját sem nyerte meg, pedig már ötször is pályára lépett. A másodosztályú ETO-n kisebb a nyomás, hiszen nem várják el tőle a továbbjutást, de a győriek azt tervezik, hogy a Puskás Akadémia után a MOL Fehérvár ellen is felborítják a papírformát.

– Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, hiszen kiváló csapat a MOL Fehérvár, de egyszer már bizonyítottunk a Puskás Akadémia elleni párharcban is, és ott is sikerült továbbjutnunk. A recept adott: szervezetten és okosan kell játszanunk, és akkor biztosan meg tudjuk nehezíteni a Vidi dolgát. Tovább akarunk jutni, és mivel a kupában egy meccsen dőlnek el a párharcok, ha mentálisan jó állapotban lépünk pályára, meglepetést okozhatunk - nyilatkozta a molkupa.hu oldalon Farkas Balázs Kesző, aki az előző körben, Nagykanizsán mesterhármassal járult hozzá csapata 3-2-es diadalához. 

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS